Παρουσίαση Φιλοξενία

Τα «Χρωματιστά χωριά της Κύπρου»…και με βούλα!

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Ζωοπηγή, στην παρουσία του υφυπουργού Τουρισμού, κ. Σάββα Περδίου, τρία νέα κυπριακά χωριά εξασφάλισαν τον τίτλο «Χρωματιστά χωριά της Κύπρου».

Οι τρεις κοινότητες που βραβεύτηκαν στην παρουσία του Υφυπουργού, αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων του τουρισμού και άλλων επισήμων, είναι το Άρσος, η Κρήτου Τέρρα και η Λάνια.

kritou-terra-kentriki_city.png
Κρήτου Τέρρα

Μέσω του προγράμματος «Colourful Villages» επιδιώκεται η αισθητική αναβάθμιση της εικόνας των χωριών, ο περιορισμός της οπτικής ρύπανσης, η διατήρηση της καθαριότητας σε περίοπτα σημεία, η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών και υποδομών, αλλά και η διαφύλαξη και αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, με γνώμονα τον σεβασμό στη βιοποικιλότητα.

lania-melina-papacharalambous_city.jpg
Λάνια. Φωτογραφία: Facebook / Μελίνα ΠαπαχαραλάμπουςΑπώτερος στόχος του Σήματος Πιστοποίησης «Colourful Villages» είναι η ανάπτυξη κουλτούρας για τη διαφύλαξη της ιδιαίτερης ταυτότητας, του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε κοινότητας, με παράλληλα οφέλη για την τοπική κοινωνία, στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης.


arsos-ilias-ioakim_city.jpg
Άρσος. Φωτογραφία: Facebook / Ηλίας Ιωακείμ

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τρία χωριά που βραβεύθηκαν χθες με τον τίτλο των «Πολύχρωμων Χωριών της Κύπρου», ήρθαν για να προστεθούν στην υπάρχουσα λίστα με άλλα τρία χωριά που έλαβαν τα πρώτα τρία βραβεία, τα οποία είναι ο Καλοπαναγιώτης, η Στενή και το Βουνί.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ιωάννης Χαραλάμπους- Αφοπλιστικά ειλικρινής σε μια ανατρεπτική συνέντευξη!

Hamam Omerye Bath: Στo στορικό κόσμημα της Λευκωσίας

Taste and Hospitality

Μιχάλης Φίλος: Tο πρόσωπο πίσω από τα πιάτα του Windmill Restaurant…με θέα τη Σκιάθο

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!