Νέα Νεα της Αγορας

Λεμεσός: Πλήγμα για τα Κέντρα Αναψυχής – 1.200 επιχειρήσεις στο έλεος…

 

Ως επιεικώς απαράδεκτα τα μέτρα, χαρακτήρισε ο Επικεφαλής των Κέντρων Αναψυχής Λεμεσού, Κύπρος Κυπριανού, αναφορικά με την απόφαση για κλείσιμο χώρων εστίασης Λεμεσό μετά τις 22:30.

Συγκεκριμένα ο κ. Κυπριανού μιλώντας στην Brief, διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να σκέφτονται ένα τέτοιο μέτρο, συνέπεια του οποίου θα είναι να συνωστίζεται ο κόσμος νωρίτερα σε χώρους εστίασης.

Την ίδια ώρα όπως μας τόνισε, προκαλείται τεράστιο πρόβλημα με το προσωπικό, καθώς επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν κυρίως τις βραδινές ώρες δεν θα μπορούν να καλύψουν όχι μόνο τα κόστη της επιχείρησης τους, αλλά κυρίως την διατήρηση του προσωπικού τους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως με αυτά τα μέτρα αφήνουν ξεκρέμαστες επιχειρήσεις και οικογένειες.

«Θα πρέπει να οδηγήσουμε το προσωπικό μας στο ανεργιακό», σημείωσε ο κ. Κυπριανού, σχολιάζοντας έτσι πως σε μια επιχείρηση που διατηρούσε προσωπικό για δύο βάρδιες, τώρα με το κλείσιμο στις 22.30 δεν θα υπάρχει νόημα, για παράδειγμα, να εργοδοτεί κάποιο για 3 ώρες, συνεπώς θα πρέπει να απολύσουν κόσμο».

«Τουλάχιστον ας μας έδιναν περιθώριο μέχρι τις 12 το βράδυ, να μπορεί να εργαστεί μέρος του προσωπικού», εισηγείται.

«Η ζημιά που μας κάνουν είναι ανεπανόρθωτη», σημειώνει και προσθέτει πως πολλοί επιχειρηματίες που διατηρούν χώρους εστίασης οι οποίοι λειτουργούν κυρίως τις βραδινές ώρες, σκέφτονται το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου, προσθέτοντας πως στη Λεμεσό υπάρχουν 1200 επιχειρήσεις εγγεγραμένες στον ΚΟΤ.

Καταληκτικά ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως από ότι φαίνεται το κράτος παίρνει αποφάσεις μόνο του χωρίς να ρωτά κανένα. «Από την ώρα που ανακοινώθηκαν τα μέτρα μου ακύρωσαν όλες τις κρατήσεις για απόψε. 99.9% των κρατήσεων μου ακυρώθηκαν. Τι θα πούμε στο προσωπικό μας; Εμείς οι επιχειρηματίες είμαστε μαθημένοι. Το προσωπικό μας;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ελλάδα: Η πρόταση των beach bar για να ανοίξουν το καλοκαίρι

Taste and Hospitality

Qantas: Θα προσφέρει επτάωρη πτήση…έτσι, για την επιβίβαση!

Taste and Hospitality

Στα ξενοδοχεία θα κάθονται οι ξένοι μέσα και οι Κύπριοι έξω!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!