Νέα Νεα της Αγορας

Jeff Rowden: Μοναχική αποστολή 15 ετών: Απομακρύνει τα σκουπίδια λουομένων (ΦΩΤΟΣ)

Γεννημένος το 1953 ο Jeff Rowden από το Medway της Μεγάλης Βρετανίας, o οποίος μένει μόνιμα στο Φρέναρος  έχει γίνει viral στα κυπριακά social media για μια πράξη αγάπης προς το περιβάλλον. Ξεκίνησε  μια μοναχική αποστολή  να καθαρίσει την αγαπημένη παραλία του παραλία, εξελίχθηκε να αποτελεί πρότυπο για όλους μας.

Η παραλία Αγία Τριάδα, βρίσκεται στο Παραλίμνι, εκτείνεται σε ένα δημοφιλές θέρετρο και μπορεί να είναι περήφανη για την όμορφη, ψιλή και χρυσή αμμουδιά της καθώς και για τα κρυστάλλινα νερά της.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν αποχωρητήρια, αποδυτήρια, κρεβατάκια θαλάσσης, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, ενώ η ευρύτερη περιοχή έχει ποικιλία εστιατορίων και περιπτέρων.

 «Ο Κύριος αυτός καθαρίζει οικειοθελώς, κάθε μέρα, τη παραλία της Αγίας Τριάδας! Η παραλία καθημερινά γεμίζει με ένα σωρό ακαθαρσίες και σκουπίδια. Ο Κύριος στην φωτογραφία, ο οποίος ζει στην Κύπρο εδώ και 15 χρόνια, τα μαζεύει. Δεν διστάζει να μαζέψει οτιδήποτε άχρηστο ακόμα και από τα πόδια των λουόμενων που βρίσκονται στις ξαπλώστρες. Το κάνει αυτό εδώ και χρόνια, μακριά από κάμερες και την όποια προβολή.

Σήμερα τον είδα πρώτη φορά και μου έκανε εντύπωση. Διερωτήθηκα τι κάνει, ποιος είναι… Πλησίασα. Μαζέψαμε μαζί κάποια σκουπίδια, αν και είχε σχεδόν τελειώσει το καθάρισμα. Η παραλία ήταν πλέον καθαρή να υποδεχθεί τους λουόμενους.

Ο Δήμος Παραλιμνίου τον γνωρίζει; Αν τον γνωρίζει, το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να τον επιβραβεύσει. Αν ο Δήμος ρωτήσει τους κατοίκους και όσους έχουν εκεί κοντά σπίτια, μπορούν να επιβεβαιώσουν το έργο του.

Ας παραδειγματιστούμε από τον άνθρωπο αυτό και ας μάθουμε – επιτέλους – να διατηρούμε τις παραλίες μας καθαρές», γράφει ένας συμπατριώτης μας Αχιλλέας Μαλαχουρίδης και μας προκαλεί το ενδιαφέρον να ψάξουμε για τον κ. Rowden.

Έχει πάρει μια «διάκριση» το 2010 για την «ανιδιοτελή καθαριότητα της παραλίας της Αγίας Τριάδας», λέει και η σχετική φωτογραφία…Δέκα χρόνια μετά εξακολουθεί να κάνει την ίδια πράξη εθελοντικά και το μόνο που μένει είναι να παραδειγματιστούμε…

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Βρήκαν λύση για εργαζόμενους στα αεροδρόμια

Taste and Hospitality

«World Luxury Awards»: Διεθνείς διακρίσεις για τα εστιατόρια της Carob Mill Restaurants

Taste and Hospitality

Πτώση του τζίρου των κρητικών οινοποιείων

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!