Παρουσίαση Φιλοξενία

Όταν η Μεσόγειος «αγκάλιασε» το St Raphael Resort

H ισχυρή γυναίκα FarahShammas μιλά αποκλειστικά στο «TasteandHospitality»

Η τοποθεσία, ο χώρος, οι υπηρεσίες … είναι μερικά από τα στοιχεία που μελετά ο καθένας από εμάς προτού επιλέξει την διαμονή του σε ένα ξενοδοχείο.

Γνώριζα από φίλους ότι το ξενοδοχείο το οποίο θα πήγαινα πρόσφερε πολλές υπηρεσίες και κυρίως ότι θα με μάγευε η μοναδική θέα…

Αναχώρηση για Λεμεσό…Μια πόλη η οποία αναβαθμίζεται συνεχώς την τελευταία δεκαπενταετία και δικαίως αποτελεί πόλο έλξης για επενδύσεις, με αποτέλεσμα να έχει γίνει ελκυστικός προορισμός ακόμη και για τον εγχώριο τουρισμό.

St Raphael Resort (https://www.straphael.com), ένα φημισμένο θέρετρο με μεγάλη ιστορία πίσω του, κτισμένο σε έκταση 43,000 τ.μ, με 272 δωμάτια (11 τύποι δωμάτιων). Αυτός ήταν και ο προορισμός μας! Σε 45 λεπτά από την Λευκωσία βρεθήκαμε έξω από την είσοδο του επιβλητικού resort.

Σε μια εποχή όπου τα περισσότερα ξενοδοχεία προετοιμάζονται για έναρξη της τουριστικής σεζόν, το St Resort & Marina άνοιξε φιλόξενα τις πόρτες του στην ομάδα του «Taste and Hospitality» για να μας ψιθυρίσουν πολλά από τα «μυστικά» της μυθικής ξενοδοχειακής μονάδας.

Η «γέννηση», το όνειρο και η εξέλιξη ενός οράματος από γενιά σε γενιά  

Ο ιδρυτής ήταν ο Shukri Hanna Shammas από τον Λίβανο, ο οποίος είχε το όραμα που κληροδότησε στον γιό του Nizam Shammas . Η σκληρή δουλειά, η αποφασιστικότητα και η αφοσίωση του κ. Nizam Shammas και στη συνέχεια της εγγονής του, Farah Shammas, οδήγησαν στην υλοποίηση του μεγαλεπίβολου έργου. Η γοητευτική Farah Shammas, μας μίλησε για τη συνεχή ανάπτυξη και τις επενδύσεις των τελευταίων 33 χρόνων.

Το 1986 εγκαινιάζεται η πρώτη ιδιωτική μαρίνα του γνωστού  ξενοδοχείου Sheraton, το οποίο αργότερα θα πάρει το όνομα St Raphael Resort, χωρητικότητας 237 σκαφών *ένα έργο που στοίχισε κοντά στα 40 εκατομμύρια δολάρια. (https://www.straphael.com/en/straphaelmarina)

Η Αρχιτεκτονική

Δύο σχεδόν δεκαετίες πριν, θα συναντήσουμε ένα όνομα που αφήνει το αποτύπωμα του στην Λεμεσό μέσα από τις γνώσεις τους γύρω από την Αρχιτεκτονική: Φώτης Ι. Κολακίδης. Ένας άνθρωπος με πλούσιο βιογραφικό σε σπουδές και καριέρα. Η Colakides Development Company Ltd,  ιδρύθηκε το 1958 και σ’ αυτήν  οφείλεται η ανέγερση της πρώτης επταώροφης πολυκατοικίας στην Κύπρο που για την δεκαετία του ’60 θεωρείτο το ψηλότερο κτήριο στο νησί.

Οι γνώσεις, το πάθος, η αγάπη του για την Λεμεσό και την αρχιτεκτονική έβαλαν «πλώρη» για την δημιουργία των πιο εκλυστικών προορισμών: Bάζει «υπογραφές» ως αρχιτέκτονας των πρώτων πολυτελών 5 αστέρων ξενοδοχείων Αμαθούς, Meridien και Sheraton (τώρα St. Raphael Resort) δίνοντας έτσι το πράσινο φως για την ανάπτυξη της πόλης ενώ έδωσε  παράλληλα το έναυσμα και για άλλες ξενοδοχειακές μονάδες αντάξιες των δικών του δημιουργιών. Το 1996 οι ιδιοκτήτες έπαυσαν τη συνεργασία με το Sheraton Group και επαναλειτούργησαν το ξενοδοχείο ως St Raphael Resort & Marina. Από το 1998 την Αρχιτεκτονική ανάλαβε ο κ. Άκης Χαραλάμπους μέχρι και σήμερα.

