Πρόσωπα Φιλοξενία

Θάνος Μιχαηλίδης: Εξελικτικά έρχεται καλύτερος τουρίστας στην Κύπρο

Στην διαπίστωση πως εξελικτικά έρχεται καλύτερος τουρίστας στην Κύπρο, κατά την έκφρασή του, προβαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης, επισημαίνοντας πως βελτιώνονται τα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με την πληρότητα.  

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Πάφο, σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, οι πληρότητες των ξενοδοχείων στην επαρχία κυμαίνονται στο 70%-75%, ενώ σε λειτουργία τον Νοέμβριο θα βρίσκονται 30 χιλ. κλίνες επί συνόλου 80 χιλιάδων κλινών.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ) ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο Οκτώβριος αποτελεί το τέλος της φετινής τουριστικής σαιζόν, σημειώνοντας πως υπάρχει κίνηση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου στα ξενοδοχεία της Πάφου. Διότι, όπως εξήγησε, στο Ηνωμένο Βασίλειο που είναι η κύρια αγορά της Πάφου υπάρχουν διακοπές των σχολείων οπότε κινούνται οικογένειες Βρετανών το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Επιπρόσθετα ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως ο Νοέμβριος που αποτελεί για την ξενοδοχειακή βιομηχανία τον πρώτο μήνα της χειμερινής περιόδου υπάρχει κίνηση κατά  το πρώτο δεκαπενθήμερο, ωστόσο, μετά ξεκινά να φθίνει ο ρυθμός των κρατήσεων, αλλά και ο μέσος όρος της πληρότητας θα πέσει σε σχέση με τον Οκτώβριο. Ανέφερε ακόμη πως τον Νοέμβριο οι τιμές στα ξενοδοχεία της Πάφου είναι χαμηλότερες από την καλοκαιρινή περίοδο.

Η επαρχία Πάφου και αυτή την περίοδο κινείται με την βρετανική αγορά, τη γερμανική και γενικότερα με την Ευρώπη. Η τουριστική κίνηση από το Ισραήλ, συνέχισε, μειώνεται τη χειμερινή περίοδο σε σχέση με το καλοκαίρι αλλά καταγράφεται κάποια επισκεψιμότητα.

Κάνοντας έναν απολογισμό, ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ ανέφερε πως βελτιώνονται τα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με την πληρότητα που σημαίνει ότι εξελικτικά έρχεται καλύτερος τουρίστας στην Κύπρο και κατά επέκταση στην Πάφο. Ενδεικτικά, είπε, «βλέπουμε ότι η μείωση  στις αφίξεις τουριστών σε σχέση με το 2019, είναι μεγαλύτερη από την μείωση του εισοδήματος».

Είπε ακόμη, πως ένας από τους στόχους της ξενοδοχειακής βιομηχανίας  είναι να βελτιώσει την ποιότητα του τουρίστα, προσθέτοντας πως αυτός ο στόχος «σταδιακά επιτυγχάνεται».

Αυτό, παρατήρησε ο κ. Μιχαηλίδης, αποτελεί αποτέλεσμα της βελτιωμένης συνδεσιμότητας της Πάφου με τις διάφορες πτήσεις από διάφορες αγορές.

Αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση των λειτουργικών εξόδων κυρίως στην ενέργεια αλλά και στην πληθωριστική τάση σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στην Αγγλία που είναι η κύρια τουριστική αγορά, κάτι που προβληματίζει τον Σύνδεσμο των Ξενοδόχων της Πάφου σε σχέση με την ζήτηση για τον χειμώνα και το επόμενο καλοκαίρι.

Οι μήνες του χειμώνα και του καλοκαιριού του 2023 δεν θα είναι εύκολοι, εκτός αν υπάρξουν αλλαγές, κατέληξε.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μυστράς: Ο λαμπρός προμαχώνας του Βυζαντίου – Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Taste and Hospitality

Σμιγιές: Δίνουμε συντεταγμένες για να πάρετε αέρα σ’ενα από τα πιο όμορφα μέρη του Ακάμα

Αυτό είναι το MY CATERING (Φωτος)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!