Νέα Νεα της Αγορας

«Αιχμαλωτίζοντας» το ‘20 σ’ ένα συγκλονιστικό βίντεο…στα πλάνα και ο Ν. Αναστασιάδης

Ένα βίντεο, στο οποίο «αιχμαλωτίζονται» μέσα σε λίγα λεπτά εικόνες από όλα τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη τη χρονιά που φεύγει. Σε λίγες ημέρες το 2020 ρίχνει αυλαία διεκδικώντας για πολλούς τον τίτλο της χειρότερης χρονιάς στην ιστορία της ανθρωπότητας, μόνο που φυσικά δεν ήταν η χειρότερη, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς το έτος 536μ.χ. ήταν το χειρότερο για να είναι κανείς ζωντανός. (Συνέβη μια τρομερή έκρηξη σε ηφαίστειο της Ισλανδίας η οποία κυριολεκτικά έσβησε τον Ήλιο σε πολλές περιοχές του πλανήτη για περίπου 18 μήνες. Το σκηνικό που δημιουργήθηκε, κυρίως στο βόρειο ημισφαίριο, ήταν παρόμοιο με εκείνο που είχε δημιουργηθεί μετά την πτώση του γιγάντιου αστεροειδή στην Γη πριν από 66 εκατ. έτη. Ευτυχώς ο άνθρωπος αποδείχτηκε πιο ανθεκτικός από τους δεινοσαύρους…)

Παρ΄όλα αυτά αυτό με το οποίο δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς είναι πως ήταν αναμφίβολα μια χρονιά ορόσημο και εντελώς διαφορετική, σημαδεύοντας ανεξίτηλα τον κόσμο όπως τον ξέραμε.

Όχι μόνο επέφερε ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, κονιορτοποιώντας την έννοια της κανονικότητας με τη φονική πανδημία του κορωνοϊού που οδήγησε στον θάνατο πάνω από 1,7 εκατομμύρια συνανθρώπους μας, αλλά αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και τα επόμενα χρόνια λόγω των ολέθριων επιπτώσεων της COVID-19.

Στο βίντεο «παρελαύνουν», μαζί με τα σημαντικότερα γεγονότα του 2020 και τα συναισθήματα του θεατή που εναλλάσσονται με υπερηχητική ταχύτητα.

Με πλάνα από τη φονική πορεία της πανδημίας, τη συγκλονιστική έκρηξη στη Βηρυτό, τις ταραχές στην Αμερική, μέχρι την απώλεια δύο εκ των κορυφαίων αθλητών που πάτησαν το πόδι τους στο μάταιο τούτο κόσμο, του Κόμπε Μπράιαντ και του Ντιέγκο Μαραντόνα, το βίντεο ολοκληρώνεται με υψωμένες γροθιές και ένα μήνυμα αισιοδοξίας το οποίο μοιάζει με ηλιαχτίδα φωτός του 2021 στην ανήλιαγη παράγκα του 2020…

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δήμος Παραλιμνίου: Κρεβατάκια σε ξύλινους διαδρόμους για ΑΜεΑ

Taste and Hospitality

Κάβο Γκρέκο: Η στιγμή κατεδάφισης των κεραιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αλαλούμ με τις κρατήσεις σε βίλες, εν όψει γιορτών – AΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ…

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!