Νέα Νεα της Αγορας

Προς Καδή: «Κύριε υπουργέ, κοπιάστε στο Μιτσερό να σας φιλοξενήσουμε»

Ανοικτή πρόσκληση προς τον υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή , στέλνει η οργάνωση “Κοινότητες εν δράσει”, για να «κοπιάσει» να τον φιλοξενήσουν στην περιοχή τους, ώστε να ζήσει για λίγες μέρες ανάμεσα σε μεταλλεία, λατομεία, σκυροθραυστικά, ανάμεσα σε σφαγεία, χοιροστάσια, βουστάσια και μπόλικες ανοικτές λίμνες με λύματα.

Αυτούσια η επιστολή: 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Σας απευθύνουμε μια ανοικτή επιστολή αλλά και μια ανοικτή πρόσκληση: να σας φιλοξενήσουμε για μερικές ημέρες στην περιοχή μας, για να βιώσετε κι εσείς αυτά που οι κάτοικοι της περιοχής Μιτσερού βιώνουν για χρόνια.

Σας προσκαλούμε να ζήσετε κι εσείς για λίγες μέρες ανάμεσα σε μεταλλεία, λατομεία, σκυροθραυστικά, ανάμεσα σε σφαγεία, χοιροστάσια, βουστάσια και μπόλικες ανοικτές λίμνες με λύματα. Να δείτε αυτά που βλέπουμε. Να μυριστείτε αυτά που μυριζόμαστε. Να αναπνεύσετε αυτά που αναπνέουμε. Και παράλληλα να χρησιμοποιήσετε και λίγο το οδικό μας δίκτυο.

Αφού δεν πείθεστε από όσα εμείς σας λέμε κι αφού δεν πείθεστε από τις συστάσεις των Πανεπιστημιακών που εσείς ορίσατε να μελετήσουν το ζήτημα προσπαθώντας μάλιστα να τους απαξιώσετε εκ των υστέρων, σας απευθύνουμε πρόσκληση να ζήσετε για μερικές ημέρες στην περιοχή μας. Ίσως αν το βιώσετε πειστείτε για όλα αυτά που φωνάζουμε. Ίσως έτσι πειστείτε ότι η περιοχή μας δεν μπορεί να σηκώσει άλλο φορτίο. Δεν μπορεί να σηκώσει άλλη οχληρή βιομηχανία. Δεν μπορεί να δεχτεί μια βιομηχανία ασφάλτου.

Στις επανειλημμένες σας τοποθετήσεις ότι κατά τη μετεγκατάσταση η μονάδα δεν θα προκαλεί καμία απολύτως επιβάρυνση στους κατοίκους της περιοχής η απάντηση μας είναι απλή: αφήστε την τότε εκεί που είναι, σε μια βιομηχανική ζώνη κατηγορίας Α. Αλλά αν η μετακίνηση γίνεται για λόγους δημόσιας υγείας όπως είναι η πολιτική απόφαση, τότε για τους ίδιους λόγους δημόσιας υγείας η μονάδα δεν μπορεί να μετακινηθεί στην πολλαπλά επιβαρυμένη δική μας περιοχή.

Κάποια στιγμή, θα πρέπει να αποφασίσετε τι από τα πιο πάνω ισχύει. Εμείς αυτό που ξέρουμε σίγουρα ότι ισχύει, είναι η αποτυχία των κρατικών υπηρεσιών να διασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία των μονάδων αυτών. Αλλά και όλων των άλλων δραστηριοτήτων που λειτουργούν στην περιοχή μας. Κι αυτή την αποτυχία, δεν θα τη αναλάβουμε εμείς. 

Κι επειδή στην προσπάθεια σας να μειωθούν οι αντιδράσεις βγάλατε από το μανίκι τον άσσο των αντισταθμιστικών μέτρων και των έργων για απάμβλυνση των προβλημάτων της περιοχής μας θα προσπαθήσουμε να σας το πούμε όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται: δεν θα μας πείσετε να δεχτούμε μια ακόμη βιομηχανία στην περιοχή μας, επειδή ξαφνικά θα κάνετε – αν κάνετε – το αυτονόητο. Δεν θα εξαγοράσετε τη σιωπή μας με μέτρα που θα έπρεπε ήδη να είχατε πάρει. Δεν θα κάνουμε πίσω επειδή ξαφνικά τάζετε ότι θα αρθούν παρανομίες για τις οποίες θα έπρεπε να είχατε παρέμβει προ πολλού.

Σας απευθύνουμε λοιπόν ξανά την πρόσκληση. Ελάτε να ζήσετε στην περιοχή μας. Εδώ που εμείς ζούμε, εδώ που δημιουργούμε, που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. 

Παράλληλα σας απευθύνουμε ακόμα μια έκκληση: ανακαλέστε την απόφαση για μετακίνηση της μονάδας στην περιοχή μας. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας, τα δικαιώματα των παιδιών μας και το μέλλον των κοινοτήτων μας.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

To Colors Café του Four Seasons αναστέλλει τη λειτουργία του

Taste and Hospitality

Με rapid tests στα ξενοδοχεία οι Κύπριοι

Δόθηκε πρόστιμο για παράβαση διατάγματος …γιατί πάρκαρε σε υπόγειο πάρκινγκ

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!