Εντός του θέρετρου

Μπαίνοντας στο χώρο ένας επιβλητικός διάδρομος σε οδηγεί στο χώρο υποδοχής όπου συναντάς τα πρώτα φιλόξενα χαμόγελα! Οι πρωταγωνιστές της υποδοχής έτοιμοι να σου δώσουν τις πρώτες πληροφορίες για το St Raphael Resort & Marina

Ρίχνω κλεφτές ματιές στις βιτρίνες με τις βραβεύσεις που απονεμήθηκαν στο θέρετρο κατά την πορεία των χρόνων. Βρίσκομαι σ’ ένα τεράστιο χώρο που δεν «σε πνίγει» καθόλου με την διαρρύθμιση να είναι με τέτοιο τρόπο στημένη, ώστε να μπορείς να θαυμάζεις το γαλάζιο της θάλασσας αλλά και να ανυπομονείς να ανέβεις στο γυάλινο ασανσέρ για να σε «απογειώσει» σε μια μαγευτική θέα _όπως θα διαπιστώσουμε αργότερα.

«Τρίτος όροφος, δωμάτιο 337» μου λέει στα ελληνικά ο άντρας πίσω από την υποδοχή (υπολογίζω να το έχει πει πολλές φορές) μέχρι να ξεκολλήσει το μυαλό από τις εικόνες. Τον χαιρετώ σχεδόν αμήχανα και προχωρώ στους πεντακάθαρους διαδρόμους που θα με οδηγήσουν στο δωμάτιο μου.

Άνετο δωμάτιο με θέα την μαρίνα (https://www.straphael.com/en/rooms-and-suites/marina-view-rooms) που εντυπωσιάζει ζευγάρια και οικογένειες. Τεράστια οθόνη τηλεόρασης LCD με δορυφορικά κανάλια, χαλαρωτικός φωτισμός ο οποίος έχει την δυνατότητα να ρυθμιστεί και να διαμορφώνει την ατμόσφαιρα αναλόγως προτιμήσεων και το πιο σημαντικό ένα ασφαλές μπαλκόνι.

Αυτό που συναντάω απέναντι μου με αφήνει άφωνη. Ζω στην πρωτεύουσα και δεν έχω την πολυτέλεια να βλέπω καθημερινά θάλασσα. Καθόμουν στο μπαλκόνι μαγεμένη από τη θέα με τις σκέψεις να ακολουθούν τον ήχο των κυμάτων, βλέποντας την μαρίνα στα δεξιά μου με τα δεκάδες σκάφη, να «αγκαλιάζονται» από τα ήρεμα νερά της Μεσογείου. Πίνω ένα ζεστό τσάι ξαπλώνω, στο διπλό πεντακάθαρο στρώμα απολαμβάνοντας ένα υπέροχο ύπνο.

Τα χτυπήματα στην πόρτα από τους συναδέλφους, μου θυμίζουν την πρώτη μου αποστολή. Μια βόλτα εντός και εκτός του ξενοδοχείου πριν ακόμη πλακώσει κόσμος για να εξασφαλίσω φωτογραφικό υλικό για το ρεπορτάζ.

Δύο εξωτερικές πισίνες, δύο γήπεδα τένις και μια παιδική χαρά κάνει ακόμα πιο όμορφο το τοπίο. Οι μέρες κατά τις οποίες έχουμε διανυκτερεύσει είχαν καταγραφεί οι πιο κρύες του φετινού χειμώνα τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να απολαύσουμε όλα όσα θέλαμε να κάνουμε, ακόμη και βόλτες πλάι στο κύμα.

