Νέα

Κλείνουν υπεραγορές στα κατεχόμενα – Δεν τηρούν τους κανόνες υγιεινής

Δύο υπεραγορές στην Κερύνεια και μία στη Λευκωσία έκλεισαν κατόπιν ελέγχου από τις «δημοτικές αρχές» επειδή δεν τηρούσαν τους κανόνες υγιεινής ασφάλειας που έχουν τεθεί για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, στην περιοχή της Κερύνειας ελέγχθηκαν 45 υπεραγορές και δύο από αυτές βρέθηκαν να μην έχουν πάει τα προβλεπόμενα μέτρα στα τμήματα κρεοπωλείου και φούρνου καθώς δεν τηρούνταν η απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων μεταξύ των πελατών στο ταμείο, ούτε υπήρχε υπάλληλος με γάντια και μάσκα κοντά στα ράφια ή στην είσοδο για να δίδει στον κόσμο γάντια και αντισηπτικό για τα χέρια.

Τους κανόνες δεν εφάρμοσε και μια υπεραγορά στην Λευκωσία που σύμφωνα με τον «δήμαρχο» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί «σφραγίστηκε» (ΣΣ: έκλεισε) για 72 ώρες και πριν ξαναλειτουργήσει θα γίνει έλεγχος εάν έχει συμμορφωθεί με τις παρατηρήσεις της υγειονομικής μονάδας.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν οι τ/κ ιστοσελίδες οι υπάλληλοι των «τελωνείων» πραγματοποίησαν σήμερα απεργία λόγω των περικοπών στους μισθούς τους που ισχύει από τον Μάρτιο και για 3 μήνες. Οι «τελωνειακοί» εγκατέλειψαν το καθήκον τους στο λιμάνι της Αμμοχώστου, όπως αναφέρεται, με αποτέλεσμα το τουρκικό φορτηγό και επιβατηγό πλοίο Τόρος που ήρθε από την Μερσίνη το πρωί, να μην μπορεί να προσδέσει και να εκφορτώσει φορτίο και να κατεβάσει τους επιβάτες.

Στο πλοίο, γράφει η Χαμπέρ Κίπρις, επιβαίνουν 21 στρατιωτικοί και 30 φορτηγά πλοία. Αναφέρει επίσης ότι γίνεται σύσκεψη στελεχών των «υπουργείων συγκοινωνιών και δημοσιονομικών» με την συντεχνία των «τελωνειακών» για να βρεθεί λύση ώστε το πλοίο να ξεφορτώσει και να αποβιβάσει τον κόσμο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Related posts

Aυτά τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά…«εκτός απροόπτου»

Taste and Hospitality

«Θολό τοπίο» ο τουρισμός στην Αμμόχωστο (Δηλώσεις)

Taste and Hospitality

Χρυσή διάκριση στην Hermes Airports από το Ινστιτούτο MEECO

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!