Νέα Νεα της Αγορας

Συνέχεια επιδοτημένων διακοπών και μετά τον Νοέμβριο

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συνέχιση του Σχεδίου Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού και η επιδότηση των διανυκτερεύσεων των κατοίκων Κύπρου σε τουριστικά καταλύματα του τόπου και μετά τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα το σχέδιο αναμένεται να επεκταθεί και μετά τον Νοέμβριο και να ισχύει καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα, ενδεχομένως μέχρι την Άνοιξη.

Μιλώντας στον «Φ», ο υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, επιβεβαίωσε πως αυτός είναι ο στόχος σημειώνοντας όμως πως ακόμα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. «Στόχος είναι η συνέχιση του προγράμματος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού, αλλά ακόμα δεν έχει συμφωνηθεί το όλο πλαίσιο, ούτε έχει κατατεθεί ακόμα η πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αλλά θέλουμε να το επεκτείνουμε γιατί βοήθησε από πολλές απόψεις», ανέφερε ο κ. Περδίος καταγράφοντας στη συνέχεια τα οφέλη που υπήρξαν έως τώρα, όπως η δυνατότητα που δόθηκε σε συμπολίτες μας να κάνουν διακοπές στη χώρα με χαμηλές τιμές, σε μια δύσκολη περίοδο για τον τουρισμό εξαιτίας της πανδημίας.

Ανέφερε ακόμα πως πλέον το παραδέχονται και οι επιχειρηματίες, είτε αυτοί είναι ξενοδόχοι είτε εστιάτορες, πως το σχέδιο έχει βοηθήσει να αυξηθεί η κίνηση στις επιχειρήσεις τους. «Άρα, αν καταφέρουμε επέκταση του σχεδίου, θεωρούμε ότι θα διευκολυνθούν πολλές επιχειρήσεις να μείνουν ανοικτές τον χειμώνα και αυτό κατ’ επέκταση βοηθά και τον εισερχόμενο τουρισμό», αλλά και τον διαχρονικό στόχο για επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός, πάντα ένας επισκέπτης από το εξωτερικό, ειδικά τον χειμώνα, προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε κράτηση για ταξίδια κάνει δύο ερωτήσεις: «Εάν υπάρχουν πτήσεις για τον προορισμό που επιλέγει και ανοικτά ξενοδοχεία. Επιπλέον αναζητά τι δραστηριότητες μπορεί να κάνει στον προορισμό, για τις οποίες υπήρξε αρκετή προεργασία και απτά αποτελέσματα στο πλαίσιο υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού», σημειώνοντας πως αυτήν την εβδομάδα το υφυπουργείο θα λανσάρει και την Αυθεντική Διαδρομή Εμπειριών.

Ο κ. Περδίος πρόσθεσε ότι στο κομμάτι της συνδεσιμότητας της χώρας έγιναν επίσης θετικά βήματα, οπόταν το τελευταίο κομμάτι του κρίκου είναι να καταφέρουμε να έχουμε περισσότερες επιχειρήσεις ανοικτές τον χειμώνα. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε, θέλουμε να υπάρξει επέκταση του Σχεδίου Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού που θα βοηθήσει τα μέγιστα προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως έδειξε στην πράξη η μέχρι στιγμής υλοποίηση του σχεδίου το οποίο στην παρούσα του φάση λήγει τον Νοέμβριο. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα το σχέδιο προβλέπει την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής σε τουριστικά καταλύματα που προσφέρουν ανώτατη τιμή έως τα 60 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο το βράδυ με πρόγευμα, με υποχρέωση των δικαιούχων να διανυκτερεύσουν για δύο βράδια.

Αδάμος Αδάμου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Οικονομικό πακέτο στήριξης – Τι καθυστερεί την επικύρωση του

Taste and Hospitality

220 πτήσεις αυτή την εβδομάδα στα αεροδρόμια της Κύπρου

Taste and Hospitality

25 Km όνειρο: Η μεγαλύτερη και ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης είναι ελληνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!