Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Τίτλοι τέλους για Κυπριακές εταιρείες …χωρίς την «παρέμβαση» του COVID-19

Κάποτε μεγαλούργησαν. Εργοδοτούσαν χιλιάδες άτομα και κανείς δεν περίμενε ότι θα κλείσουν. Και όμως έκλεισαν, αφήνοντας στο δρόμο πλήθος υπαλλήλων. Ας θυμηθούμε πέντε μεγάλες κυπριακές εταιρείες που έβαλαν λουκέτο αν και υπήρξε περίοδος που ήταν εξαιρετικά πετυχημένες.

Κυπριακές Αερογραμμές:

Οι Κυπριακές Αερογραμμές (Cyprus Airways) ήταν ο κρατικός αερομεταφορέας της Κύπρου. Τα κεντρικά της γραφεία της εταιρείας ήταν στη Λευκωσία, ενώ η βάση της ήταν ο Διεθνής Aερολιμένας Λάρνακας. Ιδρύθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου 1947 και έκλεισαν στις 9 Ιανουαρίου 2015 αφήνοντας στο δρόμο χιλιάδες υπαλλήλους.

Λαϊκή Τράπεζα:

Η Cyprus Popular Bank (πρώην Marfin Popular Bank) ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Κύπρου μετά την Τράπεζα Κύπρου. Ιδρύθηκε το 1901 και εργοδοτούσε το 2009 περίπου 9000 άτομα. Μετά από 112 χρόνια ιστορίας η Λαϊκή Τράπεζα, βρήκε μοιραίο τέλος το 2013.

Συνεργατισμός:

Πριν ο τόπος βρεθεί στη δίνη της οικονομικής κρίσης, ο Συνεργατισμός είχε πέραν των 350 Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (ΣΠΙ) εργοδοτώντας χιλιάδες άτομα. H πρώτη Συνεργατική Εταιρεία συστάθηκε το 1909 με την ίδρυση της “Χωρικής Τράπεζας Λευκονοίκου”. Ο Συνεργατισμός έβαλε λουκέτο στις 31 Αυγούστου 2018.

Cobalt Aero:

Η Cobalt Aero ήταν αεροπορική εταιρεία με έδρα την Κύπρο. Η πρώτη εμπορική πτήση πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου 2016 και η τελευταία στις 17 Οκτωβρίου 2018. Ήταν η δεύτερη κυπριακή αεροπορική εταιρεία (μετά την Tus Airways ) που δημιουργήθηκε από τη διάλυση των Κυπριακών Αερογραμμών το 2015.

Υπεραγορές Ορφανίδης:

Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1980 στη Λάρνακα. Εκεί, ο Χρήστος Ορφανίδης, μετρώντας ήδη χρόνια στο χώρο του λιανικού εμπορίου, κάνει το μεγάλο «μπαμ», με το άνοιγμα της πρώτης υπεραγοράς. Το 2011 η εταιρεία είχε παρουσία σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου και λειτουργούσε 29 υπεραγορές, 11 Orphanides Supermarket και 18 Orphanides Express. Επίσης, λειτουργούσε τρία εµπορικά κέντρα (Shopping Malls) σε Λευκωσία, Λεµεσό και Πάφο εργοδοτώντας χιλιάδες άτομα. Η εταιρεία τέθηκε υπό διαχείριση τον Ιανουάριο του 2013, ο ίδιος παύθηκε από τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου (αργότερα φυλακίστηκε) και λίγους μήνες μετά η εταιρεία τέθηκε υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

Carrierista.com

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Mε ποσοστό θετικότητας στο 0,59% άρχισαν να προειδοποιούν για καλοκαιρινό lockdown

Taste and Hospitality

Timelapse βίντεο για το Άμεστερνταμ που χρειάστηκε δυο χρόνια για να τελειώσει

Taste and Hospitality

Η Emirates αξιολογήθηκε με 5 αστέρια από τους πελάτες

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!