Νέα Νεα της Αγορας

Το 35% των κέντρων αναψυχής σε επαναλειτουργία

Το 30%-35% των κέντρων αναψυχής επαναλειτουργήσε σε παγκύπρια κλίμακα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Φύτο Θρασυβούλου. Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τον κορωνοϊό και οι νέες χαλαρώσεις είναι σε καλό δρόμο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα, να συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα αλλά και το συντομότερο δυνατό να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν και στους εσωτερικούς χώρους.

Επίσης χαρακτήρισε σημαντικό το  κοινό να  μπορεί διακινηθεί χωρίς περιορισμούς. Χαιρετίζουμε, είπε, τις χαλαρώσεις, σύμφωνα με τις οποίες είναι μη υποχρεωτική από σήμερα, Δευτέρα η προσκόμιση SafePass σε εξωτερικούς και υπαίθριους χώρους, όπως είναι οι εξωτερικοί χώροι των υποστατικών εστίασης, αλλά και την επέκταση του ωραίου μετακίνησης από απόψε από τις 11.00 το βράδυ στις 12 τα μεσάνυχτα.

Εμείς, είπε, σαν Ομοσπονδία ευχόμαστε, όπως η κατάσταση με τον τουρισμό διαμορφωθεί ούτως ώστε να μπορέσουν να εισέλθουν οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και της εστίασης σε ρυθμούς παραγωγικότητας, αλλά και για να μπορέσει να βελτιωθεί η οικονομία του τόπου, αλλά και των επιχειρηματιών του κλάδου.

Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως ανεξαρτήτως της επανεκκίνησης των κέντρων αναψυχής, εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι το θέμα της στήριξης των επιχειρήσεων που εξαρτώνται πλήρως από τον τουρισμό, αφού, όπως είπε, φαίνεται ότι η τουριστική κίνηση είναι και θα είναι μειωμένη κατά την φετινή περίοδο.

Εκείνο, ανέφερε, που ζητούμε άμεσα είναι να αρχίσει η στήριξη και η δανειοδότηση για στήριξη των επιχειρήσεων της τουριστικής βιομηχανίας μέσα από τις εγγυητικές του κράτους.

Philenews/ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Δεν πλησιάζει» ο ιός παραλίες και πισίνες – Δηλώσεις Κωνσταντίνου Τσιούτη

Taste and Hospitality

Φαίνεται ότι θα «την πληρώσει» η εστίαση και η διασκέδαση για τη νέα μετάλλαξη

Taste and Hospitality

Amathus Public: Αναστέλλεται η διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!