Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Forbes: Γιατί η Κύπρος είναι ιδανική για ξένους επενδυτές

Τους λόγους για τους οποίους η Κύπρος συνιστά έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για ξένους, εκατομμυριούχους επενδυτές, οι οποίοι στην σύγχρονη εποχή αναζητούν την εξασφάλιση ενός δεύτερου διαβατηρίου, εξηγεί σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο Forbes τον προηγούμενο Μάιο ο Αμερικανοκαναδός δικηγόρος Andy J. Semotiuk.

Απαριθμώντας τα θετικά που συγκεντρώνει η Κύπρος προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Semotiuk αναφέρεται μεταξύ άλλων στο καλό κλίμα, στα όμορφα τοπία με θέα τη θάλασσα, τη σταθερότητα του κράτους, την καλή οικονομία καθώς επίσης και την εγγύτητα σε μεγάλες αγορές. Η Κύπρος, προστίθεται, μπορεί να υπερηφανεύεται για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία επιτυγχάνοντας να βγει σχετικά αλώβητη.

Αναφέρεται, παράλληλα, στο κυπριακό νομικό σύστημα, το οποίο ομοιάζει με το βρετανικό, στο γεγονός ότι η Κύπρος είναι φιλική προς τις επιχειρήσεις και ανοιχτή σε ξένες επενδύσεις, στην ευρεία χρήση της αγγλικής γλώσσας καθώς επίσης και στο χαμηλό φορολογικό καθεστώς του νησιού. Αναφορά γίνεται, εξάλλου, στην καλή ποιότητα ζωής, την καλή υγειονομική περίθαλψη και το επίπεδο εκπαίδευσης.

Σε άλλο σημείο του άρθρου του, ο κ. Semotiuk αναφέρεται στις ανησυχίες επενδυτών στη μετά πανδημία εποχή, σε σχέση με το αν μια χώρα – στόχος μπορεί να έχει συσσωρεύσει χρέη λόγω των  δημοσιονομικών πολιτικών που υιοθετήθηκαν για διαχείριση της κρίσης  και συνεπώς θα προχωρήσει σε αυξήσεις φόρων για την αποπληρωμή του χρέους. Απαντώντας στο ερώτημα αυτό, ο συγγραφέας του άρθρου αναφέρει ότι η Κύπρος ήταν τυχερή από την άποψη της προ-πανδημίας οικονομικής πολιτικής της, η οποία άφησε τη χώρα να εισέλθει στην κρίση οικονομικά δυνατή. Αυτό, προστίθεται στο άρθρο, σημαίνει ότι η χώρα δεν φαίνεται να προγραμματίζει αυξήσεις φόρων ή επιθετικά φορολογικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

Με βάση τα πιο πάνω επιχειρήματα, «για εκείνους που μπορούν να αντέξουν οικονομικά την επένδυση που απαιτείται, η Κύπρος φαίνεται να είναι μια εξαιρετική επιλογή», καταλήγει ο συγγραφέας του άρθρου.

inbusiness

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η εντυπωσιακή ανακαίνιση του ξενοδοχείου Almyra

Taste and Hospitality

Tree Hotel: Oι Πλάτρες αποκτούν ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο

Taste and Hospitality

Μόνο ζευγάρι και γονείς στην πίστα! – Tα νέα μέτρα των μέτρων

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!