Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Tα «βρώμικα» των παιδικών μας χρόνων – Γαριδάκια και πατατάκια των δεκαετιών ’80 – ’90 (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Η νοσταλγία για τα 80s αλλά και γενικότερα για περασμένες δεκαετίες έρχεται πλέον σε κύματα τσουνάμι στο ελληνικό ίντερνετ απειλώντας να παρασύρει ακόμα και αυτούς που έχουν γεννηθεί την τελευταία εικοσαετία.

Η νοσταλγία για τα 80s αλλά και γενικότερα για περασμένες δεκαετίες έρχεται πλέον σε κύματα τσουνάμι στο ελληνικό ίντερνετ απειλώντας να παρασύρει ακόμα και αυτούς που έχουν γεννηθεί την τελευταία εικοσαετία.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εξηγήσεις το φαινόμενο, το οποίο εξάλλου έχει κάνει τον κύκλο του και στο υπόλοιπο ίντερνετ πριν φτάσει στα μέρη μας, όπως πάντα με μικρή καθυστέρηση, αλλά η ανάλυση τους δεν είναι επί της παρούσης.

Η νοσταλγική διάθεση εκφράζεται από απλά στάτους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και σε σάιτ αφιερωμένα σε προϊόντα του παρελθόντος μέχρι και σε εξειδικευμένες εκδηλώσεις και εκθέσεις αφιερωμένες σε περασμένες δεκαετίες.

Πέρα από τις νοσταλγικές μουσικές, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές η νοσταλγία εκφράζεται και με τα υλικά αγαθά που θυμόμαστε και αναπολούμε ιδιαίτερα όταν αυτά σταμάτησαν να πωλούνται για διάφορους λόγους.

Ένα από τα κυριώτερα αγαθά που συνδέουμε με την παιδική μας ηλικία και περιέχει τα χαρακτηριστικά που περιγράψαμε είναι τα σνακ και ειδικά όσα κατατάσσονται στην ευρύτερη κατηγορία πατατάκια-τυρογαριδάκια.

Γεύσεις που χάθηκαν ή γεύσεις που παρέμειναν με αλλαγμένες συσκευασίες ή με μικρές αλλαγές στην ποιότητα και την ποσότητα του υλικού, διαφημίσεις των αγαπημένων μας προϊόντων είναι η βάση που στηρίζεται κάθε έρευνα για τα τυρογαριδάκια του παρελθόντος.

Ήταν άλλωστε η πρώτη μορφή junk food που μπορούσαμε να τρώμε ως παιδιά, τα «βρώμικα» των ανηλίκων πριν μεγαλώσουν και ανακαλύψουν το fast food.

Kάποια από αυτά τα πατατάκια του παρελθόντος προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε σε μια σειρά φωτογραφιών, οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονται από προσωπικές συλλογές συλλεκτών που ανέβηκαν στην εξειδικευμένη σελίδα retromaniax.gr που ασχολείται αποκλειστικά με ό,τι αφορά το ρετρό.

Με πληροφορίες: Reader.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Henri Jayer και οι θρυλικές του Βουργουνδίες

Taste and Hospitality

Πώς να καλλιεργήσετε Λάχανο – Πλήρης Οδηγός Καλλιέργειας από τη Σπορά έως τη Συγκομιδή

Taste and Hospitality

Από που προέρχονται τα αρώματα του κρασιού;

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!