Πρωινό ακόμη και για θιασώτες της υγιεινής διατροφής

Σε μια περίοδο όπου «επιβάλλεται» να αρχίσω την αποτοξίνωση ενόψει του καλοκαιριού με προβληματίζει για λίγο αν θα έπρεπε να κατέβω για πρόγευμα ξεφεύγοντας από το διατροφολογικό μου πρόγραμμα. Ο χώρος μεγάλος και βλέπω πίσω από τα τζάμια ένα τεράστιο μπουφέ στο Octagon Restaurant (https://www.straphael.com/en/dining/octagon-restaurant ). Μπαίνω μέσα για να πάρω ένα καφέ και εκεί θα με υποδεχθεί ο Sous Chef, Γιώργος Αριστείδης. Γίνονται οι πρώτες συστάσεις και του λέω πως «Δεν τολμώ να πλησιάσω το μπουφέ» μην «σκοτώσω» τις προσπάθειες των προηγούμενων ημερών. Με χαμόγελο μου λέει να μην ανησυχώ και μου περιγράφει ένα – ένα τα πιάτα παρουσιάζοντας τις πολλές επιλογές που υπήρχαν: χωρίς γλουτένη και εδέσματα ειδικά για vegan. Αξίζει βέβαια εδώ να γίνει αναφορά σ’ ένα σπουδαίο άνθρωπο τον Executive Chef, Ηλία Ηλία ο οποίος έχει όλη την ευθύνη για τα πιάτα που σερβίρονται. Αφού προγευμάτισα, παίρνω τον τελευταίο καφέ και βγαίνω στον εξωτερικό χώρο. Παρακολουθώ μια σερβιτόρα μ’ ένα πιάτο να καλεί γατάκια που περιφέρονται εκτός του ξενοδοχείου και την ακολουθούν πειθαρχημένα σε ειδικό  χώρο μακριά από το ξενοδοχείο  για το δικό τους πρωινό. Η εικόνα αυτή με συγκινεί απίστευτα…

Το St Raphael Resort έχει οκτώ εστιατόρια:

Serenity Spa

Έτοιμη για την πρωινή γυμναστική αφού στόχος μου ήταν να ανακαλύψω αλλά και να απολαύσω όλες τις υπηρεσίες που παρέχει η ξενοδοχειακή μονάδα. Κάποιοι αθλητές από την Σερβία περιφέρονται στο χώρο οι οποίοι ήρθαν στην Κύπρο για αγώνες και ήδη είχαν αρχίσει τις προπονήσεις. Έκανα διάδρομο για ζέσταμα και βγαίνω στο χώρο που θα με οδηγούσε στην σάουνα. Συναντάω την Λουτμίλα Κωνσταντίνου η οποία βρίσκεται πίσω από τον χώρο υποδοχής του Serenity Spa (https://www.straphael.com/en/serenity-spa). Mε χαιρετάει σε άπταιστα ελληνικά και αρχίζει να με συμβουλεύει για την σειρά με την οποία θα έπρεπε να ακολουθήσω το πρόγραμμα που θα μου πρόσφερε άσκηση και χαλάρωση μαζί.

Η Λουτμίλα Κ. είναι πτυχιούχος Μικροβιολογίας και Ιατρικής στο εξωτερικό, με εικοσαετή εμπειρία στο χώρο των Spa (Υγείας και Ευεξίας). «Έχω δουλέψει στο εξωτερικό σε Ελβετία και Ρωσία πάντα σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, μιλάω πέντε ξένες γλώσσες…μου λέει αρχικά και διακόπτει την συζήτηση για να παραδώσει κλειδιά σε πελάτη. Την παρακολουθώ με πόση ευγένεια του μιλάει και διαπιστώνω ακόμη μια φορά ότι αυτή είναι μια από τις κυριότερες φιλοσοφίες του St Raphael Resort: H φιλοξενία όπως ακριβώς αρμόζει και αξίζει σε κάθε επισκέπτη ξενοδοχείου. Χωρίς να θέλω να επιβαρύνω το πρόγραμμα της ανοίγω την πόρτα και μπαίνω στην σάουνα και ακολούθως στην θερμαινόμενη πισίνα, η οποία πληρεί όλες τις προδιαγραφές. Κάνω γυμναστική στο νερό για μια ώρα και απολαμβάνω τις ζεστές ακτίνες του ήλιου οι οποίες έμπαιναν από το γυάλινο χώρο.

Το St Raphael Resort απευθύνεται και σε οικογένειες. Παρέχει όλα όσα χρειάζονται γονείς και παιδιά για να ξεκουραστούν (hyperlink https://www.straphael.com/en/families). Η θέα, οι βόλτες, οι υπηρεσίες ενδέχεται να μην «σας αφήσουν» να βγείτε εκτός του ξενοδοχείου και αυτό το επιβεβαιώνω μετά  χαράς.

