Διοίκηση Πρόσωπα

Στο Forbes ο John Christodoulou

Στο εξώφυλλο του περιοδικού Forbes Monaco του Σεπτεμβρίου βρίσκεται ο αυτοδημιούργητος μεγιστάνας John Christodoulou. Αποτελεί έναν από τους ελάχιστους Κύπριους που τοποθετήθηκαν σε αυτή τη θέση, καθώς καταγράφεται ανάμεσα στους πλουσιότερους επιχειρηματίες του κόσμου. Με μια εντυπωσιακή συνέντευξη στο διακεκριμένο επιχειρηματικό περιοδικό, ο κ. Christodoulou μιλάει για την πορεία του προς την επιτυχία, το επαγγελματικό του όραμα, καθώς και την επιχειρηματική του ηθική.

Στο πεντασέλιδο δημοσίευμα για τον δισεκατομμυριούχο Κύπριο πρόσφυγα και μοναδικό ιδιοκτήτη του Ομίλου Εταιρειών Yianis Group of Companies, προβάλλεται η ικανότητά του στη λήψη αποφάσεων με βάση υπολογισμένους κινδύνους, κάτι που αποτελεί χάρισμα για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων. Σημειώνεται, παράλληλα, ότι δεν απέλυσε ποτέ κανέναν εργαζόμενο εν μέσω κρίσης κατά την πανδημία του Covid-19. «Το πιο δύσκολο κομμάτι που μπορείς να αντιμετωπίσεις ως άνθρωπος είναι να πεις “Όλα πήγαν μια χαρά όλα αυτά τα χρόνια, οπότε ας μην πανικοβληθώ και να τα καταστρέψω όλα”», δήλωσε περήφανα. Αναδεικνύεται, επίσης, η αστείρευτη αγάπη του για τη χώρα καταγωγής του, για την οποία επενδύει πολύ από τον χρόνο, τους πόρους και την ενέργειά του στηρίζοντάς την, τόσο μέσω των επιχειρηματικών του προσπαθειών, όσο και με τις δράσεις του φιλανθρωπικού του ιδρύματος Yianis Christodoulou Foundation.

Φεύγοντας από την Κύπρο λόγω της τουρκικής εισβολής το 1974, δηλώνει εμφατικά: «Ξέρω πώς είναι να εγκαταλείπεις το σπίτι σου και να μην έχεις τίποτα. Αυτό που με έκανε τον άνθρωπο που είμαι σήμερα είναι το γεγονός ότι έχω περάσει την εμπειρία ενός πολέμου και της ανασφάλειας που επιφέρει». Η αγάπη του για την Κύπρο, όπως σημειώνεται, πάντα τον παρακινεί. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο κ. Christodoulou βρισκόταν στην Κύπρο για να αναζητήσει επιλογές για αγορά γης για ένα τεράστιο αυτο-χρηματοδοτούμενο έργο 1,9 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων. «Θα περιλαμβάνει σχολεία, νοσοκομεία, επιχειρήσεις, καθώς και ειδικό χώρο, ώστε κάθε νεοφυής επιχείρηση να μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις του, και να αποπληρώσει μόνο εάν και όταν θα επιτύχει», επεξήγησε. 

Μια άλλη αναφορά στο περιοδικό, είναι οι πολλαπλές διακρίσεις που έλαβε ο John Christodoulou το τελευταίο διάστημα. Στις 11 Ιουνίου 2022, τιμήθηκε με το Monaco Ambassador Award, το οποίο απένειμε ο Πρίγκιπας Αλβέρτος μαζί με τον πρόεδρο του Ομίλου Christian Moore. Παρέλαβε, επίσης, τον Τίμιο Ανθρωπιστικό Σταυρό της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου, ενώ στις αρχές Αυγούστου τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Εξαίρετης Προσφοράς σε τελετή που διοργάνωσε η προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μάλιστα είχε διερωτηθεί, τότε, γιατί το ΑΕΠ της Κύπρου ανέρχεται μόλις στα $24 δισ. όταν το ΑΕΠ του Ισραήλ είναι $400 δισ. 

Ο κ. Christodoulou, σημειώνεται, αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα μιας επιτυχημένης ιστορίας που ξεκίνησε από το τίποτα, αλλά κατάφερε να πετύχει περισσότερα από όσα μπορούν να πετύχουν οι περισσότεροι άνθρωποι σε μια ολόκληρη ζωή. Ως ιδρυτής του Yianis Christodoulou Foundation, έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως για το φιλανθρωπικό του έργο. Στηρίζει παιδιά που έχουν ανάγκη, σχολεία και κοινότητες. 

Δέσποινα Ψύλου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Υπερτιμημένα τα ακίνητα στη Λεμεσό-Συμφωνεί το 100% των επενδυτών

Taste and Hospitality

Αυτά βαρεθήκαμε να βλέπουμε στα μενού των εστιατορίων

Taste and Hospitality

Ο «θαυμαστός» καινούργιος κόσμος στη μετά Covid -19 εποχή…Μεταλλαγμένη (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!