Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Hermitage και Ermitage

Πολλές φορές βλέπουμε σε ετικέτες κρασιών από τον Ροδανό να αναγράφονται οι λέξεις Hermitage και Ermitage, δημιουργώντας σε απλούς οινόφιλους την απορία σε τι διαφέρουν τα κρασιά αυτά.

Το Hermitage είναι μια Ονομασία Προέλευσης στην κοιλάδα του Βόρειου Ροδανού της Γαλλίας. Το μεγαλύτερο μέρος του κρασιού από το Hermitage είναι κόκκινο, φτιαγμένο από το σταφύλι Syrah, αλλά υπάρχουν και μερικά λευκά, φτιαγμένα από τα σταφύλια Marsanne και Roussanne. Είναι μια μικρή περιοχή, με μόνο 300 περίπου acres αμπελώνων.

Η περιοχή πήρε το όνομά της από τον μύθο ενός ιππότη του 13ου αιώνα που επέστρεψε στο σπίτι τραυματισμένος από τις Σταυροφορίες και έγινε ο «ερμίτης»(ermite) ή ερημίτης του Hermitage.

Τα κρασιά από την περιοχή είναι αναγνωρισμένα εδώ και αιώνες, και ο λόφος του Hermitage είναι επίσης διάσημος για το μικρό παρεκκλήσι που βρίσκεται στην κορυφή του. Το Hermitage AOC αναγνωρίστηκε επίσημα το 1937.

Το αρχικό όνομα για τη μικροσκοπική περιοχή (και τα κρασιά από αυτήν) ήταν “Ermitage”, αλλά οι λέξεις εξελίσσονται και τώρα γράφεται με ένα “H” στην αρχή: Hermitage. Σύμφωνα με έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς της περιοχής, τον M. Chapoutier, το «H» προστέθηκε για να βοηθήσει τους Άγγλους αγοραστές κρασιού να το προφέρουν πιο εύκολα.

Και ο Chapoutier χρησιμοποιεί και τους δύο τρόπους ορθογραφίας: Το “Hermitage” εμφανίζεται σε μπουκάλια Chapoutier που παράγονται με την ανάμειξη πολλών plots μεταξύ τους, ενώ το “Ermitage” προορίζεται για τα κρασιά του Chapoutier από ορισμένα plots. (Τα κρασιά με ετικέτα Ermitage εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ως κρασιά Hermitage AOC).

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ένα κυπριακό φαγητό «αναζητεί» την ιστορία και το όνομα του – Μήπως γνωρίζετε κάτι;

Πως η Μέθοδος Pulsing επηρεάζει την ποιότητα του Εσπρέσο

Taste and Hospitality

Στέφανος Ξιναρής: Αποδεικνύει στην πράξη την γοητεία του επιχειρείν

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!