Διατροφη Νεα της Αγορας

Αντίδοτα και θεραπείες για κώνειο και δηλητηριώδη μανιτάρια…

Από τα μανιτάρια άλλα βλάπτουν λόγω του είδους τους και άλλα λόγο της ποσότητάς τους. Επιφέρουν δε όλα πνιγμούς όπως της κρεμάλας. Εμείς ευθέως πρέπει να τους βοηθάμε από κοινού, αναγκάζοντάς τους να κάνουν εμετό με λάδι. Θαυμάσια ωφελούνται αν πιούν στάχτη από κλήμα ή από ξύλο άγριας αχλαδιάς, μαζί με νερωμένο ξινό κρασί ή αλάτι ή σόδα. Αλλά και αν βραστούν τα άγρια αχλάδια ή τα φύλλα του δέντρου μαζί με τα μανιτάρια αδρανοποιούν το δηλητήριο τους.

Τους βοηθούν και Τα αυγά της κότας αν πίνονται με νερωμένο ξινό κρασί και με μία δραχμή αριστολοχεία. Η αψιθιά μαζί με κρασί. Το μέλι αν τρώγεται ή πίνεται μαζί με νερό. Το μελισσόφυλλο με σόδα. Η ρίζα και ο καρπός της πανάκειας με κρασί. Το καμένο κατακάθι του κρασιού μαζί με νερό. Το ραπάνι ή το σινάπι ή το κάρδαμο εάν τρώγονται.

Κώνειο (conium maculatum-κ.ο. μαγκούτα, βρωμόχορτο)

Το κώνειο αν ποθεί επιφέρει σκοτοδίνες και θαμπώματα, ώστε δε βλέπει κανείς ούτε λίγο, λόξιγκα και παράκρουση του νου και πάγωμα των άκρων.  Στο τέλος πνίγονται με σπασμούς από το σταμάτημα του αέρα στη τραχεία. Καταρχάς λοιπόν όπως και στα άλλα, θα το αποβάλουμε με τους εμετούς, έπειτα χρησιμοποιώντας καθαρτικό, θα αποβάλουμε αυτό που έχει διολισθήσει έως τα έντερα.

Και τότε σαν το μεγαλύτερο βοήθημα χρησιμοποιούμε την πόση ανέρωτου κρασιού, αφήνοντας ενδιάμεσα διαστήματα, κατά τα οποία βοηθά αν δοθεί για πόση: Tο γαϊδουρίσιο γάλα. Η αψιθιά μαζί με πιπέρι, κρασί και καστόριο. Ο απήγανος και ο δυόσμος μαζί με κρασί. Μία δραχμή καρδάμωμο ή στύρακας. Πιπέρι μαζί με σπόρο τσουκνίδας και κρασί. Τα φύλλα της δάφνης. Το γαλάκτωμα του συλφίου με λάδι ή γλυκό κρασί. Το γλυκό κρασί σκέτο αν πίνεται σε μεγάλη ποσότητα, ικανώς αρμόζει.

. Πηγή: Διοσκουρίδης/back-to-nature.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Λεμεσός: Έστησαν πράσινη τσόχα σε οικία

Taste and Hospitality

Tο νέο ξενοδοχείο της Πάφου- Έσπερος το Μυθολογικό του όνομα

Taste and Hospitality

«Φρενίτιδα» Βρετανών για διακοπές

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!