Διοίκηση Πρόσωπα

Τάκης και Λένα Πρωτοπαπά: Το όραμα της REGIS

Η εταιρεία REGIS MILK INDUSTRIES LTD ιδρύθηκε το 1952 και ήταν η πρώτη βιομηχανία παγωτού στην Κύπρο. Από τότε μέχρι και σήμερα η REGIS έχει χαράξει μια σημαντική πορεία και σίγουρα υπάρχουν αμέτρητοι σταθμοί στην ιστορία της. Την ιστορία αυτή μας αφηγούνται σε συνέντευξή τους στο περιοδικό Economy Today ο CEO της εταιρείας Τάκης Πρωτοπαπάς και η Sales & Marketing Director Λένα Πρωτοπαπά.

Μιλώντας μας για σημαντικούς σταθμούς στην πορεία της εταιρείας τα αδέλφια Πρωτοπαπά τονίζουν μεταξύ άλλων: «Είμαστε η κυπριακή βιομηχανία με τη μεγαλύτερη γκάμα στα παγωτά χωρίς πρόσθετη ζάχαρη και μειωμένα λιπαρά.  Δύο από τα προϊόντα αυτά βραβεύθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2020 στα WELLNESS AWARDS». Παράλληλα αναφέρονται στο όραμα της εταιρείας, το οποίο είναι η REGIS «να εξακολουθήσει να είναι μια δυναμική εταιρεία στην αγορά του παγωτού με καινοτόμα προϊόντα προσφέροντας αγνά, αυθεντικά και ποιοτικά παγωτά».

Πότε δημιουργήθηκε η REGIS και ποιοι ήταν οι πιο σημαντικοί σταθμοί στην πορεία της;

Τ.Π: Η REGIS δημιουργήθηκε το 1952 από Άγγλους και μερικά χρόνια αργότερα, το 1957 εξαγοράστηκε από τον πατέρα μας Γιώργο Πρωτοπαπά και τον τότε συνέταιρό του κ. Γ. Χριστόπουλο. Αναλαμβάνοντας τα ηνία της εταιρείας ο πατέρας μας, παρόλο, που πήρε ένα πολύ μεγάλο ρίσκο-και γι’ αυτό τον θαυμάζω-εξέλιξε και ανέπτυξε την εταιρεία τόσο με τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του, όσο και με τις πρωτοποριακές και καινοτόμες ιδέες του. Αυτές είναι εξάλλου και οι αρχές με τις οποίες μας δίδαξε συμπεριλαμβανομένων της ανθρωπιάς και της εντιμότητας. Η εταιρεία έχει διαγράψει μια πολύ μεγάλη πορεία με σημαντικούς σταθμούς και ορόσημα. Την πορεία της συνοδεύουν αμέτρητες ιστορίες, όμως θα αναφερθώ στα σημαντικότερα γεγονότα που καθόρισαν την επιτυχία μας. Κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1955, σαν ένα μέτρο παθητικής αντίστασης, έπρεπε να βρούμε τρόπο ώστε να μην εισάγουμε σοκολάτα και άλλες πρώτες ύλες από την Αγγλία. Έτσι δημιουργήσαμε τη δική μας πατέντα για τη σοκολάτα, την οποία φτιάχνουμε στο εργοστάσιο μας μέχρι σήμερα με την ίδια αναλλοίωτη γεύση, που δεν είναι άλλη από την αγαπημένη σας επικάλυψη της ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΠΛΑΚΑΣ REGIS. Εκείνη την εποχή είχαμε παράλληλα να αντιμετωπίσουμε και το αγγλικό όνομα της εταιρείας.

Ο πατέρας μας Γιώργος Πρωτοπαπάς, αποφάσισε όπως αναγράφεται το όνομα της εταιρείας στα ελληνικά -ΡΕΤΖΙΣ- τονίζοντας και επιβεβαιώνοντας ότι το προϊόν ήταν κυπριακό. Η μεγαλύτερη βέβαια πρόκληση που αντιμετώπισε η εταιρεία ήταν κατά την εισβολή το 1974, όταν χάσαμε περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα διανομής και ψυγεία παγωτών στις τουριστικές περιοχές της Κερύνειας και της Αμμοχώστου και έπρεπε να ξεκινήσουμε σχεδόν ξανά από το μηδέν. Αντισταθήκαμε στον κατακτητή κρατώντας το εργοστάσιο σε λειτουργία ενώ βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στη γραμμή αντιπαράταξης, αποτρέποντας παράλληλα την εγκατάλειψη της περιοχής. Άλλη μια πρόκληση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η εταιρεία ήταν ο ανταγωνισμός ο οποίος εντάθηκε μετά το 1996, αφού τα δεδομένα στην κυπριακή αγορά παγωτού άλλαξαν άρδην με τις εισαγωγές από το εξωτερικό.