Οι αποκλειστικές δηλώσεις της  Farah Shammas

Η ισχυρή κυρία Farah Shammas Managing Director του St Raphael Resort  μίλησε στο Taste and Hospitality για τους στόχους και τις φιλοδοξίες του θέρετρου: «Ο στόχος του St Raphael Resort είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση και περιβάλλον που μπορούμε ενδεχομένως να προσφέρουμε σ’ όλους τους πελάτες μας και είμαι σίγουρη ότι και εσείς το έχετε διαπιστώσει».

Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που κρατάει χρόνια, αν σας ρωτούσα πιο είναι το «μυστικό» της μεγάλης επιτυχίας να κατέχει τα πέντε αστέρια ανάμεσα σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες τι θα μου λέγατε;

Σας ευχαριστώ που το επισημάνατε. Είμαστε υπερήφανοι, κυρίως και για αυτό το λόγο.  Είμαστε ένα οικογενειακό ξενοδοχείο που προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε πολύ προσιτές τιμές. Το περισσότερο προσωπικό του ξενοδοχείου δουλεύει μαζί μας για πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που όλοι οι πελάτες μας αγαπούν και επιστρέφουν αναμένοντας να δουν αυτά τα άτομα ξανά.

Υπάρχουν κάποιοι μελλοντικοί στόχοι που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί με τους αναγνώστες μας;

Βεβαίως. Στόχος μας χρόνο με το χρόνο είναι να βελτιωνόμαστε, ειδικά στο κομμάτι του all-inclusive (hyperlink https://www.straphael.com/en/ultra-all-inclusive) όπου ήμασταν και το πρώτο 5 αστέρων ξενοδοχείο στην Κύπρο που το υιοθέτησε και στοχεύουμε να γίνει το καλύτερο all-inclusive γενικότερα και όχι μόνο στο νησί. Αυτή την χρονιά θα αυξήσουμε τις επιλογές φαγητού που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο και θα δώσουμε περισσότερες επιλογές για ψυχαγωγία τόσο για παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Έχουμε πολλά σχέδια για τα επόμενα χρόνια ούτως ώστε να βελτιώσουμε κι άλλο το ξενοδοχείου, παρόλο που πρόσφατα ολοκληρώθηκε η μεγάλη ανακαίνιση όλων των δωματίων και πολλών από τους κοινόχρηστους χώρους.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν από την αναχώρηση σας

  • Το St Raphael Resort απέχει μόλις 11χλμ. από το κέντρο της Λεμεσού και 45,8χλμ. από το Αεροδρόμιο της Λάρνακας.
  • Παρέχει 24ωρη ρεσεψιόν και δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης στις εγκαταστάσεις.
  • Δωρεάν Wi-Fi στους κοινόχρηστους χώρους.
  • Το εστιατόριο διαθέτει μεγάλες βεράντες για όσους επιθυμούν να απολαύσουν γεύμα ή ρόφημα.
  • Όλο το προσωπικό είναι εξειδικευμένο ο καθένας στο τομέα του
  •  Η υπηρεσία καθαρισμού δωματίων γίνεται σε καθημερινή βάση εξασφαλίζοντας έναν πεντακάθαρο χώρο κατά την διάρκεια διαμονής των πελατών.
  • Οι περισσότερες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν υψηλής ποιότητας σύγχρονες υπηρεσίες, ενώ οι χώροι έχουν ανακαινιστεί με παρκέ στα δωμάτια.
  • Οι παροχές του ξενοδοχείου συνοδεύονται από υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, άψογη εξυπηρέτηση και προσωπική φροντίδα.
  • Όποιο δωμάτιο επιλέξετε θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας. Ανάμεσα στους 11 τύπους δωματίων προτείνουμε:
  • Family inland view rooms (hyperlink https://www.straphael.com/en/rooms-and-suites/family-inland-view-rooms)
  • Marina view rooms (hyperlink https://www.straphael.com/en/rooms-and-suites/marina-view-rooms)
  • Admiral suites (hyperlink https://www.straphael.com/en/rooms-and-suites/admiral-suites)
  • Presidential suites (hyperlink https://www.straphael.com/en/rooms-and-suites/presidential-suites)
  • Executive Marina view rooms (hyperlink https://www.straphael.com/en/rooms-and-suites/executive-marina-view-rooms)

Related posts

Οι διαδρομές του Κυπριακού κρασιού (Χάρτης)

Taste and Hospitality

«Το Αγόρι που Κλαίει»: Ένας πίνακας που εξαφανίστηκε μαζικά από όλα τα σπίτια

EDRO III: Πάλευε με σφοδρούς ανέμους και έμεινε ακυβέρνητο…στη Πάφο (Drone video)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!