Νέα Νεα της Αγορας

Αεροπορική βιομηχανία χωρίς επιβάτες – Δηλώσεις Γ. Καρούσου

«Δεν μπορούμε να έχουμε αεροπορική βιομηχανία χωρίς επιβάτες και για αυτό το λόγο πρέπει να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο επιβατικό κοινό» δήλωσε στους ομολόγους του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, ο οποίος συμμετείχε χθες στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η Κύπρος», είπε, «καλωσορίζει και υποστηρίζει την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη μεταρρύθμιση του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού. Όσον αφορά στον προγραμματισμό των πτήσεων θα πρέπει όπως, πέραν από την εκτίμηση του σχετικού κόστους, να ληφθούν υπόψη και οι διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες», επεσήμανε ο κ. Καρούσος.

Έχουν παρέλθει εννέα μήνες από την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη και ακόμη, επισημαίνει ο κ. Καρούσος, δεν υπάρχει μία ομοιόμορφη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Τα νησιωτικά κράτη μέλη, όπως η Κύπρος, που εξαρτώνται αποκλειστικά από τις αεροπορικές μεταφορές, επηρεάζονται δυσανάλογα και κάλεσε την Επιτροπή να αναθεωρήσει το πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων για τις αεροπορικές μεταφορές προκειμένου να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και μελλοντικές κρίσεις γεφυρώνοντας παράλληλα τα υφιστάμενα κενά και προσφέροντας ίσες ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Προτείνουμε», είπε, «τη διαμόρφωση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης κοινών απαιτήσεων εισόδου με βάση κοινά συμφωνημένα επιδημιολογικά κριτήρια. Επίσης, προτείνουμε τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής ψηφιακής πλατφόρμας εντοπισμού επιβατών και την ανάπτυξη εργαστηριακών ελέγχων με γρήγορο αποτέλεσμα πριν την αναχώρηση».

Επιπλέον, ο κ. Καρούσος σημείωσε ότι η Κύπρος εφάρμοσε τις συστάσεις που εξέδωσε η Επιτροπή που αφορούν στον τομέα των αεροπορικών και θαλάσσιων μεταφορών. Αναφερόμενος στις θαλάσσιες μεταφορές, ο κ. Καρούσος είπε ότι από τον Μάιο του 2020 περίπου 5.000 ναυτικοί έχουν επαναπατριστεί ή κατάφεραν να επιστρέψουν στην εργασία τους μέσω της Κύπρου. Τέλος, δήλωσε ότι «η Κύπρος εκφράζει την ετοιμότητά της να συντονίσει τις προσπάθειες, μαζί με όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη ναυτιλιακή κοινότητα για την ανακούφιση των ναυτικών και τη διευκόλυνση των αλλαγών του πληρώματος και παραμένει έτοιμη να συνεργαστεί και να συμβάλει στην προσπάθεια καθορισμού ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης που αφορά στις μεταφορές».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τα 24 ελληνικά φαγητά που ξεχωρίζει το CNN (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Υπ. Υγείας: Θα ανακοινώνονται επωνυμίες επιχειρήσεων με κρούσματα

Δανία: «Στοπ» στις πτήσεις με Ντουμπάι λόγω υπονοιών για πλαστά τεστ κορωνοϊού

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!