Ποιο είναι το όραμά σας για τη REGIS;

Τ.Π & Λ.Π: Το όραμά μας είναι η REGIS να εξακολουθεί να είναι μια δυναμική εταιρεία στην αγορά του παγωτού με καινοτόμα προϊόντα και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε αγνά, αυθεντικά και ποιοτικά παγωτά.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας και ποια σχέδια έχετε για το μέλλον;

Τ.Π: Στόχος της εταιρείας είναι να διευρύνει και να εμπλουτίζει την γκάμα των προϊόντων που προσφέρει ακολουθώντας τις νέες τάσεις της αγοράς. Στη διάρκεια της περσινής χρονιάς προστέθηκαν 4 νέα προϊόντα τα οποία είναι: Τα Μίνι Σάντουιτς (σοκολατένιο τραγανό μπισκότο, παγωτό βανίλια και επικάλυψη σοκολάτας και τα Σαραγλί (παγωτό βανίλια σε σιροπιαστό φύλλο) σε πολυσυσκευασία. Η μεγάλη καινοτομία ήταν όμως οι 2 Πλάκες Vegan με βάση το χαρούπι που κυκλοφόρησαν επίσης σε πολυσυσκευασία. Το πρώτο προϊόν είναι προέκταση του θρυλικού, αγαπημένου παγωτού, ενώ το δεύτερο προϊόν (Vegan ΠΛΑΚΑ) περιέχει επιπρόσθετα μια στρώση Ταχίνι γι’ αυτούς που θέλουν κάτι πιο ψαγμένο. Και τα δύο προϊόντα είναι κατάλληλα για VEGANS, VEGETARIANS & FLEXITARIANS. Είναι νηστίσιμα, χωρίς γλουτένη και λακτόζη, ενώ δεν περιέχουν σόγια και γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Το 2022 λανσάραμε 2 οικογενειακές συσκευασίες 3 λίτρων, το ένα με γεύσεις βανίλια, καραμέλα και μπανάνα και το δεύτερο σοκολάτα, μαστίχα και φιστίκι. Επίσης παρασκευάσαμε το Black Forest, ένα παγωτό τύπου πλάκας με βανίλια, μπισκότο, σιρόπι μούρων και με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίζουμε πάντοτε τις προκλήσεις παραμένοντας σταθερά προσηλωμένοι στην ποιότητα και στην παραγωγή προϊόντων τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις δικές μας συνήθειες, τις παραδόσεις και τις κλιματολογικές συνθήκες. Γι’ αυτό άλλωστε το σύνθημά μας είναι, «Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΕΥΣΗ».

Τι είναι αυτό που κάνει τη REGIS να ξεχωρίζει στην αγορά του κυπριακού παγωτού;

Τ.Π & Λ.Π: Σίγουρα θα πρέπει να πούμε ότι η REGIS συνέβαλε ουσιαστικά στη γνωριμία των καταναλωτών με το παγωτό. Στην πορεία κατάφερε να αναδειχθεί και να καταξιωθεί ως μια δυναμική εταιρεία στην αγορά παγωτού, μια κυπριακή εταιρεία που ανταγωνίζεται εταιρείες κολοσσούς στην παγκόσμια αγορά. Οι Κύπριοι καταναλωτές-και όχι μόνο-επιβράβευσαν τη REGIS με την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια, ώστε σήμερα να είναι ανάμεσα στις κορυφαίες. Ιδιαίτερα στην γκάμα των πολυσυσκευασιών και ατομικών παγωτών η REGIS βρίσκεται στην πρώτη θέση της αγοράς παγωτού με ποσοστό στο 35%. Τα δυνατά brands της ΠΛΑΚΑΣ και του ΑΓΡΙΝΟΥ βρίσκονται ανάμεσα στα πρώτα δέκα παγωτά που οι καταναλωτές προτιμούν. Τα δε δύο οικογενειακά μας δοχεία των 2 λίτρων QUATTRO και QUATTRO  O% βρίσκονται στην 1η και 2η θέση αντίστοιχα. Η ποιότητα των προϊόντων μας, ο κόπος και ο μόχθος των ανθρώπων της REGIS όλα αυτά τα χρόνια, οι αγνές ποιοτικές πρώτες ύλες με προτίμηση στα κυπριακά προϊόντα, καταξιώνουν τη REGIS σαν ένα δυνατό, καθαρόαιμο, κυπριακό και πάνω από όλα δικό σας Brand.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αναφερθήκατε προηγουμένως σε καινοτόμα προϊόντα που παράγει η REGIS. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των προϊόντων αυτών;

