Άποψη Νεα της Αγορας

Το logο του τουρισμού μας «μάρανε» – Τα αντικρουόμενα στοιχεία ενός διαγωνισμού

Περίεργα πράγματα φαίνεται να συμβαίνουν στο υφυπουργείο Τουρισμού. Σε μια εποχή που η τουριστική βιομηχανία βυθίζεται στα τάρταρα, η ηγεσία του Υφυπουργείου αναλώνεται σε παιγνίδια εντυπωσιασμού που κανένα αποτέλεσμα δεν έχουν στην προσπάθεια να περισωθεί κάτι από την άλλοτε ανθούσα βιομηχανία.

Τρανό παράδειγμα το εγχείρημα για δημιουργία νέου λογότυπου για τον τουρισμό μας. Πραγματικά κ. Σάββα Περδίο τούτη την περίοδο, που τα πάντα σαρώνονται από την πανδημία του κορωνοϊού, αυτό που θα σώσει την κατάσταση είναι ένα νέο λογότυπο του Υφυπουργείου σας; Εκτός αν γίνεται για λόγους αποπροσανατολισμού και επισκίαση της φωνακτής αποτυχίας σας να βάλετε το τρένο του τουρισμού στις ράγες, όπως τόσες φορές έχετε υποσχεθεί το τελευταίο 15μηνο.

Έστω όμως ότι στις φαντασιώσεις σας βλέπετε ότι μια τέτοια κίνηση θα σώσει τον τουρισμό  μας. Γιατί δεν φροντίσατε αυτή η διαδικασία να γίνει με διαφάνεια και με αδιάβλητο τρόπο; Αυτό που διαπιστώνει κάποιος είναι ότι άλλα αναφέρονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τη δημιουργία του λογότυπου και άλλα έγιναν στην πράξη. Δεν είναι μόνο ότι οι 7.000 ευρώ που ανακοινώθηκαν για το πρώτο βραβείο, που έγιναν στο τέλος ως δια μαγείας 10.000.

Είναι και τα αντικρουόμενα στοιχεία για το πόσες και ποιες εταιρείες πήραν μέρος στον διαγωνισμό. Είναι και οι ασαφείς ισχυρισμοί του Υφυπουργείου για τα πόσα έργα υποβλήθηκαν προς αξιολόγηση. Και μετά από όλα όσα έγιναν, συμβαίνει τον διαγωνισμό να τον κερδίζει διαφημιστική εταιρεία που σχεδόν μονίμως επιλέγεται από τον ΚΟΤ προγενέστερα και τώρα το Υφυπουργείο, για την εκτέλεση του έργου. Όλα μαζί συνθέτουν ένα ύποπτο περιβάλλον.

Είναι ερωτήματα που χρήζουν απάντησης, γιατί μπορεί η ανωμαλία που προκαλεί η πανδημία να προσφέρει κάποιες δικαιολογίες και ίσως κάλυψη για ατασθαλίες, αλλά δεν είναι επαρκής λόγος για να διασπαθίζεται δημόσιο χρήμα. Το ίδιο και ο Σύνδεσμος των διαφημιστικών εταιρειών οφείλει να δει το θέμα και να πάρει θέση. Ήδη σχετικά δημοσιεύματα έχουν εμφανιστεί και το θέμα δεν μπορεί να αποκρυβεί ή να θεωρηθεί ασήμαντο. Όταν μιλούμε για χρηστή διοίκηση κανένα ποσό δημοσίου χρήματος δεν μπορεί να θεωρηθεί ασήμαντο.

Ps. Και στο τέλος σερβίρετε η “διαφάνεια”…

editorial: Νικολέτα Χρήστου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δρόμοι ερήμωσαν – Αποφασισμένοι οι Λεμεσιανοί να κερδίσουν το στοίχημα (ΦΩΤΟΣ)

«Καλάθι Αλληλεγγύης» από το Δήμο Λευκωσίας

Taste and Hospitality

Cyprus Airways: Προσθέτει μια επιπλέον εβδομαδιαία πτήση προς το Ερεβάν της Αρμενίας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!