Νέα Νεα της Αγορας

Αραδίππου: Mπούλινγκ…Nτροπή και «κρυφτό» – Πήγαν σε κηδεία συγγενείς από Αγγλία

Ανησυχία μεταξύ των κατοίκων του Δήμου Αραδίππου, μετά την πληροφόρηση που δόθηκε από τους αρμόδιους φορείς για αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή.

Μιλώντας στη Cyprus Times κάτοικοι του Δήμου εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξάπλωση του ιού στον Δήμο τους και αναφέρουν ότι αυτό που επιθυμούν είναι να υποβληθούν άμεσα στο τεστ για τον κορωνοϊό, εκφράζοντας παράλληλα τη διαφωνία τους με αυτούς που ντρέπονται να το πράξουν.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αραδίππου Ευάγγελο Ευαγγελίδη, αρχίζει αύριο η λήψη δειγμάτων από δημότες για εξέταση κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ευαγγελίδης ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα «με τον Υπουργό Υγείας και σε συνεννόηση με τον Δήμο Πάφου, αποφασίστηκε όπως το Υπουργείο επιδοτήσει τη διενέργεια της εργαστηριακής εξέτασης για κορωνοϊό, στους κατοίκους των δύο Δήμων», ενώ μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Omega είπε ότι κάποια θα γίνουν και δωρεάν.

Πρόσθεσε ότι ο Υπουργός «μας ενημέρωσε πως λειτουργοί της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης θα επικοινωνήσουν μαζί μας άμεσα, ώστε να καταρτιστεί συγκεκριμένο πλάνο, ώστε να γίνει στοχευμένος έλεγχος στον πληθυσμό τόσο του Δήμου Αραδίππου όσο και του Δήμου Πάφου. Επιπλέον θα οργανωθούν κλιμάκια σε συνεργασία με τους Δήμους για τη λήψη δειγμάτων, η οποία θα αρχίσει αύριο».

«Τα τεστ θα γίνουν στοχευμένα», είπε η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου. Και επισήμανε ότι ο έλεγχος θα διευρυνθεί και εκτός αυτών που ελέγχονται μέσω της ιχνηλάτησης.

Ο κόσμος ντρέπεται…

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αραδίππου, «ο κόσμος ντρέπεται να προχωρήσει και να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για τον κορωνοϊό. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα χθες που ήταν η πρώτη ημέρα, κατά την οποία σε συνεργασία με ιδιωτικό χημικό εργαστήριο και επιδοτημένα από τον Δήμο Αραδίππου, λαμβάνονταν δείγματα από κόσμο που πίστευε πως είχε συμπτώματα του συγκεκριμένου ιού».

Είπε ακόμα ότι «πολύ λίγα άτομα ενδιαφέρθηκαν για να κάνουν τις συγκεκριμένες εξετάσεις αφού λόγω νοοτροπίας δεν επιθυμούσαν να βγουν από τα σπίτια τους και να δουν οι γείτονες, οι φίλοι και συγγενείς ότι είχαν συμπτώματα. Τα περισσότερα τηλέφωνα που πήραμε από άτομα που ενδιαφέρθηκαν για εξετάσεις, έγιναν από απόκρυψη» είπε και χαρακτήρισε «υπεύθυνους τους πολίτες που θα ενδιαφερθούν να κάνουν το τεστ για κορωνοϊό».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ευαγγελίδης είπε πως «τα τρία πρώτα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην Αραδίππου υπέστησαν μπούλινγκ από συνδημότες, φίλους και συγγενείς, με αποτέλεσμα ολόκληρες οικογένειες να κλειστούν στα σπίτια τους και να μην μπορούν να βγουν για να αγοράσουν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν. Ο κόσμος επιτέλους πρέπει να σπάσει τα ταμπού ώστε να τερματιστεί η φοβία που κυριαρχεί στο κοινό για τον κορωνοϊό».

Ο Δήμαρχος κάλεσε «τον κόσμο που θεωρεί ότι έχει κρούσματα κορωνοϊού να προσέλθει για να κάνει τις εξετάσεις» ενώ απηύθυνε «έκκληση στο κοινό να κλειστεί στα σπίτια του για να σπάσουμε την αλυσίδα του κορωνοϊού. Οι δημότες και γενικά όλος ο κόσμος δεν πρέπει να πραγματοποιούν επισκέψεις όχι σε συγγενείς και φίλους αλλά ούτε καν στους ηλικιωμένους γονείς τους, γιατί αυτοί πρέπει πάνω απ’ όλα να προστατευθούν».

Είπε ακόμα ότι ο πρώτος που θα κάνει αύριο το τεστ θα είναι ο ίδιος αφού λόγω του αξιώματος του συναναστρέφεται με αρκετό κόσμο και θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αραδίππου, ενώ θα συμβουλεύσει τους δημότες να κάνουν το ίδιο.

Ερωτηθείς για το κατά πόσον γίνονται στην Αραδίππου οικογενειακές συγκεντρώσεις παρά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, ο Δήμαρχος απάντησε πως ο ίδιος δεν έχει υπόψη του «να έγιναν τέτοιου είδους συγκεντρώσεις. Ωστόσο από δικά μου στοιχεία περισσότερα από 15 κρούσματα κορωνοϊού υπήρχαν στην Αραδίππου πολύ πριν τεθούν σε ισχύ τα περιοριστικά Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας για τις μετακινήσεις πολιτών».

Συναθροίστηκαν σε κηδεία στην Αραδίππου… Συγγενείς από την Αγγλία

Σε δηλώσεις του στη Cyprus Times o Δρ. Κωστρίκης ανάφερε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Αραδίππου, του είχε αναφέρει πως το σύμπλεγμα που υπάρχει στον Δήμο του, είναι από εισαγόμενες λοιμώξεις που είχαν συγγενείς που ήρθαν από την Αγγλία. Μάλιστα όπως μας ανέφερε τα πρόσωπα αυτά συναθροισθήκαν σε κηδεία. Όπως σημείωσε ο κ. Κωστρίκης «πρόκειται για περίπου 30 άτομο από την περιοχή αυτή που είναι θετικοί στον ιό».

Η διαφορά με την πόλη της Πάφου είναι ότι πρόκειται για ένα cluster (σύμπλεγμα) που ανοίγει. Όπως του ανέφερε ο Δήμαρχος υπάρχει ένας κοινωνικός στιγματισμός μεταξύ των κάτοικων, θεωρούν κακό να πουν ότι είναι θετικοί ενώ αρνούνται να υποβληθούν σε τεστ. «Εδώ σε αυτήν την περίπτωση θέλει αρκετή προσοχή καθώς πρόκειται για μια μικρή κοινωνία. Πρέπει να γίνει δειγματοληψία με προσοχή και με κομψότητά να μην προσβάλουμε κανέναν» σημείωσε ο κ. Κωστρίκης. «Από την στιγμή που υπάρχει αυτό το συναίσθημα μεταξύ των κάτοικων εμείς θέλουμε ο κόσμος να έρθει να δώσει δείγματα και να κάνουμε σωστή δειγματοληψία ,να μην κρύβονται».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

    

Related posts

Σήραγγα Λεμεσού-Πάφου: Χώρος απόκρυψης στρατιωτικού υλικού και το παρασκήνιο το 1996

Taste and Hospitality

Στόχος να ανοίξουν την Παρασκευή τα οδοφράγματα, “κλειδώνουν” οι λεπτομέρειες

Taste and Hospitality

Γι’ αυτό το λόγο οι άνθρωποι τα παλιά χρόνια δεν είχαν αλλεργίες στα τρόφιμα!

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!