Νέα Νεα της Αγορας

Αεροδρόμιο Πάφου: Σταματά την λειτουργία του για εξοικονομήσεις δαπανών (BINTEO)

Αναστέλλει προσωρινά την λειτουργία του και το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου, στο πλαίσιο εξοικονομήσεων που σχεδιάζονται λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου, σχετική απόφαση έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο, σε συνεννόηση με την Hermes Airports.

Με δεδομένο ότι η τελευταία πτήση στο αεροδρόμιο Πάφου έγινε στις 29 Μαρτίου, κρίθηκε σκόπιμη η προσωρινή διακοπή λειτουργίας, η οποία ωστόσο αφορά μόνο στους χώρους των επιβατών και στα κτίρια του αερολιμένα και όχι στη λειτουργία της μονάδας ως μονάδας εξυπηρέτησης αεροσκαφών.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι στο αεροδρόμιο Πάφου θα εξακολουθεί να λειτουργεί ο Πύργος Ελέγχου, προκειμένου το αεροδρόμιο να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να αντιμετωπίσει έκτακτα περιστατικά, όπως μπορεί να είναι αναγκαστικές προσγειώσεις, εκτροπές πτήσεων λόγω καιρού ή άλλων έκτακτων συμβάντων και η εξυπηρέτηση των στρατιωτικών αεροσκαφών της Αεροπορικής Βάσης Ανδρέας Παπανδρέου και των ευρωπαικών χωρών που την χρησιμοποιούν ως ενδιάμεσο σταθμό.

Η πλήρης επαναλειτουργία του αεροδρομίου Πάφου βάσει της απόφασης θα γίνει με την άρση των απαγορευτικών μέτρων πτήσεων από και προς την Κύπρο.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Επισκοπή Λεμεσού: Στήνεται ένα παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Taste and Hospitality

Αρχίζει αύριο η επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης – Ανοίγουν Mall, αεροδρόμια…

Taste and Hospitality

TUI Global Awards: Στον Πρωταρά το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!