Νέα Νεα της Αγορας

Ο Οδυσσέας χάλασε το πάρτι της Δ.Καλογήρου αξίας €10.000 που θα πλήρωνε το δημόσιο

Ακυρώθηκε χθες το αποχαιρετιστήριο πάρτι της προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Δήμητρας Καλογήρου. Αιτία αποτέλεσε η παρέμβαση του γενικού ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος, με χθεσινή του επιστολή εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στο γεγονός ότι τα έξοδα της εκδήλωσης, ύψους €10.000 περίπου, θα τα επωμιστεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δηλαδή το Δημόσιο. Ο κ. Μιχαηλίδης κοινοποίησε την επιστολή του και στους βουλευτές της Επιτροπής Ελέγχου για ενημέρωση και για τυχόν δικές τους ενέργειες.

Ειδικότερα, στη χθεσινή επιστολή του προς την κ. Καλογήρου και στα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η Υπηρεσία μας θεωρεί πρωτοφανές και απαράδεκτο να επωμιστεί το κόστος για το αποχαιρετιστήριο πάρτι της απερχόμενης προέδρου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κατά συνέπεια ο φορολογούμενος πολίτης. Η πρακτική που ακολουθείται όπως αναφέρει ο συνάδελφος στον “Πολίτη”, στη δημόσια υπηρεσία είναι όπως τα αποχαιρετιστήρια πάρτι αξιωματούχων/υπουργών/γενικών διευθυντών διοργανώνονται με πρωτοβουλία του προσωπικού και ο κάθε συμμετέχοντας καταβάλλει το σχετικό αντίτιμο. Όσον αφορά τους προσκεκλημένους, οι οποίοι συνήθως είναι ελάχιστοι, είτε καταβάλλουν οι ίδιοι το αντίτιμο, είτε αυτό κατανέμεται στο προσωπικό που θα συμμετάσχει στο πάρτι. Επιπρόσθετα, είθισται το προσωπικό να καλύπτει και το αντίτιμο για το τιμώμενο πρόσωπο, καθώς και το κόστος του δώρου».

 Με τον γενικό ελεγκτή να επισημαίνει, παράλληλα, τα εξής: «Τονίζουμε εμφαντικά πως ουδόλως αφορά την υπηρεσία μας αν το προσωπικό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είτε προσωπικά τα μέλη του συμβουλίου, είτε η ίδια η κ. Καλογήρου, αποφασίσουν να διενεργήσουν οποιοδήποτε πάρτι, νοουμένου πως θα επωμιστούν οι ίδιοι τα σχετικά έξοδα. Παρέλκει δε να υπομνήσουμε πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι οργανισμός δημοσίου δικαίου που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και είναι αδιανόητο να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο, χρησιμοποιώντας δημόσιους πόρους για καθαρά ιδιωτικούς σκοπούς, όπως είναι ένα προσωπικό πάρτι για την απερχόμενη πρόεδρό της».

€22 το άτομο

Η Ελεγκτική Υπηρεσία ενεπλάκη στο ζήτημα κατόπιν καταγγελίας που υποβλήθηκε ενώπιόν της στις 5/9/2021. Ο έλεγχος που ακολούθησε, επιβεβαίωσε ότι το συμβούλιο, στην απουσία της κ. Καλογήρου, αποφάσισε την κάλυψη του κόστους για το αποχαιρετιστήριο πάρτι σε συνεδρία του στις 2/8/2021. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι στάλθηκαν 70 περίπου προσκλήσεις για το πάρτι. Επιβεβαιώθηκε, επίσης, ότι λήφθηκαν προσφορές από τρεις εταιρείες για διοργάνωση πάρτι για 200 με 250 άτομα χωρίς να προηγηθεί απόφαση του συμβουλίου. Σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία, η προσφορά της φθηνότερης εταιρείας ανέρχεται στα €22 ανά άτομο πλέον ΦΠΑ και €150 πλέον ΦΠΑ για μουσική. Τα επιπρόσθετα έξοδα για παραγγελία ποτών, γλυκό/τούρτα, διακόσμηση του χώρου, προσκλήσεις, τεχνικό εξοπλισμό και τιμητική πλακέτα για την κ. Καλογήρου υπολογίστηκαν στις €3.000.

Ο Οδυσσέας να πάει φυλακή να μην ενοχλεί κανέναν, επιτέλους

Έτσι κάνουν όλοι

Μετά τη λήψη της επιστολής του γενικού ελεγκτή, το συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την ακύρωση της εκδήλωσης, με τον αντιπρόεδρο της επιτροπής κ. Γιώργο Θεοχαρίδη να ενημερώνει τον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι δεν έγινε οποιαδήποτε πληρωμή, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση του αποχαιρετιστήριου πάρτι λήφθηκε με βάση την πρακτική που εφαρμόζεται στον δημόσιο τομέα.

Μιχάλης Χατζηστυλιανού

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Υπ. Υγείας: Ανοικτό το ενδεχόμενο κατάργησης ταξιδιωτικών κανόνων

Taste and Hospitality

Oίκος αξιολόγησης Fitch Ratings για την Κύπρο – Που μας κατατάσσει

Taste and Hospitality

Κάτι μας έμαθε ο κορονοϊός…

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!