Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

«Μέχρι τα τέλη Μαΐου, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες θα έχουν χρεοκοπήσει»

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο θα έχουν χρεοκοπήσει μέχρι τα τέλη Μαΐου και μόνο με συντονισμένες ενέργειες των κυβερνήσεων και της βιομηχανίας μπορούν να σωθούν, ανέφερε η εταιρεία συμβούλων αεροπορικών εταιρειών CAPA – Centre for Aviation.

«Μέχρι τα τέλη Μαΐου του 2020, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο θα έχουν χρεοκοπήσει, ενώ απαιτείται συντονισμένη κυβερνητική και βιομηχανική δράση – τώρα – προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή», δήλωσε στο τελευταίο σημείωμα της CAPA για την κατάσταση στην παγκόσμια αεροπορία.

Η ζήτηση για ταξίδια μειώθηκε δραστικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά τους περιορισμούς που επέβαλλαν χώρες από όλο τον κόσμο, με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στην έκθεση, η CAPA αναφέρει ότι η ζήτηση μειώνεται με εντελώς πρωτοφανείς τρόπους, οι κρατήσεις είναι κατά πολύ λιγότερες από τις ακυρώσεις και τα ταμειακά αποθέματα πέφτουν γρήγορα, καθώς οι στόλοι μένουν στο έδαφος και οι πτήσεις είναι γεμάτες κατά το ήμισυ.

«Καθώς οι αντιδράσεις σαρώνουν τον κόσμο μας, πολλές αεροπορικές εταιρείες πιθανότατα έχουν ήδη οδηγηθεί σε τεχνική πτώχευση ή τουλάχιστον παραβιάζουν ουσιαστικά τις συμβάσεις τους», δήλωσε η CAPA.

«Κάθε έθνος υιοθετεί τη λύση που φαίνεται πιο κατάλληλη για αυτό, σωστή ή λάθος, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους γείτονές του ή τους εμπορικούς εταίρους του» υπογραμμίζει η CAPA.

Με πληροφορίες από cnbctv18

Φωτο:Αρχείου

 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

      

 

     

Related posts

Αγία Νάπα: Βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να δουν ταινία από γιγαντοοθόνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Η Cyprus Airways σας ταξιδεύει στη Μάλτα

Taste and Hospitality

Προτιμούν τα πεντάστερα οι Ρώσοι τουρίστες

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!