Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Restart της οικονομίας – Πριν βάλετε «το κλειδί» στις επιχειρήσεις σας ρίξτε μια ματιά τι ισχύει

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε ήδη για την έναρξη της πρώτης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στην Κύπρο, που θα επιτρέψει την επιστροφή χιλιάδων εργαζομένων στις δουλειές τους και το σταδιακό restart της οικονομίας.

Η πρώτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων ξεκινά τη Δευτέρα 4 Μαίου και θα ολοκληρωθεί στις 20 του μήνα, οπόταν, αν όλα πάνε καλά, θα γίνουν περισσότερα βήματα προς την κανονικότητα. Ο μονοψήφιος αριθμός των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, προκαλεί μεγάλη αισιοδοξία με δεδομένη και τη πτώση του δείκτη μετάδοσης στην Κύπρο που διατηρείται κάτω του ένα. Αυτό που τονίζεται από την Κυβέρνηση της Λευκωσίας και τους επιστήμονες που τη συμβουλεύουν, είναι πως για να μην υπάρξει νέα έξαρση της νόσου, πρέπει να τηρηθούν αυστηρά οι κανόνες ασφαλείας.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες, δίνουν μάχη με το χρόνο που να είναι έτοιμες τη Δευτέρα για ελέγχους στα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα εργοτάξια που θα ανοίξουν.

Τη Δευτέρα θα επιστρέψουν στα γραφεία τους οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, αυτοί που εργάζονται στον κατασκευαστικό τομέα και άλλες παρεμφερείς οικονομικές δραστηριότητες, στο λιανικό εμπόριο, τα πλυντήρια αυτοκινήτων ενώ θα ανοίξουν επίσης οι λαϊκές αγορές και τα παζαράκια. Οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα τριών εξόδων με ισάριθμα μηνύματα sms ενώ επιτρέπεται και η πρόσβαση στις παραλίες για κολύμπι ή περπάτημα, σε «εύλογο χρονικό διάστημα».

Αν και ο δημόσιος τομέας θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία δεν θα επιστρέψουν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή φροντίζουν παιδιά.

Όσες επιχειρήσεις επαναδραστηριοποιηθούν θα διέπονται από πολύ αυστηρού όρους υγιεινής αφού θα είναι υποχρεωμένες:

  • Να τηρούν 8 τ.μ. για κάθε εργαζόμενο
  • Να τοποθετούν αντισηπτικό σε κάθε είσοδο επιχείρησης
  • Να αναρτούν έξω από το υποστατικό τον αριθμού φυσικής παρουσίας ατόμων εντός του υποστατικού
  • Να απολυμαίνουν καθημερινά τους χώρους
  • Να έχουν άμεση πρόσβαση σε μάσκες, θερμόμετρα, κτλ.
  • Η χρήση μάσκας, είναι υποχρεωτική για εργαζόμενους που έχουν άμεση επαφή με κοινό. Για τους πολίτες συστήνεται να τη φορούν σε πολυσύχναστους και κλειστούς χώρους, όπως οι υπεραγορές, τα μεγάλα καταστήματα και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Για κάθε μία από τις κατηγορίες επιχειρήσεων που ανοίγουν στην πρώτη και τη δεύτερη φάση τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, εξέδωσαν αυστηρότατες οδηγίες, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος διασποράς του ιού, ενώ εξαγγέλθηκε και η διενέργεια ακόμη 20 χιλιάδων τεστ αποκλειστικά για τους εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο και τα εργοτάξια.

Εθνικός κήρυκας

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η φετινή «οδύσσεια» στις παραλίες – Εφοπλιστείτε με αντηλιακό και χλωρίνη!

Taste and Hospitality

Λεμεσός: Το αδιαχώρητο στον παραλιακό – 20 καταγγελίες (ΦΩΤΟΣ)

Κατά της απαγόρευσης τουριστικής βίζας σε Ρώσους η Κύπρος

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!