Πρόσωπα Φιλοξενία

Σάββας Κουντουριώτης: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την Παγκόσμια ημέρα ψωμιού

16 Οκτωβρίου σήμερα και γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα ψωμιού και διατροφής. Για το λόγο αυτό, ο chef και τεχνικός σύμβουλος αρτοποιίας της Pastry Pro Σάββας Κουντουριώτης ετοίμασε μια σειρά από ιδιαίτερα και διατροφικά ψωμιά που απευθύνεται σε παιδία, ηλικιωμένους, αθλητές αλλά και σε άτομα τα οποία προσέχουν και αγαπούν την υγεία τους.

Ας κάνουμε άρχη με το PANOVITE PROKORN, ένα ψωμί καλαμποκιού με εξαιρετικές διατροφικές ιδιότητες, με 7πλάσιο ασβέστιο και λιγότερο νάτριο από ένα κοινό ψωμί ολικής άλεσης, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες ιδανικό για όσους ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.

Το συγκεκριμένο ψωμί είναι πηγή φωσφόρου και ασβεστίου που μεταξύ άλλων συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του σκελετού των παιδιών και στη διατήρηση της υγείας σε κόκαλα και δόντια.

Στη συνέχεια, θα δούμε το OAT LOVE. Ένα ψωμί με υψηλή περιεκτικότητα σε βρώμη και β-γλυκάνη που βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προσφέρει ενέργεια στον καταναλωτή και παράλληλα μειώνει την κακή χοληστερίνη.

Ακολούθως, θα συναντήσουμε το BALANCE BREAD (LOW-GI), ένα αρτοσκεύασμα πλούσιο σε φυτικές ίνες και χαμηλό σε θερμίδες το οποίο έχει την ιδιότητα να ελέγχει την ομαλή μεταβολή του γλυκαιμικού δείκτη σε αντίθεση με τα κοινά ψωμιά.

Αυτή η ιδιαιτερότητά του βοήθα το επίπεδο ζάχαρης στο αίμα να μην αυξηθεί απότομα μετά την κατανάλωση του, πράγμα που είναι επιθυμητό από κόσμο που πάσχει από υπογλυκαιμία, αντίσταση ινσουλίνης, διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2.

Τέλος έχουμε το SMART CARB PROTEIN BREAD ένα πολύ νόστιμο ψωμί ολικής αλέσεως πλούσιο σε πρωτεΐνη με 14γρ. σε 75γρ ψωμιού. Η πρωτεΐνη του προέρχεται από λιναρόσπορο, ηλιόσπορους και συμπυκνωμένη πρωτεΐνη σόγιας. Είναι ο φίλος του αθλητή αφού η πρωτεΐνη συμβάλει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και τη φυσιολογική κατάσταση τον οστών.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αποχωρεί από το Neo Plaza η Άννα Μαρία Ζαχαριάδη

Taste and Hospitality

TUI: Τι συμβαίνει με την μετοχική συμμετοχή του Ρώσου ολιγάρχη Alexey Mordashov

Taste and Hospitality

Ο μικρότερος «εκκεντρικός» αμπελώνας του κόσμου σε ταράτσα την Βόρεια Ιταλία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!