Νέα Νεα της Αγορας

SOS εκπέμπουν οι ιδιοκτήτες Κέντρων Διασκέδασης – Kινητοποιήσεις την Τετάρτη

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑ. ΣΥ. ΚΕ. Δ.) σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του, αποφάσισε ομόφωνα δυναμικές την Τετάρτη 26/05/2021, με πορεία διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Προεδρικό Μέγαρο, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο θα επιδώσει σχετικά ψηφίσματα.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κλάδος εκπέμπει SOS καθότι οι ιδιοκτήτες προβαίνουν σε εξώσεις, καθώς θεωρούν ότι οι επιχειρηματίες έχουν πάρει βοηθήματα από το κράτος και δεν καταβάλλουν τις οφειλές τους.
 
«Επιβάλλεται άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο διάσωσης του κλάδου το δε ποσό που απαιτείται είναι κατά πολύ μικρότερο από τα ποσά που έχουν δοθεί σε άλλους κλάδους της οικονομίας, και τόσο μικρό που ο κλάδος το καταβάλλει πίσω στην οικονομία υπό τη μορφή φόρων σε διάστημα λιγότερο των 6 μηνών όταν αφεθούν οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν», αναφέρεται.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ακόμα ότι ενώ όλοι οι άλλοι κλάδοι έχουν δικαίωμα στο επιχειρείν και ωφελούνται κατά 60% στο κόστος απασχόλησης από τα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας που τους ενισχύει τη βιωσιμότητα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις και την κερδοφορία, αντίθετα ο δικός τους κλάδος για 60 ολόκληρες εβδομάδες καταγράφει εμπορικές ζημιές που καθιστούν αμφίβολη τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους και 2.000 θέσεων εργασίας.


 
Σημειώνεται επίσης ότι στις 9.01.2021 το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σχέδιο επιδότησης του κλάδου, το ύψος του οποίου υπολογίζεται με ειδικό αλγόριθμο με βάση τον αριθμό των εβδομάδων που η επιχείρηση τελεί υπό μερική ή ολική αναστολή λειτουργίας, ή που έχει επηρεαστεί από την πανδημία λόγω της φύσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι μέχρι σήμερα, μέσα σε 60 εβδομάδες που παραμένουν κλειστοί έλαβαν επιδότηση για 30 εβδομάδες μόνο. Αναφέρει επίσης ότι για 60 εβδομάδες έχουν μηδενικά εισοδήματα, συσσωρεύουν ζημιές και χρέη γιατί τα πάγια λειτουργικά και εμπορικά έξοδα τρέχουν, ενώ πρέπει να συντηρήσουν και τις οικογένειές τους.
 
Αναφέρουν ακόμα ότι οι επιχειρήσεις τους δεν επωφελούνται από τα σχέδια στήριξης της απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αφού δεν έχουν καμία απολύτως δραστηριότητα. Αναφέρουν επίσης ότι το μόνο που κάνουν είναι να γίνονται κομιστές του βοηθήματος που καταβάλλει το Υπουργείο Εργασίας στους εργαζόμενους τους, αφού δεν απέλυσαν κανέναν.
 

KYΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Παγκόσμια είδηση το άνοιγμα της Ακρόπολης

Taste and Hospitality

Η Diageo ετοιμάζεται να κατασκευάσει φάρμα ηλιακής ενέργειας

Taste and Hospitality

Οδεύει και η Κύπρος προς κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!