Νέα Νεα της Αγορας

Όλο και πιο κοντά στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown – Βαρύ το πλήγμα για όλη τη χώρα

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown εξαιτίας της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Κύπρο δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παίρνοντας τη χτεσινή πάσα του Υπουργού Υγείας ο οποίος άφησε ανοιχτή αυτή την προοπτική.

«Θα συζητηθούν η επιδημιολογική εικόνα οι μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων και θα δούμε πως θα τους διαχειριστούμε. Η επιδημιολογική εικόνα είναι αποδεκτό από όλους ότι δεν είναι η καλύτερη, αντίθετα είναι πολύ επιβαρυμένη, μιλάμε για αριθμούς πέραν των 800 τις δύο προηγούμενες μέρες είχαμε ξεπεράσει τα 900 το ποσοστό θετικότητας χθες ήταν 1,59% ξεπερνά τις τελευταίες μέρες κατά πολύ το κρίσιμο ποσοστό του 1%», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή Alpha Καλημέρα.

Ο Κυριάκος Κούσιος δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αύξηση του αριθμού νοσηλευομένων και το γεγονός ότι οι κλίνες στα κέντρα που φιλοξενούν ασθενείς με κορωνοϊό είναι σε οριακή κατάσταση.

«Με κανένα τρόπο δεν θα θέλαμε να δούμε τους συμπολίτες μας να χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να μην μπορούμε να τους την δώσουμε. Αυτές είναι παράμετροι που θα ληφθούν υπόψη, ο Υπουργός Υγείας θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αυτή την κατάσταση, λόγω της απουσίας μας στην Αθήνα δεν είχε ενημέρωση για τις απόψεις της επιστημονικής ομάδας», εξήγησε.

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι ανοιχτό το σενάριο ενός νέου lockdown ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι από τη στιγμή που το λέει ο πολιτικός προϊστάμενος, δηλαδή ο Υπουργός Υγείας, τότε δεν μπορεί ο ίδιος να το αποκλείσει.

Η κατάσταση κατέληξε είναι πολύ σοβαρή και με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να την υποτιμούμε.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Guardian: Το πρώτο μέρος που πρέπει να ταξιδέψεις μετά το lockdown είναι Ελλάδα

Taste and Hospitality

Στατιστική Υπηρεσία: “Έσωσαν” το καλοκαίρι οι Βρετανοί

Taste and Hospitality

Πνίγονται οι επιχειρήσεις: Καλό Ιούνιο το άνοιγμα του τουρισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!