Νέα Νεα της Αγορας

Ο τρόμος της πανδημίας του ιού που θα έκαιγε εγκεφάλους…ηλεκτρονικούς

Με τον τίτλο: «Ποδαρικό σπίτι μας κάνει την Πρωτοχρονιά ο ιός του 2000», ο συνάδελφος Δημήτρης Τσαλαπατής, με παίρνει χρόνια πίσω όπως και εσάς φαντάζομαι. Ακουγόταν σαν εφιάλτης: Ξαφνικά μπορεί να σβήσει το φως. Καλύτερα να έχετε πρόχειρα κεριά. Να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός και να σας σπάσει τα νεύρα. Να σβήσουν τα φανάρια. Οπότε…καθήστε σπίτι! Να αρχίσει να… ψιχαλίζει νερό εντός της οικίας, επειδή το σύστημα νομίζει πως έχει ανιχνεύσει πυρκαγιά. Να γίνει μπλακ άουτ. Με άλλα λόγια, να εισβάλει ο ιός του 2000 στο σπίτι σας και να αναστατώσει την ψηφιακά ρυθμισμένη, εδώ και χρόνια, ζωή σας.

Είναι δυνατόν; «Ναι, είναι δυνατόν», απαντούσαν  όσοι ασχολούνται εξηγώντας ότι κάθε συσκευή που μετράει τον χρόνο σε δυαδικό σύστημα μπορεί να «τρελαθεί» και να αποδιοργανωθεί όταν από το έτος 1999 περάσουμε στο έτος 2000 (το οποίο θα διαβάσουν ως έτος 1900).

Πρωτοχρονιά 2000 Ελλάδα

Εκείνο το βράδυ δεν αποδιοργανωθήκαμε…αλλά μας πήραμε μια 20ετία για να το «τερματίσουμε». Από τον Οκτώβριο στην Ελλάδα εν μέσω πλην σαφώς προετοιμάζουν τους Έλληνες για ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, χωρίς συνωστισμό. «Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας», δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Την παραμονή του 1999 μουρλαθήκαμε: Χοροί, ξεφαντώματα, τραγουδιστές στην Πλατεία Ελευθερίας, οινοποσία, τραγούδια και μετρούσαμε αντίστροφά τον «ιό» που θα χτυπούσε την τεχνολογία.

20 χρόνια μετά εξελιχθήκαμε αφού κάψαμε Αμαζόνιο και Αυστραλία και αφού έφαγε ο Κινέζος την νυχτερίδα λίγο πριν την εκπνοή του ’19, την «πατήσαμε». Τώρα η αντιστροφή μέτρηση καθορίζεται από τους ηγέτες των μεγάλων χωρών και το χρήμα και η Ευρώπη αγωνίζεται για να «σώσει» τα Χριστούγεννα…

Δεν θα έβαζα το «χέρι στην φωτιά» ότι τα μέτρα στη χώρα μας σήμερα δεν είναι ο προπομπός για ένα ολικό Lockdown (δεν έχω σκοπό να κινδυνολογώ), αλλά ήδη επιχειρήσεις κλείνουν η μια πίσω από την άλλη μπας και γλιτώσουν τους 13ους μισθούς, τα κέντρα διασκέδασης βουβά και η εστίαση μένει μετέωρη μέχρι νεότερας.   

Αν δεν κράσαρε ο εγκέφαλός του υπολογιστή μου ξημερώματα του 2000, η Πανδημία του ’19 ανέτρεψε τους κανόνες της ζωής μας, επενέβη  με τον πιο αιφνιδιαστικό  τρόπο στην καθημερινότητα μας και χτύπησε κυριολεκτικά  τη ζωτική σημασία της ελευθερίας και της υγείας…

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

O Σάββας Περδίος προωθεί την Κύπρο στο Ντουμπάι

Taste and Hospitality

Η τρίτη “απόπειρα” αγοράς του Βερεγγάρια “κλείδωσε”

Taste and Hospitality

Άρχισαν οι απολύσεις, την ώρα που η Κύπρος «πολεμάει» τον COVID-19

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!