Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Η Diageo αποκτά το Don Papa Rum

Η Diageo κατέληξε σε συμφωνία για την απόκτηση του Don Papa Rum, μιας μάρκας σκούρου ρούμι με έδρα τις Φιλιππίνες.

Το αρχικό αντάλλαγμα είναι για 260 εκατ. ευρώ με περαιτέρω ενδεχόμενο έως και 177,5 εκατ. ευρώ έως το 2028, ανάλογα με την απόδοση.

Ιδρύθηκε το 2012 από τον Stephen Carroll, το Don Papa Rum είναι διαθέσιμο σε 30 χώρες, με τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία να είναι οι μεγαλύτερες αγορές του.

Ο John Kennedy, πρόεδρος της Diageo Europe and India, σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία να φέρουμε τον Don Papa στο χαρτοφυλάκιο της Diageo για να συμπληρώσουμε τα υπάρχοντα ρούμι μας. Αυτή η εξαγορά είναι σύμφωνη με τη στρατηγική μας για την απόκτηση εμπορικών σημάτων υψηλής ανάπτυξης με ελκυστικά περιθώρια κέρδους και μας δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουμε στο ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα super-premium plus».

Το ρούμι αποστάζεται και παλαιώνεται στο νησί Negros Occidental, μια επαρχία στις Φιλιππίνες. Ο συνδυασμός του τοπικού ζαχαροκάλαμου και του δρύινου βαρελιού παλαίωσης σε ένα ζεστό κλίμα παρέχει τα θεμέλια για ένα φινίρισμα με πλούσια υφή που φέρει γεύσεις βανίλιας, μελιού και ζαχαρωμένων φρούτων.

Ο ιδρυτής του Don Papa Rum σχολίασε: «Η Diageo έχει ένα ισχυρό ιστορικό στην καλλιέργεια εμπορικών σημάτων υπό την ηγεσία των ιδρυτών. Πιστεύουν στη μοναδική μας ιστορία και έχουν ασπαστεί πραγματικά την ιδέα της επωνυμίας μας. Πιστεύουμε ότι αυτή η εξαγορά είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να μεταφέρουμε το Don Papa στο επόμενο συναρπαστικό κεφάλαιο της ανάπτυξής του.”

Ο Carroll θα συνεχίσει να ασχολείται με τη μάρκα, δουλεύοντας μαζί με την Diageo για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες ανάπτυξης του Don Papa Rum. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί μέσω υφιστάμενων ταμειακών αποθεμάτων και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ζυρίχη: Σε καραντίνα 300 θαμώνες κλαμπ λόγω κορονοϊού

220 πτήσεις αυτή την εβδομάδα στα αεροδρόμια της Κύπρου

Taste and Hospitality

Είτε υποφέρεις από μοναξιά, είτε «κάτι» σε κυνηγάει…φύγε

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!