Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Δεν ταξιδεύουν οι Βρετανοί τουρίστες μέχρι τις 23 Ιουνίου – Αναστέλλει πτήσεις η Jet2

Την αναστολή πτήσεων και πακέτων διακοπών από την Jet2 έως τουλάχιστον τις 23 Ιουνίου ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Ο Στιβ Χίπι επικαλέστηκε για την απόφαση την «αβεβαιότητα» που δημιουργείται από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών αναψυχής.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πισωγύρισμα στις προσπάθειες για κάθοδο Βρετανών τουριστών στην Κύπρο, η οποία αναμενόταν να αρχίσει από τις 17 Μαΐου. Κι αυτό αφού η Jet2 είναι μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου και βασικός μεταφορέας των Βρετανών στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τόσο ο Onthebeach, ο τρίτος μεγαλύτερος tour operator στην Βρετανία, όσο και η Love Holidays, φέρονται ότι έχουν αναστείλει την έναρξη των προγραμμάτων τους για την 1η Ιουλίου. Την ίδια ώρα ωστόσο παρακολουθούν τις εξελίξεις και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν πιο νωρίς. 

Ο Υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς είπε νωρίτερα ότι οι χώρες-προορισμοί για τους Βρετανούς ταξιδιώτες θα υπάγονται σε «πράσινη», «πορτοκαλί» ή «κόκκινη» κατηγορία ανάλογα με την επικινδυνότητά τους ως προς τον κορωνοϊό, με διαφορετικό βαθμό περιορισμών για κάθε κατηγορία.

Ωστόσο, το ποιες χώρες θα υπάγονται σε ποια κατηγορία δεν αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από τις αρχές Μαΐου.

Ο κ. Χίπι δήλωσε «εξαιρετικά απογοητευμένος από την έλλειψη σαφήνειας και λεπτομέρειας» στο κυβερνητικό σχέδιο και ως εκ τούτου «με βαριά καρδιά» έλαβε την απόφαση παράτασης της αναστολής πτήσεων έως τουλάχιστον τις 23 Ιουνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η παραλία με κατάφυτο φαράγγι και καταρράκτες στην άκρη της Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Έκλεψε πιστωτική από τον Νοέμβριο και έκανε αγορές 11 ευρώ από περίπτερο!

Taste and Hospitality

Eύβοια: Μεγάλη Άμμος – Τι παίζει γύρω από την πιο πολυσυζητημένη παραλία; (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!