Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Angostura® Bitters: Μια ιστορία σε κάθε σταγόνα

Γεννημένος το 1796, ο Johann Gottlieb Benjamin Siegert, (μετέπειτα Dr. Johann Siegert), θα γίνει πρωτοπόρος στη βιομηχανία bitters. Ο Dr. Siegert έζησε στην πόλη Angostura της Βενεζουέλας με την οικογένειά του, μετακομίζοντας εκεί από τη Γερμανία το 1820 για να υπηρετήσει ως γενικός χειρουργός των στρατευμάτων του Σιμόν Μπολίβαρ. Μέχρι το 1824, τελειοποίησε τη φόρμουλα για το “AMARGO AROMATICO” που χρησιμοποιούσε στο ιατρείο του ως ιατρικό ελιξίριο για τους στρατιώτες.

(Simon Bolivar)

Ο Dr. Siegert άρχισε να εξάγει τα αρωματικά bitters ANGOSTURA® στην Αγγλία, την Καραϊβική και τις ΗΠΑ. Λίγα χρόνια νωρίτερα, δημοσιεύτηκε η πρώτη συνταγή κοκτέιλ, η οποία ζητούσε τη χρήση bitters. Ο συγχρονισμός του Dr. Siegert ήταν τέλειος. Κινούμενοι στο μεταίχμιο της Χρυσής Εποχής του Κοκτέιλ, η χρήση των αρωματικών bitters ANGOSTURA® ως βασικό συστατικό στα κοκτέιλ ήταν έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο.

Το 1875 η οικογενειακή επιχείρηση μετακόμισε στο Τρινιντάντ και διοικούνταν από τους Carlos, Alfredo και Luis Siegert, γιους του Dr. Siegert, με την επωνυμία J.G.B Siegert & Hijos. Η παραγωγή bitters ξεκίνησε στο Port of Spain του Τρινιντάντ. Τα αρωματικά bitters ANGOSTURA® τιμήθηκαν με το μετάλλιο αριστείας στη Βιέννη της Αυστρίας το 1873 και με χρυσό μετάλλιο για την αριστεία του προϊόντος στην Παγκόσμια Εμπορική Έκθεση στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ το 1876. Η χρήση των bitters στα κοκτέιλ συνέχισε επίσης να αυξάνεται, με το Μανχάταν να δημιουργείται το 1874.

Μέχρι το 1900, εν μέσω της Χρυσής Εποχής του Κοκτέιλ, τα αρωματικά bitters ANGOSTURA® είχαν ριζώσει γερά στις κουλτούρες των κοκτέιλ των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης. Το φαινόμενο των “αμερικανικών μπαρ”, όπως το εμβληματικό ξενοδοχείο Savoy στο Ηνωμένο Βασίλειο (1880) και το θρυλικό ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι της Γαλλίας (1898), έφεραν τα κλασικά κοκτέιλ και τη δημοτικότητά τους μεταξύ των “glitterati” της εποχής, σε μόνιμο μέρος της παγκόσμιας ιστορίας. Κοκτέιλ όπως το Old Fashioned και το Μανχάταν ανέβηκαν σε δημοτικότητα.

Ο Carlos Siegert απεβίωσε, αφήνοντας τον Alfredo Siegert και τον νεότερο αδελφό του, Luis, στην κατοχή της φόρμουλας και της εταιρείας. Υπό τη διεύθυνσή τους, τα αρωματικά bitters ANGOSTURA® συνέχισαν να ακμάζουν. Μέχρι το 1904, ο Alfredo Siegert διορίστηκε προμηθευτής των αρωματικών bitters Angostura στον βασιλιά της Πρωσίας και το 1907 στον βασιλιά Alfonso XIII της Ισπανίας.

Η ψήφιση του νόμου περί καθαρών τροφίμων και φαρμάκων στις ΗΠΑ (1906), είχε τεράστιο αντίκτυπο στη βιομηχανία bitters. Τα bitters δεν πωλούνταν πλέον ως ανεξέλεγκτα πατενταρισμένα φάρμακα. Οι ετικέτες των συστατικών έπρεπε να είναι σαφείς, λέξεις όπως “cure” αφαιρέθηκαν από τις ετικέτες, τέθηκαν σε ισχύ χαμηλότερα όρια αλκοόλ και η επιχείρηση bitters δέχτηκε ένα πλήγμα από το οποίο δεν ανέκαμψε ποτέ πλήρως. Τα αρωματικά bitters ANGOSTURA®, ωστόσο, παρέμειναν ισχυρά, καθώς η χρήση τους είχε ήδη αλλάξει για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής.

