Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Coca-Cola HBC: Επιστρέφει το πρόγραμμα #Youth Empowered

Με στόχο να ενδυναμώσει τη νέα γενιά ώστε να πετύχει τους στόχους της, το πρωτοποριακό Πρόγραμμα της Coca-Cola HBC Κύπρου που ενισχύει διαχρονικά την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας #YouthEmpowered, επιστρέφει με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσω μιας ισχυρής συνεργασίας της Coca-Cola HBC Κύπρου με το Κέντρο Σταδιοδρομίας και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Το καινοτόμο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα #YouthEmpowered αποτελεί ένα διαχρονικό θεσμό που έχει ως στόχο να προσφέρει γνώσεις, δεξιότητες, δικτύωση, αλλά και πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης, για τους νέους και τις νέες που επιθυμούν να ενταχθούν με προοπτικές στο εργασιακό περιβάλλον της νέας εποχής.  

Σε χαιρετισμό της η Corporate Affairs & Sustainability Manager της Coca-Cola HBC Κύπρου, κ. Μελίνα Λιμνάτη, εξέφρασε τη χαρά και την περηφάνια της εταιρείας της για την επιστροφή του προγράμματος: «Το #YouthEmpowered είναι εδώ για να υποστηρίξει τις προσπάθειες των νέων μας, ώστε να διεκδικήσουν το μέλλον που τους αξίζει και ονειρεύονται. 

Από πλευράς Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, Καθηγητής Ηρακλής Βλαδιμήρου, ευχαρίστησε την Coca-Cola HBC Kύπρου για τη σημαντική της συμβολή στην εξέλιξη της νέας γενιάς. Ο κ. Βλαδιμήρου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πολυδιάστατη στήριξη της εταιρείας στους φοιτητές/τριες μέσω της παροχής υποτροφιών, θέσεων εργασίας και πρακτικής άσκησης για απόφοιτους/ες και φοιτητές/τριες, και μέσω της συνδιοργάνωσης του Προγράμματος #YouthEmpowered. 

Η κ. Έλενα Ζωμενή,  Διευθύντρια του Κέντρου Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου,  σε δικό της χαιρετισμό, υπογράμμισε ότι αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το Πανεπιστήμιο η ανάπτυξη και συνεχής αναβάθμιση των δεξιοτήτων των φοιτητών/τριών και αποφοίτων,  καθώς και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας τους. Μέσα από πρωτοβουλίες συνεργασίας Πανεπιστημίων και επιχειρηματικού κόσμου, επιτυγχάνεται η μετάβαση των φοιτητών/τριών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην αγορά εργασίας,  με πολλαπλασιαστικό θετικό αντίκτυπο στην οικονομία, στην κοινωνία και το περιβάλλον.   

Σε Διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, στην παρουσία εκατοντάδων φοιτητών/τριών, ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου παρουσιάστηκαν οι 4 θεματικές ενότητες (διάρκειας 3 ωρών) του Προγράμματος,  οι οποίες συνδυάζουν θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική εφαρμογή, υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών και ομιλητών/τριών από τον επιχειρηματικό, επιστημονικό και ακαδημαϊκό χώρο:

Οι θεματικές του φετινού #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου πιο κάτω!

•    Πράσινη Θεματική : Βιωσιμότητα ως ανάγκη και όχι ως επιλογή (19/10/2022 μεταξύ των ωρών 15:00 – 18:00  – Αίθουσα 010  – Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Πανεπιστημίου Κύπρου)

Την ενότητα θα ανοίξει η Δρ Ξένια Λοϊζίδου Πολιτικός Μηχανικός/Ακτομηχανικός, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας. Η Δρ Λοϊζίδου θα εστιάσει στην γαλάζια και πράσινη ανάπτυξη που αποτελεί τη σύγχρονη δυναμική αναπτυξιακή προοπτική σε όλο τον κόσμο αλλά και στον τόπο μας. Καινοτομία, έξυπνες δράσεις, γρήγορες δομές, συνεργασία, τολμηρές επιλογές, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, αντοχή στην αποτυχία, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου επιχειρηματικού γίγνεσθαι με στόχο την καλή ποιότητα ζωής. Θάλασσα και στεριά οι βάσεις για ένα δυναμικό ταξίδι αειφορίας και επιτυχίας.

Τη θεματική συμπληρώνει αμέσως μετά η Κυριακή Μιχαήλ. Director του Κυπριακού Ιδρύματος Προστασίας του Περιβάλλοντος – Terra Cypria. Η Κυριακή θα εξηγήσει στη δική της παρουσίαση πως η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί ανάγκη και εκφράζει τον σεβασμό μας στο περιβάλλον και σε όλους του τους ζωντανούς οργανισμούς. Θα παρουσιάσει δε παραδείγματα προς μίμηση και προς αποφυγή εμπνέοντας μας να δράσουμε τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. 

