Νέα Νεα της Αγορας

Οι Βρετανοί προωθούν τα Τουρικά πλάνα για τα Βαρώσια: «Η απαγορευμένη πόλη της ευχαρίστησης»

Στον βρετανικό τύπο, και δη στη σκανδαλοθηρική daily mail, οι τουρκικοί σχεδιασμοί για εποικισμό της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων.

«Η απαγορευμένη πόλη της ευχαρίστησης: Μέσα στην εγκαταλελειμμένη πόλη των Βαρωσίων που καταστράφηκε από τον πόλεμο, αλλά μπορεί να γίνει και πάλι τουριστικό hotspot με τα νέα, μετά τον κορωνοϊό, σχέδια “… τιτλοφορεί το ρεπορτάζ της η βρετανική ταμπλόιτ, φιλοξενώντας μάλιστα πλούσιο φωτογραφικό υλικό προ της εισβολής και του.. βουβού σήμερα.»

Με πληροφορίες που δείχνουν εμμέσως πλην σαφώς ως παροχέα τους την ψευδοκυβέρνηση, ανεβάζει το συνολικό κόστος της ανοικοδόμησης της πόλης φάντασμα στα 10 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα προέλθουν υπό τη μoρφή επενδύσεων μέσω της Τουρκίας.

Η βρετανική εφημερίδα φροντίζει να θυμίσει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα των Βαρωσίων προ της εισβολής και πιο συγκεκριμένα αρχές της δεκαετίας του 70, όπου αστέρες του κινηματογράφου, όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Ρίτσιαρτ Μπάρντον και η Μπριζίτ Μπαρντό απόλαυσαν τη χρυσή της άμμο, η οποία όπως γράφει, είναι θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες από όλο τον κόσμο.

«Ο πρώην Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν προσπάθησε να επιτρέψει στους πραγματικούς κατοίκους της πόλης να γυρίσουν στην πόλη, αλλά αυτό απορρίφθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα δημοψήφισμα το 2004. Τώρα, η Τουρκία ενεργεί χωρίς την Ελλάδα για να ανοίξει ξανά την πόλη στην τουριστική βιομηχανία.»

Ξεκάθαρο μέρος του τουρκικού, και δη την επαύριο του ναυαγίου στο Κραν Μοντανά, σχεδίου για λύση δύο κρατών, όπως εξάλλου ο εντολοδόχος της Άγκυρας στα κατεχόμενα είπε μιλώντας στο αγγλική υπηρεσία του TRT.

Πιστεύουμε ότι μετά από τόσα χρόνια πρέπει να έχουμε δύο κράτη που θα ζουν δίπλα- δίπλα. Προφανώς για να καταλήξουμε σε συμφωνία πρέπει και πάλι να διαπραγματευτούμε. Πρέπει να διαπραγματευτούμε το εδαφικό και άλλα θέματα σε σχέση με τη διεθνή αναγνώριση, τη διεθνή εκπροσώπηση. Ωστόσο, επιμένουμε στις τουρκικές εγγυήσεις.», δήλωσε ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ.

Ουδείς μπορεί να αποτρέψει τους σχεδιασμούς για άνοιγμα των Βαρωσίων, οι εξελίξεις δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, σπεύδει να διαμηνύσει ο έτερος εκλεκτός της Άγκυρας, λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάι, τοποθετώντας τις ανακοινώσεις μετά τις λεγόμενες εκλογές Οκτωβρίου για ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων.

«Μετά τις “προεδρικές” εκλογές, πιστεύω ότι μπορώ να αναλύσω διεθνώς το όραμά μας για τα Βαρώσια, χρησιμοποιώντας το καθεστώς που αναγνωρίζεται διεθνώς και να ανοίξουμε την κλειστή πόλη στους πρώην κατοίκους της, σεβόμενοι τα περιουσιακά δικαιώματα όταν αναλάβει η τ/κ διοίκηση την περιοχή. Οι “προεδρικές” εκλογές Οκτωβρίου είναι κρίσιμες γι`αυτό το θέμα.» ανέφερε ο λεγόμενος ΥΠΕΞ της ψευδοκυβέρνησης Κουντρέτ Οζερσάι.

Και επιμένει πως θα ακολουθήσει ενεργό διπλωματία στη διεθνή αρένα προκειμένου, όπως λέει, να γίνει αντιληπτό το… τουρκοκυπριακό όραμα.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Για πώληση το Isaac Hotel Apartments, στον Πρωταρά

Taste and Hospitality

Αγ.Νάπα: Δώσαμε 1 εκ. σε ομπρέλες και κρεβατάκια

Taste and Hospitality

«Βίβλος» τα μέτρα σε χώρους τροφίμων take away/delivery

1 σχολιο

kol 16/08/2020 at 9:25 πμ

Οι ‘καλοί’ μας φίλοι οι Βρετανοί πάντα δρούσαν εις βάρος μας. Τι να αναμένεις από τέτοιο Λαό?!

Απαντηση

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!