Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις/Σεμινάρια

Παράσταση μέσα στην ιστορία «Το Αρχοντικό Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου»

H εκδήλωση «ReInHerit – Παράσταση μέσα στην ιστορία: Το Αρχοντικό Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου» αποτελεί μια από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται ως περιπτωσιολογικές μελέτες στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος ReInHerit “Redefining the Future of Culture Heritage: Creating an Innovative Model for Sustainability” (http://www.reinherit.eu), με συντονιστή το Πολιτιστικό Ίδρυμα  Τράπεζας Κύπρου. Η παράσταση οργανώνεται από το CYENS Centre of Excellence, εταίρο του προγράμματος ReInHerit.

Πόσες στρώσεις ιστορίας κρύβονται σε ένα μεσαιωνικό ανάκτορο στην παλιά πόλη της Λευκωσίας;  Ποιοι ήταν οι πρώην ένοικοι του επιβλητικού αυτού κτηρίου και ποια η σχέση τους με την εξέλιξη της πόλης μας;

Ποιοι οι ιδιοκτήτες των αρχαίων αντικειμένων που κοσμούν τα δωμάτια του σπιτιού αυτού;

Πόσα όνειρα και ελπίδες χώρεσαν μέσα σε αυτούς τους τοίχους;

Πώς θα μοιάζει άραγε ο χώρος αυτός στο μέλλον;

 Στις 29 Οκτωβρίου θα ψάξουμε μαζί τις απαντήσεις!

Η εμβυθιστική παράσταση στο αρχοντικό Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου συνδυάζει μουσικό δρώμενο, ηχητική εγκατάσταση και πολυαισθητηριακή έκθεση στους χώρους ενός μοναδικού μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και θα παρουσιαστεί με τρεις διαφορετικές ώρες έναρξης, για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών.

Η παράσταση χαρακτηρίζεται από μια καινοτόμα προσέγγιση για την επιμέλεια της εμπειρίας των επισκεπτών σε αρχαιολογικούς χώρους, για την οποία δημιουργείται μέσα σε ένα μουσείο μια εμβυθιστική εμπειρία. Αποτελείται από μια μεγάλης κλίμακας προσωρινή ηχητική εγκατάσταση, που συνδυάζει ήχο από ψηφιακά μέσα με μια μικρή ομάδα μουσικών από την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, βιντεοπροβολή, θεατρικό φωτισμό και πολυαισθητηριακά εκθέματα που εστιάζουν στην αφή.

Ακροατήριο και μουσικοί θα περιδιαβαίνουν ελεύθερα στους χώρους του μουσείου δίνοντας το έναυσμα για ηχητικά συμβάντα όπου και όταν μπαίνουν για να εξερευνήσουν, αναλόγως με την τοποθέτηση των δεκτών της ηχητικής εγκατάστασης. Έτσι, κάθε επισκέπτης θα λαμβάνει μια μοναδική, προσωπική εμπειρία του αρχαιολογικού χώρου, η οποία  θα διαμορφώνεται από τις ατομικές του επιλογές για το που να κινηθεί, σε τι να εστιάσει, και για πόσο χρόνο κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Η εξασφάλιση του ReInHerit πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Ορίζοντας 2020 CSA με τη θεματική ‘Culture beyond borders – Facilitating innovation and research cooperation between European museums and heritage’. Το πρόγραμμα προτείνει ένα πρωτοποριακό μοντέλο αειφόρου διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς αναδομώντας το υφιστάμενο καθεστώς επικοινωνίας, συνεργασίας και καινοτομίας ανάμεσα σε μουσεία και χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022, (ώρες έναρξης 17:30, 19:00 και 20:00). Κάθε παράσταση έχει διάρκεια 40 λεπτών.

Είσοδος δωρεάν.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Για πληροφορίες: 22 128157

www.boccf.org

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Διαγωνισμός: Πώς να κερδίσεις το βιβλίο Κυπριακής Κουζίνας “Μαγειρική Σκυτάλη”

Taste and Hospitality

Αυτοί οι Οινόφιλοι θα μας πάνε σ’ ένα μεθυστικό ταξίδι…

Στην Κύπρο η διεξαγωγή του Διαγωνισμού Οινοχόων ASI

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!