Λ.Π: Τα χαρακτηριστικά των καινοτόμων αυτών προϊόντων ποικίλλουν. Η λιποπεριεκτικότητα όλων των παγωτών αυτής της κατηγορίας είναι χαμηλή, το δε λίπος είναι καθαρά φυτικό. Δεν περιέχουν καθόλου σουκρόζη (συνηθισμένη ζάχαρη) αλλά μαλτιτόλη και στέβια. Η μαλτιτόλη είναι μια πολυόλη που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης, είναι κατάλληλη για διαβητικούς, καθώς και σε περιπτώσεις παχυσαρκίας και επίσης δεν προωθεί την τερηδόνα των δοντιών. Σε αντίθεση με τη συνηθισμένη ζάχαρη, είναι προϊόν χαμηλής γλυκαιμικής αντίδρασης με ικανοποιητική μεταβολική ισορροπία. Κατά συνέπεια η κατανάλωση μαλτιτόλης δεν οδηγεί σε αύξηση της γλυκόζης ή του ποσοστού ινσουλίνης που περιέχεται στο αίμα. Η στέβια έχει φυσική προέλευση, είναι περίπου 100 έως 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, δεν αποδίδει θερμιδική ενέργεια και δεν περιέχει υδατάνθρακες. Όσον αφορά τα διαιτητικά παγωτά και τα παγωτά για διαβητικούς άρχισαν να παράγονται από τη δεκαετία του 1980 σε συσκευασία των 500 ml με γεύση βανίλιας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η συσκευασία του ενός λίτρου με γεύση μπανάνας και βανίλιας, ενώ το 2008 το παγωτό αυτό κυκλοφόρησε σε στρογγυλό δοχείο του ενός λίτρου με γεύση βανίλιας-σοκολάτας. Η συσκευασία αυτή βρίσκεται και σήμερα στην αγορά και πλέον προσφέρεται σε γεύση μαστίχας-βατόμουρου. Ωστόσο, η μεγάλη καινοτομία στα οικογενειακά παγωτά ήρθε με το QUATTRO O% σε τέσσερις γεύσεις: βανίλιας, σοκολάτας, μπανάνας και φράουλας σε δοχείο των 2 λίτρων. Εκτός από τις οικογενειακές συσκευασίες η εταιρεία μας από πολύ νωρίς και περί το 1990 πρόσφερε παγωτά διαίτης και κατάλληλα για διαβητικούς και σε κύπελλα. Αυτά τα κύπελλα των 190ml προσφέρονται σε δύο συνδυασμούς: σοκαλάτας-βανίλιας και φράουλας-βανίλιας. Ακολούθως στην κατηγορία αυτή το 2004 λανσάραμε την κλασική ΠΛΑΚΑ με Ο% πρόσθετη ζάχαρη και μειωμένα λιπαρά σε ατομική συσκευασία, 110ml.

Ήταν τόσο μεγάλη η δημοτικότητά της που λίγα χρόνια μετά αρχίσαμε να την προσφέρουμε και σε πολυσυσκευασία των 4 τεμαχίων. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ΠΛΑΚΑΣ Ο%, αποφασίσαμε να  κατασκευάσουμε  μικρές μπουκιές των 25ml για να απολαμβάνει κάποιος παγωτό με ακόμα πιο λίγες θερμίδες. Έτσι το καλοκαίρι του 2018 κυκλοφόρησαν τα O% CHOC ICE MINI BITES σε δοχεία των 18 τεμαχίων. Μετά ήρθε η σειρά του κλασικού ΑΓΡΙΝΟ, το οποίο κυκλοφορήσαμε και αυτό πρώτα σε ατομικό χωνάκι σε συνδυασμό  βανίλιας και σιρόπι σοκολάτας και λίγο αργότερα κυκλοφόρησε σε συσκευασία των 4 τεμαχίων. Όλα τα προϊόντα αυτής της κατηγορίας γνωρίζουν τεράστια επιτυχία, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

ΚΑΘΕ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Από τη θρυλική Πλάκα, το πρώτο συσκευασμένο παγωτό της Κύπρου και τα ξυλάκια πύραυλους τη δεκαετία του ’50, τα Cono Primo και Royal το ’60 τα δυο προκάτοχα χωνάκια του COΝΟ ΑΓΡΙΝΟ, τα τρίγωνα Happy Ice και τα Push Up του ’70, η REGIS εισήλθε στη δεκαετία του ’80 με διαιτητικά παγωτά καινοτομώντας και προσθέτοντας  ένζυμα στην παραγωγή παγωτών για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη λανσάροντας το VELOUTE,  το πρώτο αγνό, στραγγιστό γιαούρτι. Η νέα χιλιετία ξεκίνησε με τις πολυσυσκευασίες και με περισσότερες από 60 νέες λαχταριστές γεύσεις στο επαγγελματικό παγωτό. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει δώσει μεγάλη έμφαση στα οικογενειακά παγωτά ενός λίτρου, καθώς και σε πλούσια ποικιλία παγωτών με Ο% πρόσθετη ζάχαρη κατάλληλα και για διαβητικούς. Τον Σεπτέμβριο του 2021 στα πλαίσια των CYPRUS WELLNESS AWARDS, βραβεύτηκαν δύο από τα ως άνω προϊόντα μας. Το O% Choc Ice Mini Bites, καθώς και τα παιδικά κυπελλάκια 0% βανίλια/σοκολάτα και βανίλια/φράουλα.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

“Εννιά νομάτοι, εννιά ψωμιά κι εγώ ο έρμος ένα” – Όταν η γαστρονομία γίνεται λαϊκή σοφία!

10 αντικείμενα που οι ταξιδιωτικοί συντάκτες έχουν πάντα στη βαλίτσα τους!

«Μαύρο» κρασί και Instagram

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!