Η πράσινη θεματική ολοκληρώνεται με έναν άλλο καταξιωμένο ομιλητή, τον ερευνητή Χρυσόστομο Αδαμίδη από την Circular Economy Alliance. O Χρυσόστομος θα εξηγήσει τι είναι η βιωσιμότητα αλλά και η κυκλική οικονομία χρησιμοποιώντας διαδραστική τεχνολογία θα κρατήσει το ενδιαφέρον των φοιτητών παρουσιάζοντας business case studies από παγκόσμιους κολοσσούς που πρωταγωνιστουν σήμερα με τις δράσεις τους στο νέο Corporate Sustainibility Responsibility Era όπως αυτό διαμορφώνεται. Το session αυτό θα είναι στα Αγγλικά και έιναι κατάλληλο και για Ερασμικούς φοιτητές. Στο τέλος θα ακολουθήσει και σχετικό εργαστήρι. 

fdbfd

•    Μπλε Θεματική : Mια μεγάλη ευκαιρία για ένταξη στην αγορά εργασίας (02/11/2022 – μεταξύ των ωρών 15:00 – 18:00  – Αίθουσα 010  – Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Πανεπιστημίου Κύπρου)

Την μπλε θεματική έχει αναλάβει ο διακεκριμένος σύμβουλος Επικοινωνίας και Μarketing και Εκπαιδευτής Γιώργος Ζερβίδης. Μέσα σε αυτό το τρίωρο οι φοιτητές θα μπορέσουν να κατανοήσουν γιατί το LinkedIn δεν είναι απλά σημαντικό αλλά  απαραίτητο για το Personal Branding και για την εύρεση εργασίας αλλά και πώς το χρησιμοποιούν οι εργοδότες για να λανσάρουν καμπάνιες προς εξεύρεση ανθρώπινου δυναμικού. Με το πέρας δε του εργαστηρίου ο κάθε συμμετέχοντας θα έχει δημιουργήσει το δικό του λογαριασμό στην εν λόγω πλατφόρμα.

f
•    Κίτρινη Θεματική : Social media era & Personal Branding: Η παραγωγή περιεχομένου ως δυνατό όπλο για την εξεύρεση εργασίας (09/11/2022 – μεταξύ των ωρών 15:00 – 18:00  – Αίθουσα 010  – Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Πανεπιστημίου Κύπρου)

Την κίτρινη θεματική καλύπτουν, από την The Coca Cola Company Ελλάδος – ο Digital Image Strategy Manager , Γιώργος Ξανθάκης. Ο Κος Ξανθάκης έμπειρος ομιλιτής που διαχρονικά τιμά τον θεσμό #YouthEmpowered θα εξηγήσει με το δικό του μοναδικό τρόπο τη δυναμική του personal branding μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, γιατί συνειδητά ή όχι ένα personal branding βγαίνει προς τα έξω αν και εφόσον διατηρούμε λογαριασμούς στις εν λόγω πλατφόρμες.

Αναφορικά με το περιεχόμενο που ανεβάζουμε σε αυτές τις πλατφόρμες και πως αυτό μπορεί να αποτελέσει το όπλο της μεγάλης μας επιτυχίας θα μιλήσει στους νέους και νέες ο Κύπριος ‘’Content Creator’’ όπως του αρέσει να αυτό-αποκαλείται, ο ιδρυτής της  OnTime Media Γιάννος Τραν που είναι ο άνθρωπος που έχει καταστήσει τα PODCAST ως το απόλυτο Trent και στην χώρα μας.

Μαζί του για να μοιραστούν το ταξίδι εμπειριών τους 3 Κύπριοι influencres! Συντονιστείτε με τη σελίδα της Coca-Cola HBC Κύπρου σε facebook Instagram για να μάθετε ποιοι θα είναι αυτοί!

fdbfdb

•    Κόκκινη Θεματική: Προκλήσεις και ευκαιρίες στην εξεύρεση εργασίας – Δημιουργία ενός Βιογραφικού που ξεχωρίζει (23/11/2022 – μεταξύ των ωρών 15:00 – 18:00  – Αίθουσα 010  – Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Πανεπιστημίου Κύπρου)

Στην Κόκκινη θεματική η διευθυντική ομάδα του τμήματος βραβευμένου Ανθρωπίνου δυναμικού της Coca Cola Κύπρου θα αναλύσουν και θα διδάξουν σε όλους τους συμμετέχοντες πως να φτιάξουν ένα εντυπωσιακό βιογραφικό. Περεταίρω θα αναλύσουν το κομμάτι που αφορά την σημαντική συνέντευξη για εργασία δίνοντας χρήσιμες συμβουλές στους παραβρισκόμενους. 

Συμμετοχή στην ενότητα θα έχουν τόσο το Κέντρο Σταδιοδρομίας του Πανεπιστιμίου Κύπρου με την Head of the Career Office Ιουστίνη Πηλίδου αλλά και η δημοφιλής πλατφόρμα Carierista με τον Γενικό Διευθυντή της Δημήτρη Δημητρίου.

Το Πρόγραμμα #YouthEmpowered είναι ανοικτό σε όλους/ες τους φοιτητές/τριες και απόφοιτους/ες του Πανεπιστημίου Κύπρου, αλλά και γενικότερα σε κάθε νέο και νέα. Θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. 

Για εγγραφές συμπληρώστε τον σύνδεσμο εδώ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ο Π. Καραγιάννης άνοιξε τον ασκό του Αιόλου – Πυρά από το χώρο αναψυχής

Αντίστροφη μέτρηση για ξενοδοχεία και αεροδρόμια!

Taste and Hospitality

Gucci Giardino 25: Ένα καφέ και κοκτέιλ μπαρ στην καρδιά της Φλωρεντίας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!