Νέα Νεα της Αγορας

Πληρότητα στο 75%, αβεβαιότητα για τον χειμώνα

Στο 75% κυμάνθηκε η πληρότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα της επαρχίας Πάφου τον Οκτώβριο, σε καλύτερα επίπεδα από τα περσινά,  σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη, ο οποίος, ωστόσο, αναφέρθηκε ότι τα μέλη του Συνδέσμου διακατέχονται από αβεβαιότητα για το τι θα γίνει τον χειμώνα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο Οκτώβριος κινείται σε κανονικά επίπεδα, λαμβάνοντας υπόψη και τους προηγούμενους μήνες της καλοκαιρινής σεζόν, σημειώνοντας πως ο μέσος όρος πληρότητας του μήνα θα κυμανθεί γύρω στο 75%. Πρόσθεσε επίσης, πως ο Οκτώβριος μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος μήνας της καλοκαιρινής περιόδου 2020- 2021.

Είπε ακόμη πως ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου δεν έχει στοιχεία για το πώς θα κινηθεί η αγορά τους επόμενους μήνες, συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο από τον οποίο αρχίζει η χειμερινή περίοδος, και μετά γιατί, όπως εξήγησε, εξακολουθεί ο κόσμος να κάνει κρατήσεις την τελευταία στιγμή.

Πάφος: Καλά τα νέα από το Ισραήλ για το 2020

Σημείωσε, επίσης πως υπάρχει αμφιβολία και ανησυχία για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με την πανδημία τους χειμερινούς μήνες ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αποτελεί και την κύρια αγορά ειδικά για τον χειμώνα. Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε, πως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα για το πόσες ξενοδοχειακές μονάδες θα παραμείνουν ανοικτές στην επαρχία Πάφου τη χειμερινή περίοδο, ωστόσο, ανέφερε θα είναι μικρός ο αριθμός. 

Στο παρόν στάδιο, είπε, οι επισκέπτες διακατέχονται από μια ανησυχία για το κατά πόσο θα παρατηθεί έξαρση της πανδημίας τους επόμενους μήνες για αυτό ακόμη δεν έχουν αποφασίσει για το αν θα κάνουν ή όχι διακοπές. Τη συγκεκριμένη περίοδο, τόνισε,  η μεγαλύτερη αγορά, που κινείται στην επαρχία Πάφου είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώνοντας πως “τη διαφορά τώρα τον Οκτώβριο την έχει κάνει η αγορά της Βρετανίας”.  

Όσον αφορά τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι ξενοδόχοι τους επόμενους μήνες, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην έλλειψη εργατικού δυναμικού. Συγκεκριμένα είπε πως τώρα που τα ξενοδοχεία καταγράψουν ψηλές πληρότητες το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο. Η έλλειψη στο εργατικό δυναμικό συνέχισε, οφείλεται στο γεγονός ότι κόσμος είτε δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην εργασία του  είτε έχει εξεύρει δουλειά αλλού εκτός του ξενοδοχειακού κλάδου.

Εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, με το  ενδεχόμενο της επιστροφής στην κανονικότητα αφού, όπως είπε, χωρίς εργατικό δυναμικό θα είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν και θα καταγραφεί και ζημιά στο τουριστικό προϊόν της Κύπρου.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ορόκλινη: Κολυμπούσαν στα βαθιά για να μην τους δουν – Καταδίωξη από το λιμενικό

Taste and Hospitality

Παραλία Γιαλιάς: Κρεβατάκια δίπλα από φωλιές χελώνων (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Ακυρώνει όλα τα ταξίδια προς Κύπρο η Jet2 για τρεις μήνες

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!