Νέα Νεα της Αγορας

Έρευνα: Τι κλέβουν οι πελάτες από τα ξενοδοχεία

Είναι γνωστό πως τα ξενοδοχεία υποφέρουν από τη μάστιγα των κλεφτών κάθε χρόνο και ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο. Συνεχώς έχουν περιστατικά κλεψιάς από τους πελάτες τους τα οποία τα αφήνουν πάντα με λιγότερα πράγματα και μερικές φορές αυτά είναι πράγματα αξίας. Μερικοί κλέφτες είναι τόσο τολμηροί που κλέβουν απίστευτα πράγματα. Όπως τηλεοράσεις, στρώματα ακόμα και πιάνα.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Wellness Heaven, στην οποία πήραν μέρος 1.157 ξενοδόχοι. Αξιοσημείωτο της έρευνας είναι ότι παρατηρείται μια εντυπωσιακή διαφορά στη συμπεριφορά κλοπής μεταξύ επισκεπτών σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων και πέντε αστέρων.

Ποια είναι όμως τελικά τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας; Εμείς σας τα παρουσιάζουμε εδώ μαζεμένα για να είστε πάντα υποψιασμένοι.

Τι κλέβουν οι πελάτες των ξενοδοχείων:

Αξεσουάρ μπάνιου όπως ντους ψιλής βροχής, ντους υδρομασάζ, ένα κάθισμα τουαλέτας, και ένα ολόκληρο νιπτήρα, όπως αναφέρει ένα ξενοδοχείο στο Βερολίνο. Πιάνο που εξαφανίστηκε από το λόμπι ξενοδοχείου στην Ιταλία. Πάγκους ιδιωτικής σάουνας, από σουίτα ξενοδοχείου κοντά στο Σάλτσμπουργκ. Σύστημα HiFi, από το τμήμα σπα ξενοδοχείου της Γερμανίας.

Κλοπές και προτιμήσεις ανά εθνικότητα…

Γερμανοί και οι Βρετανοί εκτός από τις πετσέτες και τα μπουρνούζια, έχουν στο επίκεντρο καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης. Στους Αυστριακούς τα πιάτα και οι μηχανές καφέ εμφανίζονται ψηλά στην κατάταξη κλοπής. Για τους Αμερικανούς, μαξιλάρια και μπαταρίες εμφανίζονται ως τα κύρια αντικείμενα επιθυμίας.

Οι Ιταλοί φαίνεται να προτιμούν τα ποτήρια κρασιού ως αναμνηστικά για το ξενοδοχείο. Το πιστολάκι μαλλιών βρίσκεται ψηλά στις επιθυμίες των Ελβετών. Οι Γάλλοι δείχνουν αδυναμία σε τηλεοράσεις και τηλεχειριστήρια. Οι Ολλανδοί επισκέπτες του ξενοδοχείου λατρεύουν πιο πρακτικά πράγματα, όπως λαμπτήρες και χαρτί υγείας.

Οι επισκέπτες ξενοδοχείων πέντε αστέρων προτιμούν ακριβά αντικείμενα…Συνολικά 634 ξενοδόχοι από ακίνητα τεσσάρων αστέρων και 523 από ξενοδοχεία πέντε αστέρων ρωτήθηκαν για να καθορίσουν τη συμπεριφορά των κλεφτών… Η πιθανότητα κλοπής τηλεοράσεων υψηλής ποιότητας σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων είναι εννέα φορές υψηλότερη σε σύγκριση με το τμήμα των τεσσάρων αστέρων. Τα έργα τέχνης είναι δημοφιλή αντικείμενα επιθυμίας σε πολυτελή ξενοδοχεία (5,5 φορές υψηλότερη πιθανότητα κλοπής). Οι υπολογιστές tablet και τα στρώματα κλέβονται επίσης πολύ πιο συχνά σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων.

Οι επισκέπτες ξενοδοχείων τεσσάρων αστέρων είναι ικανοποιημένοι με λιγότερο ακριβά αντικείμενα. Οι πετσέτες και οι κρεμάστρες τείνουν να είναι σε μεγαλύτερη ζήτηση σε σύγκριση με τα ξενοδοχεία 5 αστέρων. Όπως μπαταρίες και τηλεχειριστήρια (πιθανότητα κλοπής 3,1 και 4,9 φορές υψηλότερη, αντίστοιχα).

Τι κλέβουν οι πελάτες των πεντάστερων πολυτελών ξενοδοχείων. Η καφετιέρα, που είναι δημοφιλής στους αυστριακούς επισκέπτες, είναι περιζήτητη και από τους…πεντάστερους φιλοξενούμενους πολυτελείας, καθώς παρατηρείται αύξηση 5,3 φορές στις στατιστικές κλοπής. Οι υπολογιστές tablet, συχνά αναφερόμενοι ως “Suite Pads” στις κατηγορίες υψηλών τιμών, κλέβονται 8,2 φορές πιο συχνά σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Με αξία περίπου 420 ευρώ τείνουν να είναι ένα δημοφιλές σουβενίρ ανάμεσα στους ταξιδιώτες πολυτελείας.

Ακόμα και πολυτελή πολυτελή στρώματα (συχνά αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ) δεν είναι δύσκολο να εξαφανιστούν. Η πιθανότητα κλοπής τους είναι 8,1 φορές υψηλότερη σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Το πως ακριβώς μεταφέρονται αυτά τα ογκώδη πράγματα απαρατήρητα από το ξενοδοχείο παραμένει ένα μυστήριο. Κάποιοι ξενοδόχοι δήλωσαν στην έρευνα ότι αυτό συμβαίνει μόνο τα μεσάνυχτα χρησιμοποιώντας ανελκυστήρες που οδηγούν απευθείας στο υπόγειο πάρκινγκ. Για να ολοκληρώσουν την εμπειρία τους στον ύπνο, μερικοί πελάτες σε πολυτελή ξενοδοχεία βάζουν την κουβέρτα στις αποσκευές τους. Η κλοπή αυτού του αντικειμένου αυξάνεται 3,9 φορές σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων.

ratpack.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Steakhouse Gordon Ramsay: Διάβασε λάθος τον κατάλογο και πλήρωσε 500 ευρώ για δυο άτομα

Taste and Hospitality

Brazzein, η νέα φυσική γλυκαντική ουσία

Taste and Hospitality

Το λιμάνι και η μαρίνα Λάρνακας η μεγαλύτερη επένδυση στην Κύπρο ύψους 1,2 δις ευρώ

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!