Νέα Νεα της Αγορας

Kέντρα αναψυχής Πάφο: «Σε πλήρη απόγνωση εργαζόμενοι και επιχειρηματίες»

Τα κέντρα αναψυχής στην Πάφο έχουν πλέον καταστραφεί και οι αρμόδιοι δεν επιδεικνύουν το αναμενόμενο ενδιαφέρον, λέει ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) Δημήτρης Καλλής.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καλλής ανέφερε πως στο τοπικό lockdown Λεμεσού και Πάφου, η Κυβέρνηση εξήγγειλε οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων τους, την οποία, όπως είπε, δεν έχουν λάβει ακόμη, αλλά ούτε και έτυχαν ενημέρωσης.

 Επεσήμανε ακόμη πως το ίδιο ισχύει και για τις πρόσφατες εξαγγελίες της Κυβέρνησης, προσθέτοντας πως τα έξοδα και οι υποχρεώσεις τους «τρέχουν» αφού οι λογαριασμοί και οι φορολογίες δεν έχουν σταματήσει και πρέπει να πληρωθούν.

Ο κ. Καλλής σημείωσε πως ο μισός πληθυσμός της Κύπρου έλαβε 13ο μισθό κατά την περίοδο των εορτών, ενώ οι υπάλληλοι των Κέντρων Αναψυχής ζουν για περίπου ένα χρόνο με το 60% του μισθού τους.

Διευκρίνισε ότι το ειδικό επίδομα Νοεμβρίου καταβλήθηκε 1-2 μέρες πριν τα Χριστούγεννα και του Δεκεμβρίου δεν έχει ακόμη καταβληθεί, γεγονός που χαρακτήρισε «απαράδεκτο και καταδικαστέο».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλή, το αρμόδιο Υπουργείο επικαλείται τον προϋπολογισμό που ακόμη δεν έχει περάσει, τόσο για τα επιδόματα όσο και για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID- 19 και κάλεσε την Κυβέρνηση να εξεύρει λύση «εδώ και τώρα».

Τέλος ο κ. Καλλής ανέφερε πως η υπομονή τους έχει εξαντληθεί, σημειώνοντας πως «βρίσκονται σε απόγνωση».

ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κέντρα αναψυχής : Άμεση παραπομπή νομοσχέδιου για αύξηση των ποινών

Taste and Hospitality

Η Κύπρος κερδίζει τουρίστες για τον χειμώνα 2023/24

Taste and Hospitality

Τουριστικά χωριά και ξενοδοχειακές μονάδες στην πώληση..σε αχρησία και για χρέη (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!