Διοίκηση Πρόσωπα

Ralf Teckentrup: Ο εκκεντρικός κ. «Tecke» που πρόλαβε τις απεργίες

H αεροπορική εταιρία Condor προέβη σε αύξηση των μισθών των εργαζομένων της της τάξης του 9%, χωρίς να έχουν προηγηθεί διαπραγματεύσεις, με σκοπό να αποφύγει αντιδράσεις και δυνητικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της, όπως έγινε με τον ανταγωνιστή της, τη Lufthansa.

O 64χρονος διευθυντής του αερομεταφορέα, Ralf Teckentrup, γνωστός στη βιομηχανία και ως «Tecke» πάντα προσέλκυε την προσοχή του κλάδου των αερομεταφορών εξαιτίας των ασυνήθιστων ιδεών που εφάρμοζε, όπως τη εντυπωσιακή βαφή των αεροσκαφών, τις ασυνήθιστες ιδέες στην εξυπηρέτηση και στον ευέλικτο σχεδιασμό πτήσης.

Σε αυτή τη συγκυρία αποφάσισε να καινοτομήσει στις συλλογικές συμβάσεις με το προσωπικό. Παρότι δεν υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις για μισθολογικά ζητήματα, ο κ. Teckentrup προέβη σε αύξηση μισθών στην κλίμακα του τρέχοντος πληθωρισμού.

Για το σκοπό αυτό, πραγματοποίησε διαπραγματεύσεις ταυτόχρονα με τρία σωματεία Verdi, την εκπροσώπηση UFO και την ένωση Cockpit των πιλότων, κάτι που αποτελεί επίσης πρωτοποριακή κίνηση, και σύναψε τη συμφωνία σε χρόνο-ρεκόρ. Εκπρόσωπος του αερομεταφορέα επιβεβαίωσε ότι οι μισθοί 4.000 εργαζομένων πρόκειται να αυξηθούν από 7% έως 9%, ανάλογα με το επίπεδο του εισοδήματος.

Από την πλευρά της εταιρείας, η αύξηση συνιστά πάνω από όλα αναγνώριση για την αγχωτική εργασία των τελευταίων εβδομάδων. «Αυτή η αύξηση μισθού επιδιώκεται να εκφράσει την εκτίμηση της εταιρείας για τη δέσμευση και την αφοσίωση των εργαζομένων της Condor αυτό το δύσκολο καλοκαίρι και τους τελευταίους μήνες», είπε ο εκπρόσωπος.

Αλλά από τη σκοπιά όσων γνωρίζουν την εταιρεία, ο οξυδερκής μάνατζερ Teckentrup έχει επίσης απώτερα κίνητρα τα οποία περιστρέφονται κυρίως γύρω από τον ανταγωνισμό με τον ηγέτη της αγοράς, τη Lufthansa. Η μισθολογική αύξηση βελτιώνει τη διάθεση του προσωπικού κάτι που παραδοσιακά ίσχυε σε σύγκριση με τη Lufthansa, όπου πρόσφατα τα συμβούλια εργαζομένων όλων των τμημάτων διαμαρτυρήθηκαν σε κοινή επιστολή προς το εποπτικό συμβούλιο για λανθασμένη πολιτική προσωπικού της εταιρείας. Ωστόσο το κλίμα στην Condor έτεινε προς τα κάτω, ακόμα κι αν η εταιρεία είχε σημαντικά λιγότερα πρωτοσέλιδα τις τελευταίες εβδομάδες για ακυρώσεις πτήσεων και προβλήματα υπηρεσιών από τη Lufthansa ή την Eurowings.

Το κλίμα αναμένεται να βελτιωθεί λόγω των μισθολογικών αποφάσεων, οι οποίες έρχονται ως έκπληξη στους εργαζομένους. «Αυτό κάνει την Condor να φαίνεται πιο ελκυστική από τη Lufthansa – αποφασιστικό πλεονέκτημα σε περιόδους που όλες οι αεροπορικές εταιρείες αναζητούν απεγνωσμένα εξειδικευμένο και ιδιαίτερα αφοσιωμένο προσωπικό», αναφέρει σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης εμπειρογνώμονας του κλάδου.

Η μισθολογική έκπληξη βοηθά τη Condor να έχει καλύτερη εικόνα από τη Lufthansa στους ταξιδιώτες αλλά και στους τουριστικούς πράκτορες, καθώς σώζει τη Condor από οποιαδήποτε μορφή εργασιακών διαφορών και πιθανές απεργίες, οι οποίες επιδείνωσαν πρόσφατα περαιτέρω τη φήμη της Lufthansa που είχε ήδη πληγεί από χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων. «Το αργότερο μέχρι τη δεύτερη μέρα της απεργίας, η απεργία στοιχίζει περισσότερο από ένα γύρο αμοιβών, αν συμπεριλάβετε όλα τα παρεπόμενα έξοδα μέχρι την απώλεια πωλήσεων και τα έξοδα για αποζημίωση επιβατών», ανέφερε συνδικαλιστής.

tornos.news

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η χαμένη δόξα του… club sandwich και η «δικτατορία» του bao bun

Taste and Hospitality

Η ιστορία των αστεριών Michelin. Αξίζουν οι θυσίες για ένα αστέρι;

Taste and Hospitality

Πέτυχε το στοίχημα, ο Περδίος για τη φετινή τουριστική κίνηση

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!