Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Σαουδική Αραβία: Πρώτος κλάδος με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις η εστίαση

Ο κλάδος με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις στη Σαουδική Αραβία το 2021 ήταν η εστίαση σύμφωνα με μελέτη της Okaz/Saudi Gazette.

Βάσει των στοιχείων της μελέτης, οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν  στον χώρο της εστίασης ισοδυναμούν  με τις συνολικές δαπάνες για καθέναν από τους τομείς κοσμημάτων, οικοδομικών υλικών, επίπλων, ηλεκτρονικών ειδών, εκπαίδευσης και επικοινωνιών μαζί. Επίσης, οι συνολικές πωλήσεις στον κλάδο της εστίασης σημείωσαν το υψηλότερο ιστορικό, αντιπροσωπεύοντας το 13,24% των συνολικών δαπανών για όλους τους κλάδους και αυξάνοντας τις πωλήσεις στα εστιατόρια κατά 384,82% σε σύγκριση με το 2017.

Εξάλλου, ο κλάδος των αερομεταφορών της Σαουδικής Αραβίας, πέραν της συνδρομής του Κρατικού Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων,  εκτιμάται από τις αρμόδιες αρχές της χώρας ότι χρειάζεται ξένες επενδύσεις για να πετύχει τον στόχο  των 330 εκατ.  επιβατών για  250 διεθνείς προορισμούς μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Ως προς την πρόοδο των εργασιών στην ΝΕΟΜ, ανακοινώθηκε ότι η  η  Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να κατασκευάσει δίδυμους ουρανοξύστες, ύψους 500 μέτρων,  που εκτείνονται οριζόντια για δεκάδες μίλια στο NEOM, οι οποίοι  θα στεγάσουν διαμερίσματα, καταστήματα λιανικής και εμπορικά γραφεία που θα εκτείνονται από την ακτή της Ερυθράς Θάλασσας στην έρημο. 

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Τζέντα.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Το τελειωτικό χτύπημα στον τουρισμό: Εκτιμήσεις και αριθμοί!

Taste and Hospitality

Ανάσα στη Λάρνακα από Ισραηλινούς τουρίστες

Taste and Hospitality

Σουηδία: Δεν χρειάζεται να πάρει μέτρα – Η στάση ζωής πολύ πριν την εμφάνιση του COVID-19

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!