Πρόσωπα Φιλοξενία

Οι βραβευμένες γεύσεις και διακρίσεις του γνωστού chef και εκπαιδευτικού Γιώργου Κυπριανού

Ο Γιώργος Κυπριανού κατάγεται από το κατεχόμενο χωριό «Κατωκοπιά» της επαρχίας Μόρφου. Σπούδασε στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου με απόκτηση διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες. Είναι επίσης κάτοχος ανώτερου διπλώματος Ξενοδοχειακών & Τουριστικών σπουδών Αυστρίας, πτυχίου (ΒΑ) στις Επισιτιστικές Τέχνες και Μεταπτυχιακού (ΜΑ) στο τομέα της Εκπαίδευσης από το Middlesex University της Μεγάλης Βρετανίας.

Εργάστηκε για 10 χρόνια σαν συντονιστής προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών στο Intercollege και από το 2006 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως καθηγητής ξενοδοχειακών στο Υπουργείο Παιδείας. Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015 εργάστηκε στην Α’ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας. Από το 2016 μέχρι σήμερα εργάζεται ως βοηθός Διευθυντής στο Υπουργείο Παιδείας. Κατά τη τρέχουσα χρονιά 2019-20 εργάζεται ως Β. Διευθυντής στην Τεχνική & Επαγγελματική Σχολή Λάρνακας.

Υπήρξε για 15 χρόνια ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, από τις θέσεις του Προέδρου της Επαρχίας Λευκωσίας και του Αντιπροέδρου και υπεύθυνου εκπαίδευσης. Υπήρξε επίσης από την ίδρυση της 1ης Ολυμπιακής ομάδας μαγειρικής για 4 χρόνια ο οργανωτικός Σεφ.

Είναι μέλος των «Master Chef Great Britain» και είναι επίσης μέλος σε επιτροπές πολλών φιλανθρωπικών και άλλων οργανισμών και συνδέσμων. Καλέστηκε και δίδαξε σε πανεπιστήμια και κολέγια της Αμερικής, της Φιλανδίας, της Ελλάδας, της Αυστρίας και από άλλες χώρες του εξωτερικού.

Έλαβε μέρος σε πολλά συνέδρια με παρουσιάσεις, με συμμετοχές και οργάνωσε το μεγαλύτερο συνέδριο Γαστρονομίας που έγινε στη Κύπρο σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Sheffield με τίτλο: «Skills for Chefs», « Master Chefs Great Britain».

Τα τελευταία χρόνια μαζί με το συνεργάτη και φίλο του Αντώνη Νικολάου παρουσίαζαν καθημερινά τηλεοπτικό πρόγραμμα μαγειρικής, ενώ μαζί δημιούργησαν την πρώτη και μεγαλύτερη κυπριακή ιστοσελίδα γαστρονομίας – μαγειρικής www.cychefs.com . Σε εβδομαδιαία βάση γράφουν άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Μαζί έγραψαν και το πρώτο τους βιβλίο μαγειρικής «Χρώμα και Άρωμα Κουζίνας».

Ο Γιώργος το 2015 παρουσιάζει το καινούργιο του βιβλίο μαγειρικής και υγιεινής διατροφής, το οποίο το 2016 στην Κίνα κατακτά την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό για Gourmand βιβλία, ανάμεσα σε 3000 συμμετοχές από 200 χώρες. Το βιβλίο έγραψε μαζί με την Διαιτολόγο Νικολέτα Ντορζή. Ωστόσο, είναι γνωστός και από πολλές τηλεοπτικές εκπομπές όπως ( «Κουζίνα με άποψη», «Όμορφη Μέρα-Κάθε Μέρα», κ.α).

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ.Κυπριανού στο: [email protected] και στο [email protected]

Επισκεφτείτε επίσης τη προσωπική του γαστρονομική ιστοσελίδα www.cychefs.com

Related posts

Friedrich Joussen: Αισιοδοξία από το αφεντικό της TUI

Taste and Hospitality

Εστιατόριο La Caleta: Σε ύψος 65 μέτρων στον 10ο όροφο του The Icon (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Ο Πενταδάκτυλος χάνει τα «δάκτυλα του»

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!