Νέα Νεα της Αγορας

Ηλιοθεραπεία με ομπρέλα και κρεβατάκι ανά 8 τ.μ το άτομο

Λιγότερο από ένας μήνα μας χωρίζει από το καλοκαίρι, το οποίο εξαιτίας της πανδημίας του ιού θα είναι πολύ διαφορετικό απ΄ ότι έχουμε συνηθίσει.

 Ο ιός καθιστά αναγκαία τη λήψη μέτρων προστασίας και στις παραλίες, με την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών να θέτει τους προβληματισμούς της.

 Όπως ανέφερε στο SigmaLive ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Λοϊζος Λοΐζου, οι προβληματισμοί αυτοί θα προωθηθούν στο Υπουργείο Υγείας.

 Όπως είπε, η επιτροπή ήρθε σε επαφή με την Επιδημιολογική ομάδα, όπου και τους λέχθηκε πως η διατήρηση των αποστάσεων μεταξύ των λουόμενων θα είναι απαραίτητη.

 Ο κ. Λοΐζου σημείωσε πως η νομοθεσία προβλέπει ότι σε μια οργανωμένη παραλία, τα κρεβατάκια και οι ομπρέλες θα πρέπει να καλύπτουν το 50% του χώρου και με αυτό τον τρόπο υπάρχει χώρος 8 τετραγωνικών μέτρων ανά άτομο.

 Με βάση αυτή τη νομοθεσία, πρόσθεσε, τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.  Το πρόβλημα που παραμένει, σημείωσε, είναι το τι θα επικρατεί στο υπόλοιπο 50% της παραλίας που οι λουόμενοι χρησιμοποιούν.

 Διερωτήθηκε με ποιο τρόπο σε εκείνο το κομμάτι θα τηρούνται οι αποστάσεις.

 Όσον αφορά τις απολυμάνσεις στα κρεβατάκια, όπως ανέφερε η Επιδημιολογική ομάδα επιμένει ότι θα πρέπει να γίνεται απολύμανση με αλκοολούχα.  Ο ίδιος σημείωσε πως μια άλλη επιλογή θα ήταν τα καλύμματα μιας χρήσης και πιθανόν να γίνει εισήγηση προς το Υπουργείο.

 Σχετικά με τους ναυαγοσώστες και τους εργαζόμενους στην παραλία, θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η χρήση γαντιών και μασκών.

 Σε ενδεχόμενο να μπουν διαχωριστικά στις παραλίες, σημείωσε πως αυτό ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους και θεωρείται απομακρυσμένο σενάριο.  Ένα ακόμη ζήτημα που θα πρέπει να επιλυθεί, είναι η απόσταση που θα πρέπει να τηρηθεί μεταξύ των ηλικιωμένων και των νεαρών στις παραλίες, κάτι το οποίο ζητά η επιδημιολογική ομάδα.

 Οι οργανωμένες παραλίες, όπως είπε, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν την 1Η Ιουνίου.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τα θαμμένα στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, δύο μεταγωγικά της Eλληνικής Π.A

Taste and Hospitality

Στο Προεδρικό οι επιδημιολόγοι-Έχουν “θέμα” με τους τουρίστες από Βρετανία

Taste and Hospitality

Διάσημα αξιοθέατα που δεν επιτρέπεται να φωτογραφίσετε

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!