Το 1912, η εταιρεία J.G.B Siegert & Hijos μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρεία με έδρα την Αγγλία. Η εταιρεία ορίστηκε επίσης άμεσος προμηθευτής των αρωματικών bitters ANGOSTURA® της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά Γεωργίου Ε. Την εποχή αυτή, κλασικά κοκτέιλ όπως το Pink Gin, το Champagne Cocktail, το Old Fashioned, το Manhattan, το Daiquiri, το Martini, μεταξύ μιας σειράς άλλων, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή.

Το πρώτο καταγεγραμμένο “Cocktail Party” πραγματοποιήθηκε το 1917. Η κυρία Julius S. Walsh Jr. από το Σεντ Λούις του Μιζούρι αναφέρεται ότι προσκάλεσε 50 φίλους στην έπαυλή της για ένα πάρτι διάρκειας 1 ώρας με ποτό και διασκέδαση, το οποίο ονόμασε “κοκτέιλ πάρτι”. Σερβιρίστηκε μια ποικιλία ποτών, μεταξύ των οποίων και μερικά από τα βασικά αρωματικά bitters της ANGOSTURA®, όπως τα Martinis και τα Manhattans. Η ιδέα αυτή θεωρήθηκε ως “καινοτομία” και η κυρία Walsh έλαβε ακόμη και δημόσιο έπαινο για την ιδέα αυτή από τις εφημερίδες.

Επιβιώνοντας σε μια εποχή πολέμων και συγκρούσεων, ενός δραματικά μεταβαλλόμενου κοινωνικού ιστού και της έναρξης της Εποχής της Ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ, η ANGOSTURA Bitters (Dr. J.G.B Siegert & Sons) Limited ιδρύθηκε στις 30 Αυγούστου 1921. Το 1992, η εταιρεία άλλαξε την επωνυμία της σε ANGOSTURA Limited, την ονομασία που χρησιμοποιεί σήμερα.

Μέχρι το 1933, το “ευγενές πείραμα” έφτασε στο τέλος του, ανοίγοντας το δρόμο για μια διευρυμένη γκάμα κλασικών που απολάμβαναν οι τότε διασημότητες και οι κοσμικοί που μπορούσαν να αντέξουν το ρίσκο και την πολυτέλεια της κοινωνικής κατανάλωσης. Ενώ η ποτοαπαγόρευση μαινόταν στις ΗΠΑ, πολλοί κατέφευγαν σε πιο “φιλικά” κλίματα, όπως η Ευρώπη, οδηγώντας στην ανάπτυξη της κουλτούρας των κοκτέιλ εκτός των ΗΠΑ. Η έκδοση του Savoy Cocktail Book το 1930 έφερε πολλά από αυτά τα κλασικά και σύγχρονα κοκτέιλ σε ευρύτερη δημοτικότητα.

Με το τέλος της ποτοαπαγόρευσης, ένα νέο φαινόμενο ζωντάνεψε στις ΗΠΑ – η κουλτούρα Tiki – άμεσο απότοκο των μερίδων αλκοολούχων ποτών κατά τη διάρκεια του πολέμου και της πολιτικής “Good Neightbour” του προέδρου Ρούζβελτ, η οποία άνοιξε το εμπόριο με τη Λατινική Αμερική, την Κούβα και την Καραϊβική και καλωσόρισε την εποχή του ρούμι και των κοκτέιλ με ρούμι. Το Mai Tai που δημιούργησε ο Trader Vic το 1944 και το Queens Park Swizzle στο Τρινιντάντ το 1946 αποτελούν κορυφαία παραδείγματα υποδειγματικών κοκτέιλ που δημιουργήθηκαν εκείνη την εποχή για τον εορτασμό του ρουμιού και των αρωματικών bitters ANGOSTURA®.

Ενώ η κουλτούρα των κοκτέιλ συνέχισε να εξελίσσεται παγκοσμίως, η επιχείρηση αρωματικών bitters ANGOSTURA® συνέχισε να ακμάζει. Το 1955, η εταιρεία διορίστηκε παρασκευαστής των αρωματικών bitters ANGOSTURA® για την Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Σήμερα, η μάρκα παραμένει η μόνη μάρκα bitters στον κόσμο που μπορεί να παρουσιάσει τέτοια διαπιστευτήρια.

Προωθούμενο ως ενισχυτικό γεύσης τόσο για τα τρόφιμα όσο και για τα κοκτέιλ από τη δεκαετία του 1920, η δημοτικότητα των αρωματικών bitters ANGOSTURA® σε μαγειρικές εφαρμογές αυξήθηκε από τη δεκαετία του 1960. Το λανσάρισμα του βιβλίου “Το μυστικό της καλής γεύσης: The Angostura Cookbook” υπερασπίστηκε την πρακτική της προσθήκης μιας πινελιάς bitters στο καθημερινό μαγείρεμα για να του δώσει μια πινελιά διεθνούς αισθητικής.

