Νέα Νεα της Αγορας

«Σκάνδαλο μεγατόνων», ο δρόμος Αεροδρομίου Πάφου

Το σημαντικό πρόβλημα της εκκρεμότητας με την αποπεράτωση του δρόμου Κάτω Πάφου – Αεροδρομίου επανέρχεται στην επικαιρότητα με πρωτοβουλία βουλευτών και άλλων θεσμικών φορέων της επαρχίας. Όπως είναι γνωστό η αποπεράτωση του εν λόγω δρόμου έχει σκαλώσει λόγω ενστάσεων από πλευράς του Ταμείου Θήρας το οποίο ισχυρίζεται ότι η κατασκευή γέφυρας κοντά στις εκβολές του ποταμού της Έζουσας θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο οικοσύστημα της περιοχής, γεγονός το οποίο οι φορείς της Πάφου, θεωρούν υπερβολή.

Οι εν λόγω φορείς χαρακτηρίζουν το θέμα ως «σκάνδαλο μεγατόνων» και διερωτούνται γιατί ο Γενικός Ελεγκτής δεν παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις να διερευνήσει και να δώσει λύση.

« Έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια για τα 16 χιλιόμετρα, απομένουν άλλα δύο χιλιόμετρα για να αποπερατωθεί το έργο και να συνδέσει απευθείας το αεροδρόμιο Πάφου με την τουριστική περιοχή και τον Κόλπο των Κοραλλίων, αλλά ο ετσιθελισμός κάποιων στη Λευκωσία αφήνει το έργο ημιτελές», τόνισαν.

Ανέφεραν επίσης ότι μόλις οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν, θα οργανωθεί ο περαιτέρω συντονισμός των ενεργειών των φορέων της Πάφου με στόχο την άμεση προώθηση της αποπεράτωσης του πολύ σημαντικού για την επαρχία έργου. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν οόλοι ότι και η Πάφος είναι μέρος αυτού του Κράτους, τόνισαν, εμμένοντας στη θέση των φορέων της Πάφου διαχρονικά ότι η επαρχία συνεχίζει να τυγχάνει αυτής της δυσμενούς διάκρισης, τόσο για το συγκεκριμένο έργο, όσο και για άλλα σημαντικά έργα υποδομής που βρίσκονται για δεκαετίες στο περιθώριο και σε διαδικασία μελετών.


Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κατασχέθηκε το μεγαλύτερο ιστιοφόρο γιοτ παγκοσμίως Ρώσου ολιγάρχη (BINTEO)

Taste and Hospitality

Αντί σε απομόνωση, έτρεχαν σε παραλίες και τους έψαχναν (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Τερματίστηκε η έκτακτη ανάγκη στην Ιταλία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!