Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Οι κλάδοι του τουρισμού και του επισιτισμού έχουν πληγεί – Ρεκόρ ανεργίας (Πίνακας)

Οι παρενέργειες του κορωνοϊού αρχίζουν και εμφανίζονται στην αγορά εργασίας με την ανεργία να πλήττει σε μεγαλύτερο βαθμό ορισμένα επαγγέλματα, όπως είναι τα τουριστικά και ξενοδοχειακά, οι εργαζόμενοι στο χώρο της εστίασης, το εμπορίου και της μεταποίησης.

 Τα στοιχεία για τον μήνα Απρίλιο, που περιλαμβάνουν το lockdown της οικονομίας, δίνουν μια γεύση το τι μπορεί να ακολουθήσει. Tο ποσοστό απολύσεων από τη μια και το αναιμικό ποσοστό προσλήψεων από την άλλη είναι τάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι. Το θέμα είναι σε ποια ένταση θα είναι το επόμενο διάστημα, με τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, κατά την οποία δεν θα υπάρχει πλέον τουλάχιστον στον βαθμό που υπήρχε κατά το lockdown το κρατικό δίχτυ προστασίας.

Όσον αφορά τις προσλήψεις, οι κλάδοι του τουρισμού και του επισιτισμού, που μέχρι πρότινος ήταν πρωταθλητές στις προσλήψεις κατά τους μήνες έναρξης της τουριστικής περιόδου, φέτος απέχουν. Ανησυχία προκαλεί κυρίως για το τι θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες, πότε θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες, πόσες θα λειτουργήσουν και με ποιους όρους, τι θα γίνει με τον κλάδο εστίασης. Ο Απρίλιος είχε παραδοσιακά προσλήψεις στον τουριστικό τομέα, τώρα έχει 9.457 ανέργους.

Θεανώ Θειοπούλου  

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Επική πατέντα για καφέ στη Ρόδο! (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Ελλάδα: Από Πέμπτη 8 Ιουλίου τέλος οι όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης

Taste and Hospitality

Αυστρία: Η εστίαση «έχασε» λόγω κορωνοϊού πολλά δισεκατομμύρια ευρώ

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!