Νέα Νεα της Αγορας

Αλαλούμ με Τουρίστες – Σύγχυση με sms, χαρτιά και διακίνηση

Σύγχυση δημιουργήθηκε χθες (6/4) το απόγευμα αναφορικά με το έντυπο το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι τουρίστες οι οποίοι θα φτάνουν στο νησί μας, για να μπορούν να διακινούνται χωρίς την αποστολή SMS .

Το σχετικό έντυπο δημιουργήθηκε από κοινού, από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), τον Σύνδεσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΤΕΚ) και του Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) σε τηλεδιάσκεψη με το Υφυπουργείο Τουρισμού, σημείωσε στην Brief o γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ  Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης. 
 
Αρχικά, όπως ανέφερε στην Brief, ο  κ. Ρουσουνίδη, η χρήση του εντύπου θα γίνεται ούτως ώστε να διευκολυνθούν οι τουρίστες που δεν μπορούν για τεχνικούς λόγους να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία του SMS.

Μάλιστα, σημείωσε ότι, οι τουρίστες θα μπορούν να λαμβάνουν το έντυπο διακίνησης από τον τουριστικό τους πράκτορα ή από το ξενοδοχείο διαμονής τους το οποίο θα επιβεβαιώνει και θα υπογράφει στο ειδικό έντυπο ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι τουρίστας που διαμένει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο ή κατάλυμα .

Η διακίνηση τους, πρόσθεσε, θα επιτρέπεται από τις 06:00-23:00 και δεν θα περιορίζει τις μετακινήσεις.

Άλλα λέει το Υπουργείο Υγείας

Η Βrief μετά την πιο πάνω εξέλιξη επικοινώνησε με αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Υγείας, η οποία σε σχετικό μας ερώτημα ανέφερε πως το Υπουργείο Υγείας γνωρίζει ότι τα μέτρα και οι περιορισμοί που ισχύουν για τους Κύπριους είναι τα ίδια και για τους τουρίστες.

Το σημείο της παρεξήγησης

Αυτό που ακολούθησε είναι να δημιουργείται μια παρεξήγηση ότι οι τουρίστες θα μπορούσαν να διακινούνται ελεύθερα και για όσο επιθυμούν, ενώ την ίδια ώρα οι πολίτες και διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία, οφείλουν για να διακινηθούν να αποστείλουν SMS στο 8998. Η αποστολή του μηνύματος, μάλιστα, περιορίζονται σε 2 για τις καθημερινές, και 3 για τα Σαββατοκύριακα και κάθε μετακίνηση θα ισχύει το εύλογο χρονικό διάστημα.

Τελικά, αυτό δεν ισχύει λέχθηκε αργότερα στην Brief.

Πιο συγκεκριμένα, η Brief επικοινώνησε εκ νέου με αρμόδια πηγή της τουριστικής βιομηχανίας η οποία μας ξεκαθάρισε πως το εν λόγω έντυπο θα χρησιμοποιείται από τουρίστες που δεν μπορούν να αποστείλουν μήνυμα στο 8998. Όπως τόνισε οι μετακινήσεις των τουριστών, είτε με έντυπο, είτε με το SMS, θα περιορίζονται σε 2 για τις καθημερινές, και 3 για τα Σαββατοκύριακα και κάθε μετακίνηση θα ισχύει το εύλογο χρονικό διάστημα, δηλαδή ότι ισχύει και για τους διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία

Δείτε το έντυπο: 

c

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Στο μηδέν τα έσοδα από τον τουρισμό (Στοιχεία Στατιστικής Υπηρεσίας)

Taste and Hospitality

Πάφος: Καλλιεργούσε κάνναβη σε εστιατόριο

Taste and Hospitality

Κάτι σαν Disneyland…η Πατάτα (Δηλώσεις Κοιν. Ξυλοφάγου)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!