Νέα Νεα της Αγορας

Ακόμη και με το 85% της εμβολιαστικής κάλυψης…το χειμώνα έρχονται μέτρα

Την θέση ότι ακόμη και όταν φτάσουμε το 85% της εμβολιαστικής κάλυψης στην Κύπρο, θα πρέπει και αυτό τον Χειμώνα να τον περάσουμε μέτρα, εξέφρασε μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, το μέλος την Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, δρ Μαρία Κολιού.

Εξήγησε μάλιστα πως τα μέτρα στα οποία αναφέρθηκε αφορούν «τη χρήση προστατευτικής μάσκας, τις αποστάσεις και τον καλό αερισμό των χώρων. Αυτά που δεν είναι τόσο βασανιστικά μέτρα για του πολίτες. Έχουμε καταφέρει λόγω των περιορισμών της περσινής χρονιάς να μη δούμε γρίπη, κρυολογήματα ή άλλες σοβαρές λοιμώξεις του αναπνευστικού. Αυτό είναι θετική συνέπεια των μέτρων που είχαμε».

Όσον αφορά την πιθανότητα έξαρσης των θετικών περιστατικών λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και την επαναλειτουργία Δημοτικών και νηπιαγωγείων η δρ Κολιού είπε πως υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να έχουμε έξαρση συνεπεία της επιστροφής των μαθητών.

Αυτό θα συμβεί σύμφωνα με την ίδια λόγω του ότι δεν είναι όλος ο κόσμος εμβολιασμένος. «Μπορεί να έχουμε μια μικρή έξαρση αφού τα παιδιά δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Θα πρέπει να εμβολιαστούν αυτοί που μπορούν και να τηρούμε τα μέτρα μας. Στα σχολεία μπορεί να υπάρξει έλεγχος ωστόσο όχι όμως στις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών. Εκεί είναι που βγαίνουν τα πράγματα εκτός ελέγχου», είπε.

Τέλος ανέφερε πως συνήθως η έξαρση παρατηρείται μέσα Οκτωβρίου.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Εμβολιασμό των εργαζομένων ζητούν τα κέντρα αναψυχής

Taste and Hospitality

1η Μαΐου: Η Κύπρος υποδέχεται εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες

Taste and Hospitality

Φ. Φαίδωνος: «Δε θα μπω στη λογική της αντίδρασης»

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!