Μέχρι τη δεκαετία του 1980, υπήρξε μια αναβίωση της χρήσης των bitters στα μπαρ σε όλο τον κόσμο. Σύγχρονοι κοκτέιλ, όπως ο Νεοϋορκέζος Dale DeGroff, οδήγησαν στην αναγέννηση της κουλτούρας των κοκτέιλ αναβιώνοντας παλιές συνταγές κοκτέιλ – οι περισσότερες από τις οποίες περιλάμβαναν αρωματικά bitters ANGOSTURA®. Στο Λονδίνο, η σκηνή των κοκτέιλ γνώρισε επίσης μια αναγέννηση, ιδιαίτερα χάρη στον Dick Bradsell και στην ατμόσφαιρα του Atlantic Bar, το οποίο έγινε ένα από τα πιο μοντέρνα μέρη της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το ANGOSTURA® orange bitters λανσαρίστηκε παγκοσμίως ως η πρώτη καινοτομία της εταιρείας μετά από σχεδόν 200 χρόνια. Σήμερα, θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα orange bitters της αγοράς. Το ANGOSTURA® orange bitters είναι η ψυχή ενός εξαιρετικού ξηρού μαρτίνι. Είναι ένα ευέλικτο bitters που λειτουργεί απίστευτα καλά με βότκα, τζιν και ουίσκι και προσθέτει πραγματικό βάθος γεύσης στα κοκτέιλ με ρούμι. Η πολυπλοκότητα και τα επίπεδα γεύσης του το καθιστούν επίσης ένα απαραίτητο συστατικό για τη μαγειρική.

Ένα προϊόν εμπνευσμένο από τον Don Carlos Siegert, τον bon vivant γιο του ιδρυτή της Angostura, J.G.B. Siegert. Το Amaro di ANGOSTURA®, που λανσαρίστηκε με μεγάλη επιτυχία το 2014, είναι μία από τις τελευταίες καινοτομίες του οίκου Angostura. Το Amaro di ANGOSTURA® έχει βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, προσφέροντας αρώματα κανέλας, μαύρης σοκολάτας και τα αλάνθαστα αρωματικά bitters ANGOSTURA®. Φτιαγμένο με γνώμονα τον λάτρη του Amaro.

Το Angostura® bitters είναι το πιο δημοφιλές και δημοφιλές bitters στον κόσμο.

Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου μίλησαν και ονόμασαν τα αρωματικά bitters ANGOSTURA® και ANGOSTURA® orange bitters ως τις κορυφαίες μάρκες bitters.

Η Drinks International δημοσίευσε την έγκριτη Ετήσια Έκθεση Μπαρ 2018 και η Angostura® σάρωσε στην κατηγορία των bitters, κερδίζοντας τα βραβεία “Number 1 Selling Bitters” και “Number 1 Trending Bitters” αντίστοιχα.

Το Drinks International είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα και σεβαστά παγκόσμια περιοδικά ποτών. Η έγκριτη Ετήσια Έκθεση για τα Μπαρ του παρέχει ένα στιγμιότυπο των αγοραστικών συνηθειών της ελίτ των μπαρ σε όλο τον κόσμο. Ο φετινός διευρυμένος κατάλογος των ψηφοφόρων περιελάμβανε ιδιοκτήτες μπαρ, διευθυντές και επικεφαλής mixologists από την ομάδα World’s 50 Best Bars της Drinks International, τα 50 καλύτερα μπαρ της Ασίας, τα Time Out Bar Awards, τα The Class Bar Awards, το Taste of the Cocktail και τα Mixology and Australian Bartender Awards.

Το ANGOSTURA® orange bitters κερδίζει πλατινένιο μετάλλιο στα περίφημα SIP Awards 2018.

Σε μια αγορά που γίνεται ολοένα και πιο πολυπληθής και ανταγωνιστική, το ANGOSTURA® orange bitters αποδεικνύεται ότι κερδίζει τους καταναλωτές. Αυτή είναι η ετυμηγορία που δόθηκε στα διάσημα ετήσια βραβεία Spirits International Prestige (SIP), που ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο, όπου η εμβληματική μάρκα bitters πήρε το πλατινένιο μετάλλιο.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Crash Test» σε τρεις βαρόνους της γεύσης

Taste and Hospitality

Ιστορια του αυθεντικού Baileys Irish Cream

Taste and Hospitality

Η ιστορία μίσους των αδελφών Kelloggs

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!