Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Γ.Δ. ΟΕΒ: «Στο άνοιγμα της οικονομίας, κάποιες επιχειρήσεις θα απουσιάζουν»

Οι συνέπειες σε αρκετούς τομείς για την οικονομία μας, μετά από έναν χρόνο πανδημίας στην Κύπρο, είναι οδυνηρές, ανέφερε ο Μιχάλης Αντωνίου στο Μεσημέρι και Κάτι ενώ τόνισε ότι αρκετές επιχειρήσεις «δεν τα κατάφεραν». Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της ΟΕΒ, παρά το γεγονός ότι έγινε κατορθωτό να περιοριστούν οι απώλειες, «θα έχουμε να διαχειριστούμε μη αναστρέψιμες καταστάσεις, όταν θα μετρήσουμε απώλειες σε επίπεδο επιχειρήσεων».

Για τις επιχειρήσεις που δεν τα κατάφεραν, δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα το γεγονός, ότι σε εθνικό επίπεδο η διαχείριση κρίνεται ως θετική σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου. «Οι επιχειρήσεις αυτές θα βρεθούν αντιμέτωπες με την οδυνηρή επόμενη μέρα, που θα είναι μη αναστρέψιμες οι καταστάσεις».

Ένα χρόνο μετά τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο «πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ιός θα βρίσκεται εδώ και πρέπει να συμβιβαστούμε με το δεδομένο ότι θα έχουμε κρούσματα αλλά θα συνυπάρχει η κανονικότητα με αυτή την κατάσταση» διεμήνυσε ο κ. Αντωνίου. Η ύπαρξη του ιού «δεν θα πρέπει να καταστέλλει την οικονομική δραστηριότητα, αλλά να μας βάζει σε πλήρη εγρήγορση, να τηρούμε τα πρωτόκολλα αλλά από τη στιγμή που δεν κινδυνεύουν ζωές, είτε επειδή έχει ετοιμαστεί το σύστημα υγείας, είτε επειδή καταφέραμε να αναπτύξουμε το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα, δεν πρέπει να μας ανησυχούν τα κρούσματα και να αναστέλλεται η οικονομική δραστηριότητα» ανέφερε ο κ. Αντωνίου.

Αύριο η σύσκεψη στο Προεδρικό για «δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας»

Το αντικείμενο της σύσκεψης στην οποία έχουν προσκληθεί δώδεκα φορείς της οικονομίας, είναι η δυναμική επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. Όπως διευκρίνισε ο κ. Αντωνίου δυναμική επανεκκίνηση εννοείται «η δημιουργία ενός οικοσυστήματος επιχειρηματικού που θα προσελκύει βιώσιμες επενδύσεις όπως αυτές για τις οποίες είμαστε περήφανοι, όπως η Μαρίνα Αγίας Νάπας, το Καζίνο θέρετρο» κ.α.  

Ως προς την «δημιουργία επιχειρηματικού οικοσυστήματος» ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι είναι σημαντική και η αξιοποίηση του «ευρωπαϊκού εργαλείου, του ταμείου Ανάκαμψης που η Κύπρος μπορεί να αντλήσει απ’ αυτό 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ως χαριστικές παροχές πέραν τον χαμηλότοκων δανείων που παρέχονται».

Ο κ. Αντωνίου εξήρε το εμβολιαστικό πρόγραμμα και τόνισε ότι «πρέπει να επαινέσουμε για αυτό το Υπουργείο Υγείας». Τόνισε ότι το γεγονός ότι μέχρι τέλη Ιουνίου θα εμβολιαστούν 600.000 πολίτες τουλάχιστον με μία δόση, επιτρέπει τους αισιόδοξους σχεδιασμούς για την οικονομία του τόπου συνολικά.

Τέλος ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, τόνισε ότι «Σε περιόδους προεκλογικές αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει πολιτική συναίνεση, αλλά το οφείλουν οι πολιτικές δυνάμεις στις παραγωγικές δυνάμεις. Μας το χρωστούν. Να συνεννοηθούν πολιτικά και να συναινέσουν στις μεταρρυθμίσεις που είναι προαπαιτούμενο για να πάρουμε τις ανάσες και να πάμε στην επόμενη μέρα».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Νέα απόφαση για Λεμεσό για τις συναθροίσεις

Taste and Hospitality

Aφυπηρετεί o «σερ» του τουρισμού και αναχωρεί για ΗΠΑ

Taste and Hospitality

Ξενή Χ. Ξενοφώντος: Η Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας και τα οφέλη

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!