Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Η Heineken θα κλείσει ή θα πουλήσει το ζυθοποιείο Schiltigheim στη Γαλλία

Η Heineken ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κλείσει ή να πουλήσει μία από τις τρεις γαλλικές ζυθοποιίες της, κάτι που, όπως λέει, θα μπορούσε να επηρεάσει 220 θέσεις εργασίας.

Το ενδεχόμενο κλείσιμο ή πώληση της τοποθεσίας Schiltigheim, που βρίσκεται κοντά στο Στρασβούργο της Γαλλίας, θα επιτρέψει στη Heinkeken να συγκεντρώσει τα παραγωγικά της περιουσιακά στοιχεία σε δύο ζυθοποιεία αντί για τα σημερινά τρία, για να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της Heineken στη χώρα.

Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό, την επέκταση και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων των υπόλοιπων ζυθοποιείων της στη Γαλλία, στο Mons-en-Barœul και στη Μασσαλία, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στις δύο εγκαταστάσεις.

Ο Pascal Gilet, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Heineken France, δήλωσε: «Κατανοούμε τα συναισθήματα που προκαλούνται από το πιθανό κλείσιμο ή πώληση της ζυθοποιίας Schiltigheim, με την οποία είμαστε όλοι εξαιρετικά προσκολλημένοι. Όμως η τοποθεσία υποφέρει από πολλούς περιορισμούς λόγω της θέσης της, η οποία δεν είναι πλέον στρατηγική, και του κόστους παραγωγής της, που είναι πολύ υψηλό. Για αυτούς τους λόγους, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να το κλείσουμε ή να το πουλήσουμε εντός τριών ετών».

Και πρόσθεσε: «Προτεραιότητά μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα είναι η πλήρης υποστήριξη των εργαζομένων που επηρεάζονται. Αυτό το έργο βασίζεται ιδιαίτερα σε μια ισχυρή φιλοδοξία να διατηρήσουμε τους συνολικούς όγκους παραγωγής μας στη Γαλλία σε εγκαταστάσεις υψηλής απόδοσης».

Η τοποθεσία στο Schiltigheim – στην ανατολική περιοχή της Αλσατίας – υποβλήθηκε σε σημαντική επέκταση το 2017, με την ολλανδική ζυθοποιία να επενδύει 9,3 εκατομμύρια ευρώ για να αυξήσει την υπάρχουσα παραγωγική της ικανότητα άνω των 450.000 εκατολίτρων ετησίως.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Xρεοκοπία για το βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο STA Travel

Taste and Hospitality

Σοκ για την Τουρκία τα στοιχεία του τουρισμού – Mετρά μερικές χιλιάδες

Taste and Hospitality

Deck Bar Restaurant: Η νέα γαστρονομική άφιξη της Πάρου με την υπογραφή του chef Γιάννη Λουκάκου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!