Νέα Νεα της Αγορας

Ο συγκλονιστικός μονόλογος της Πόπης Αβραάμ έξω από το Υπ.Παιδείας και Πολιτισμού

Έξω απο το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού βρέθηκε σήμερα η ηθοποιός Πόπη Αβραάμ, δηλώνοντας με τη σειρά της την προσωπική αγανάκτησή της για την απαξίωση της πολιτείας και της παρούσας κυβέρνησης απέναντι στον χώρο του πολιτισμού και των τεχνών.

Στο πλαίσιο ακτιβιστικής δράσης, η γνωστή ηθοποιός προέβη σε ένα μονόλογο, ερμηνεύοντας, στην είσοδο του Υπουργείου, αποσπάσματα από το έργο “Επάγγελμα πόρνη” της Λιλής Ζωγράφου, όπως μεταφέρει το avant-garde.

Η παρέμβαση της κ. Αβραάμ προστίθεται σε μια σειρά από δράσεις των καλλιτεχνών θεάτρου της ΠΕΟ που έχουν τιτλοφορηθεί “Πολιτισμός σε ασφυξία” και που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και την πολιτεία γύρω από το αίτημα επαναλειτουργίας των θεάτρων.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τα τελευταία διατάγματα, επαναλειτουργούν τα πολυκαταστήματα και τα malls, όχι όμως τα θέατρα.

“Η ζωή έγινε πια πάρα πολύ απάνθρωπη για να την καλουπώνουμε σε σχήματα. Δεν μας ανήκει καν. Όπως δεν μας ανήκει τίποτα. Όταν ο κάθε τυχάρπαστος, ο κάθε τιποτένιος μπορεί να μας ταπεινώνει, να μας φτύνει, να μας εξευτελίζει.” αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η η ηθοποιός.

” Όχι η επανάσταση μου δεν θα στρεφόταν κατά του κατεστημένου και του συστήματος του, αλλά εναντίον εκείνων που δέχονται αδιαμαρτύρητα τη μοίρα τους”.

Δες το σχετικό βίντεο:

https://www.facebook.com/526341674384729/videos/270105774462610

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: «Eπιθετικό μάρκετινγκ» γιατί η Κύπρος έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις

Taste and Hospitality

Έστειλαν τουρίστες στις ελεύθερες περιοχές γιατί τα κατεχόμενα είναι… κατάμεστα

Taste and Hospitality

Η τελευταία πτήση του Αλέξανδρου Ωνάση: «Στο πηδάλιο δεν ήταν αυτός» (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!