Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Έγκριση για ανέγερση οινοποιείου και μουσείο οίνου στο Πολιτικό

Ανέγερση οινοποιείου και μουσείο οίνου στο Πολιτικό, στην επαρχία Λευκωσίας, προγραμματίζει η εταιρεία «FELLOS WINERY – KTHMA HADJIVASILI», η οποία έλαβε την σχετική έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος. 


Το έργο θα αποτελεί ένα μικρό εργοστάσιο παραγωγής οίνου με κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους οινοποίησης, εμφιάλωσης και γευσιγνωσίας. Επίσης θα στεγάζει μουσείο οίνου, το οποίο θα προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίζουν την ιστορία του κρασιού. H ανάπτυξη θα αποτελείται από κτήρια συνολικού εμβαδού 360 τ.μ., εντός των τεμαχίων 621 και 622, με Φ/Σχ. 38/24, τα οποία καταλαμβάνουν συνολικό εμβαδόν 8075 τ.μ. και εμπίπτουν εντός γεωργικής ζώνης Γ3.

Τα τρία επίπεδα


Το κτίριο θα αποτελείται από τρία επίπεδα. Το πρώτο θα περιλαμβάνει αποθηκευτικό χώρο, χώρο παραγωγής, βαρέλια αποχωρητήρια και αποδυτήρια. Το δεύτερο και το τρίτο θα περιλαμβάνει αίθουσα υποδοχής, τουαλέτες, μουσείο κλπ.
O χώρος θα στεγάζει τον απαραίτητο εξοπλισμό για παραγωγή κρασιών όπως πιεστήριο, αποβοστρυχωτήρα, εκραγιστήρα, βαρέλια ζύμωσης, δεξαμενές λευκής και ερυθρής οινοποίησης κ.α.
Οι χώροι θα περιλαμβάνουν γραφειακές εγκαταστάσεις, τουαλέτες, αποθήκη και χώρο στάθμευσης χωρητικότητας 7 αυτοκινήτων συμπεριλαμβανομένου και ΑμεΑ.
Το οινοποιείο θα έχει δυναμικότητα παραλαβής 100 τόνων σταφυλιών ανά έτος.


Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Σας αρέσουν οι τηγανητές πατάτες αλλά φοβάστε για την υγεία σας; Να τι να κάνετε!

Taste and Hospitality

Sunset Gardens: Αρχίζει η επίσημη έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του

Taste and Hospitality

Η χώρα στην κόκκινη ζώνη – Ο τουρισμός πλήττεται

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!