Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Ποιοι οι νέοι παίκτες στον τουρισμό

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίστηκαν τρεις επιχειρηματίες από την ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά τη δεύτερη διαδικτυακή συζήτηση της Astrobank Leadership Insights με θέμα τον τουρισμό.

 Το κυριότερο πρόβλημα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων είναι η ρευστότητα, ενώ η ανώτατη εκτελεστική διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου, αναφέρθηκε στις πρώτες πτήσεις που θα γίνουν στα κυπριακά αεροδρόμια. Οι τρεις ξενοδόχοι έκαναν έκκληση στις τράπεζες να ενεργήσουν γοργά και με ρεαλισμό.

Η κ. Καλογήρου ανέφερε ότι η Κύπρος θα έχει πτήσεις από 19 χώρες. Ήδη, είκοσι αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν το πρόγραμμά τους και αυτό θα αυξάνεται από την 1η Ιουλίου και μετά.  Πρόσθεσε ότι οι επιδοτήσεις θα βοηθήσουν καθώς είναι σχεδιασμένες να μοιραστούν το επιχειρηματικό ρίσκο με τις εταιρείες. «Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τις αεροπορικές να τολμήσουν να βάλουν πτήσεις, έστω κι αν δεν έχουν ζήτηση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η βιομηχανία ξαναπέρασε κρίσεις, αλλά πάλι επανέρχονται οι μεταφορές.

Σύμφωνα με την κ. Καλογήρου, η χώρα θα αντλήσει τουρισμό από την Κεντρική Ευρώπη και τις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης και τις Βαλτικές χώρες, οι οποίες είναι πιο κοντά σε μας από ό,τι η Ισπανία. Σημείωσε ότι η Ασία είναι πιο απομακρυσμένο σενάριο και πιθανόν αυτό να επιτευχθεί σε πέντε χρόνια. Τόνισε ότι σημαντικές αγορές είναι η Γερμανία, το Ισραήλ και η Αυστρία, χώρες δηλαδή με τις οποίες μας χωρίζει απόσταση τριών ωρών.

   Δήμητρα Λάντου  

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Καδής: 8 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους εξαιτίας των επιπτώσεων του Ουκρανικού

Taste and Hospitality

Ελληνικό Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία στην Κρήτη με “σύνδεση” με το Harvard

Taste and Hospitality

Πικάντικα, καυτερά φαγητά…με βότανα που περιέχουν καψαϊκίνη – Αντέχεις;!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!